הגיגים על ממרחים

awareness3

New member
הגיגים על ממרחים

אז הקול ה"קורבני" שלי מדבר בקול רם כבר תקופה: "מה, כולם הולכים לסופר ולוקחים ממרחים ורק לנו אין..." "רק אנחנו צריכים לעבוד קשה והכי נורא, לחשוב הרבה כדי שיהיה לנו מה למרוח על הלחם.."
אז בכדי לפייס אותו, ישבתי וחשבתי ועלו בי הגיגים...

אם אפשר להכין חומוס מחומוס וחומוס משעועית וחומוס מעדשים וחומוס מאפונה, זה אומר שאנחנו בכלל אוכלים טחינה עם תוספות???

ממרח - זה פשוט מזון שמעכו אותו ומרחו אותו על לחם?

זה בעצם אומר שכל מה שטעים לי, יכול להפוך לממרח?

ולמה חשוב בכלל ממרח? כל כך הרבה אומות בעולם שלנו, בכלל לא מורחות על לחם, פשוט אוכלים משהו אחר...

אז בשבוע הקרוב, החלטתי לבדוק מה אוכלים בצד הלא מערבי של העולם ולגלות מה אוכלים שם, ללא תלות בלחם וממרחים, נראה...

ladybug6

New member
מזדהה

זה לא שיש לנו פחות מה לשים בלחם, זה פשוט שצריך לתכנן את זה מראש..
וכן, זה אולי פחות נוח, אבל יש לזה יתרון מובהק - הכריכים שלנו הרבה יותר בריאים!
לפחות שלי, שמכילים בדר"כ דברים ביתיים כמו חומוס ביתי, מיונז טבעוני ביתי עם ירקות קלויים, קציצות ירק/עדשים, טחינה גולמית+סילאן, אבוקדו, גבינת סויה ביתית.
כשאני תקועה "לא מוכנה" אני מודה שאני מוצאת את עצמי תקועה עם שוקולד למריחה או משהו כזה, אבל שוב - צריך להתרגל לשגרת חיים מסוימת שחלק ממנה זה גם לדאוג לדברים מהסוג הזה.
אני גם משתדלת תמיד למצוא מבצעים על ממרחים יקרים כמו ממרחי פלפלים קנויים, ממרחי שום וכאלה, שבמחיר מלא אין סיכוי שאקנה אותם אבל לפעמים יש מבצעים וזה שווה, ותמיד נחמד שיש כזה במקרר.

נטאשKה

New member
אני שואלת ברצינות

לאור העובדה שלפחות חצי מהממרחים אפשר להכין בחמש דקות בערך, מה פה התכנון מראש שהוא מעבר לתכנון מראש שיש בלזכור לקנות את הממרח בחנות?

ואם כבר עד כדי כך נתקעתי/לא התחשק לי להכין - מה הבעיה לקנות ממרח טבעוני במקום כמו חנות טבע? לא מזמן הפרטנר הביא הביתה ממרח פלפלים קלויים טבעוני ואורגני מחנות טבע. נשבעת לך ששניינו הסכמנו שזה היה בזבוז כספים מיותר, שלי טעים יותר. לא כי אני חושבת שאני איזו בשלנית, כי פשוט ממש קל להכין אותו וזה עוד מהממרחים שלוקחים טיפה יותר זמן...

לא מנסה להתווכח או משהו, סתם תמוה לי
לצורך הדיון מה שנקרא.

ladybug6

New member
אני לא יודעת

איזה ממרחים את מכינה בחמש דקות, אבל מתוך אלו שפירטתי למעלה:

ממרחי אגוזים - צריך להשרות את האגוזים מראש החל מכמה שעות ועד ללילה שלם (קשיו, שקדים).

גבינות סויה - צריך להכין את הגבינה ע"י הרתחה של החלב סויה עם לימון, סינון, עיבוד וקירור.

חומוס וממרחי קטניות - את הקטניות צריך להשרות בין כמה שעות ליממה + לבשל אותן בישול ממושך + זמן העיבוד והכנה.

ממרח אבוקדו - תלוי אם יש אבוקדו בשל או לא, זה לא תמיד זמין.

ירקות קלויים - צריך לקלות אותם, לוקח בין 20 דקות לשעה, תלוי בירקות.

קציצות ולביבות - מן הסתם לוקח יותר מחמש דקות.

אז כמו שאמרתי, יש דברים יותר זמינים כמו טחינה+סילאן, וממרחים קנויים, אבל בשביל מגוון ובריאות צריך מן הסתם להשקיע יותר ולתכנן מראש.

נטאשKה

New member
התכנון מראש/

כאן של לבשל קטניות להקפיא אותן ואז להוציא אותן ולטחון לממרח במעבד מזון (חמש דקות על השעון בקיטשן אייד הישן והטוב הקודם שלי) הוא בדיוק כמו התכנון מראש של לזכור לקנות בסופר.

ושוב חוזרת, שאם שכחנו/אין במקפיא וכדומה ולא בא להכין אז אפשר לקפוץ לסופר/חנות טבע ולקנות טבעוני, בדיוק כמו שעושים אוכלי כל.

אישית זה נראה לי להפוך משהו שהוא לא עניין לעניין. גם יש אוכלי כל שלא קונים סלטים מוכנים מבחינה בריאותית, כך שזה אפילו לא קשור לטבעונות או צמחונות.

ובכלל, פשוט לא מתחברת לעניין ה"זה עבודה" בקטע של לשים משהו במים לילה לפני להשריה. גם אוכל כל שרוצה אבוקדו, צריך שהוא יהיה בשל, כך שבעיני את כל הטיעונים האלה ניתן להכליל על שני הכיוונים ופשוט לא מצליחה להבין מה הסיפור

כנראה אני סתומה קצת

אלף בית של אימהות

שצריכות להכין כריכים מדי יום לאכלנים שונים...

תמיד שיהיה בבית- חמאת בוטנים ללא תוספות סוכר או מלח
ריבות למינהן, תוצרת בית וגם לא
פסטו
ממרח עגבניות מיובשות או לפחות עגבניות מיובשות במקפיא
מיונז
טחינה גולמית
שקדיה או ממרח אגוזים מוכן אחר
סחוג, תוצרת בית או אחר
טפנד או לפחות זיתים, תוצרת בית או אחר
חומוס
שוקולד מריר ומיקרו....

אז תמיד תמיד יש ממה להכין כריך.
אחד מהממרחים ועליו שכבות ירקות עם או בלי בוטנים מלוחים/ אגוזים/ אחר

במקרה הכי גרוע לחמניה ובה קוביות שוקולד מריר למיקרו ל-15 שניות...

וזה בלי להתחשב בכך שיש לא מעט ימים בהם יש אכן קציצות /לביבות
שניצל טופו
ממרח קישואים
ירקות צלויים
ועוד כהנה וכהנה

נטאשKה

New member
אוקי...

מודה שאני לא מזדהה עם התחושה שלך.
אם אני רוצה ללכת לסופר ולמצוא ממרחים טבעוניים אני בהחלט יכולה לעשות את זה.

אני לא עושה את זה משלוש סיבות שהן בעיני ממש טובות -

הממרחים שלי בריאים יותר. אין בהם חומר משמר ושאר רעות חולות. אני שולטת על כמות המלח/סוכר וכד' שאני מכניסה אליהם.

הממרחים שלי זולים יותר. בכל דרך שאני מסתכלת זול יותר להכין אותם בבית. ההפרש שנוצר מפנה לי תקציב להתפנק בכל דבר אחר שבא לי.

בבית יש לי שליטה מוחלטת על כמויות. אני יכולה להכין כמות ממש קטנה מכל ממרח ולייצר לי קופסה עשירה בהרבה ממרחים עם הרבה מגוון והרבה בחירה, שאני אישית מרגישה ממנה תחושה אדירה של שפע. בסופר אני תקועה עם הכמות שהחליטו למכור לי ובד"כ אם אקנה בסופר, בסוף אזרוק את הקופסה עם כמות מסוימת של ממרח בתוכה.

להתעסק עם זה? לעבוד קשה? בעיני אין פה התעסקות ואין פה שום עבודה קשה. ככה שלא מתחברת לעניין הזה. להכין ממרח, ברוב הממרחים, לוקח בין שלוש-לחמש דקות עבודה. הממרחים היחידים שלוקחים טיפה יותר הם אלו שצריך להכין בשבילם משהו מראש, כמו לבשל אפונה נאמר/שעועית, או לקלות פלפלים או להשרות (נאמר חומוס). נו, אז? כשאני ממילא מבשלת אני כבר על דרך זורקת לסיר/תנור דברים לקליה/בישול. לשים משהו להשריה או לשים משהו בסיר לא בדיוק נקרא אצלי עבודה. כנראה שההגדרות שלנו שונות.

מה זה ממרח? כל מה שאפשר למרוח. כן, כל מה שטעים לך כממרח הוא ממרח.

למה ממרח זה חשוב? למה צריך את זה? זה לא חשוב ולא צריך את זה. זה כיף, נוח וטעים. ממש לא חובה למי שלא רוצה.

לסיכום, אם בעיניך זאת עבודה, אז או לוותר על זה, כי זה באמת לא הכרח, או לקנות מוצרי ממרחים טבעוניים ואורגניים שבהחלט קיימים בחנויות טבע. באמת שלא הצלחתי להבין מה הסיפור פה, סורי

awareness3

New member
גם אני, כמו רבים מאיתנו, מכינה בעצמי

מאותן סיבות שציינת.
זה לא מונע ממני לרחם על עצמי מדי פעם

האמת היא שהתחלתי במחקר "ארוחות בוקר בעולם" וזה מרתק ביותר!
מסקנות בהמשך

נטאשKה

New member
המחקר מרתק בלי קשר

ודווקא בארוחת בוקר אני לא אוכלת ממרחים כמעט

אבל הנקודה שלי הייתה לא ביקורת על דבריך, אלא שפשוט לא התחברתי לזה מבחינת שלא מוצאת סיבה לרחם על עצמך (ולא משנה לצורך העניין אם אני מרחמת על עצמי או לא, מתייחסת למה שכתבת על עצמך) - כי גם אתה בדיוק כמו קרניסט יכול להכנס לסופר ולרכוש ממרח.

חלק מהילדים הישראלים שלי

לוקחים לבית הספר לארוחת 10 פסטה עם שמן זית ומלח...
במקום כריך

awareness3

New member
מגניב!!!! אני צריכה לנסות את זה

עייפתי מכריכים...
מותר להודות שאני סופרת את הימים לסיום שנת הלימודים כבר מפסח?

למעלה