הגיגים נוסטלגיים

הגיגים נוסטלגיים

ייתכן שבעוד זמן קצר הפורום הזה ייסגר אלא אם כן פתאום יימצא לו מנהל, אבל הסיכויים שזה יקרה קלושים, לאור רמת הפעילות שהייתה פה לאחרונה. אז בכל אופן אני מנצלת את ההזדמנות כדי לכתוב קצת את הגיגיי וזיכרונותיי מימים עברו. בכרטיס שלי אפשר לראות שנרשמתי לתפוז באוגוסט 2001, מה שאומר שאני כבר 8 שנים בפורומים.. אני זוכרת את תפוז של אז, כשרק גיליתי את האתר. רשימת הפורומים הייתה מצומצמת הרבה יותר מהיום מן הסתם. והפורום הזה היה אז "התמכרות לאינטרנט". מודה ומתוודה, בפעם הראשונה שנתקלתי בזה זה נראה לי כמו בדיחה. פורום התמכרות לאינטרנט באינטרנט... אבל אחר כך נכנסתי לכאן והתחלתי לכתוב, במיוחד בתקופות שבאמת הרגשתי מכורה... (והייתי מכורה). מדהים כמה דברים יכולים להשתנות ב-8 שנים. כשרק התחלתי לכתוב בפורומים, אפילו מערכת מסרים לא הייתה בתפוז. מה שהיום נראה כל כך טריוויאלי ומובן מאליו. הייתם מאמינים שפעם זה לא היה? שהדרך היחידה לתקשר באופן פרטי עם חברי פורום כזה או אחר בתפוז הייתה רק דרך מיילים אישיים? והאייקונים. האייקון הזה
היה פעם מין קצה של חיוך מחבק, שהפך לחיוך של מתלהב, כזה של "היי, שנים לא התראינו". האייקון של תפוז עצמו גם משתנה מעת לעת. ובכלל... אפילו מערכת הפורומים הישנה שאני עדיין גולשת בה (בעיקר בעבודה כי שם אין לי ברירה אחרת) נראית מחודשת יחסית לאז. עכשיו אני נזכרת שאז, בימים הראשונים שלי בתפוז לא הייתה אפילו האפשרות לכתוב בהדגשה בהודעה. (אפשרות שנוספה עוד לפני מערכת המסרים). אם יש כאן עוד כמה "זקני תפוז" שזוכרים את תפוז של הימים ההם וזוכרים גם דברים שלא הזכרתי יהיה נחמד לקרוא.

uzi2

Active member
הגעתי לתפוז קצת אחרייך

הגעתי לתפוז בדצמבר 2001. כמה חודשים אחרייך. אבל דווקא לפורום הזה הגעתי יחסית מאוחר. למעשה, נוסעת סמוייה כשהתחילה לנהל את הפורום, סיפרה לי עליו והציעה שאבוא להשתתף. בהתחלה תחת השם simplex, ועכשיו תחת השם שבו הייתי כל הזמן בתפוז uzi2. בפיצ'רים של תפוז אני כמעט שלא משתמש. זה טוב למי שנכנס באופן קבוע לפורומים. לומר את האמת, לי היתה קצת אכזבה מהפורום. אולי בגלל שהציפיות שלי היו שונות. קיוויתי שיתפתחו דיונים עמוקים על נושאים שקשורים לצד החברתי של האינטרנט. אבל לצד העובדה שמדי פעם התפתחו כאלו, בייחוד כאשר אנשים שאינם קבועים כאן השתתפו. בשאר הזמן, גיליתי שבעוד שכאשר אני מפנה למאמר בעברית אני עוד מקבל תגובות, כאשר אני מפנה למאמר באנגלית או לתוכן באנגלית, הסיכוי לקבל תגובות שמתייחסות לתוכן המאמר קלושות. דווקא אני מדבר על נושאים שבעיני הם מאוד מעניינים, ושבמקומות אחרים זכו לעניין רב. האינטרנט השתנה מאוד ב- 8 השנים האחרונות, אם כי 8 השנים שלפניהן היו הרבה יותר דרמטיות. גם בהן, הייתי באינטרנט, גם אם לא בתפוז, והרבה יותר ברשימות דואר בינלאומיות (שבחלקן אני עדיין משתתף). אני זוכר שבסוף שנות ה- 90, נתתי סדרת הרצאות על האינטרנט. באותה התקופה היו אנשים שעדיין לא ידעו מה זה אינטרנט, ואנשים רותקו. על האפשרות לאתר אלבום נדיר של מוסיקה בארה"ב. בתוך ימים ספורים וכמעט ללא השקעת זמן. על היכולת להיות בקשר כמעט ללא עלות עם אנשים בחו"ל (וכבר אז היו תוכנות דומות לסקייפ שאיפשרו שיחה, אם כי באיכות בינונית עקב רוחב הפס הנמוך). על היכולת להגיע למידע במהירות רבה, ולקבל תשובות לשאלות לא פשוטות. על תקשורת בין אנשים מכל רחבי העולם, כולל ממדינות עוינות. וגם על הסכנות שיש באינטרנט. על מסחר באינטרנט - שהיה בחיתוליו, על פורנו באינטרנט (שהיה בשפע עוד בתקופות קדומות) על הבדלי תרבויות באינטרנט. על השליטה באינטרנט. על ההיסטוריה. כיום מרבית הנושאים מוכרים לכולנו, אבל אז זה היה עולם חדש. אנשים נאבקו עם בעיות טכניות לא פשוטות כמו איך לשלוח מכתב באינטרנט ולצרף אליו קובץ (האמת היא שבאמצע שנות ה- 90 האופציה הזאת הוספה לתוכנות הדואר). לאינטרנט בעברית נכנסתי יחסית מאוחר - בשנות ה- 2000 לפורומים של IOL אבל זה כבר סופר בפורום.

Kiru

New member
כן, יש עוד כמה דינוזאורים ../images/Emo13.gif

גם אני בפורומים מ2001. זה כמובן לא מקרה שכולנו כאן מאז, כי זו השנה של איחוד וואלה-IOL. אם אתם זוכרים, היו קהילות שלמות שעברו אז מIOL לתפוז, חלק בצורה רשמית בתיאום עם הנהלת הפורומים דאז וחלק פשוט "השתלטו" על פורומים קיימים (כמו פורום 148 שבו קראתי אז הרבה). אני אצטער אם הפורום הזה ייסגר, לאו דווקא בגלל הנוסטלגיה (אישית "גיליתי" אותו לא כל כך מזמן) אלא כי כמו שעוזי אמר, הוא עוסק – או לפחות אמור לעסוק – בנושא מאוד מעניין שאין לו שום במה אחרת בפורמט של פורום. אגב, גם עיתונות המחשבים הכתובה היא בשנים האחרונות הרבה יותר טכנית והרבה פחות "סוציולוגית" ממה שהייתה פעם. מי שזוכר את הטורים של אמיר שחר ב-32Bit של פעם יודע על מה אני מדבר. לפורום הזה אגב יש מאפיין מעניין, של אחוז קוראים שקטים גבוה מאוד. אפשר היה לראות את כשלצד הפעילות השגרתית הדלה בפורום, מדי פעם כשעלתה הודעה בנושא נפיץ במיוחד התפתחו דיונים ארוכים. זה אומר שאולי יש לו פוטנציאל להיות פעיל.

דוד44

New member
ויש לי הרגשה משונה

שאם תפוז יהיו מוכנים שיהיה כאן מנהל בלי ראיון אישי אלא מישהו שהוא כותב וותיק בפורום - אז יהיה מנהל. נכון?

uzi2

Active member
עקרון ה- 90-9-1

יש עקרון סטטיסטי אם אחיזה לא רעה בקבוצות גדולות ופתוחות באינטרנט: לכל הפחות: 90% מהקוראים הם קוראים שקטים שאינם משתתפים. מבין השאר, לכל הפחות 90 אחוז, משתתפים רק מדי פעם, והשאר באופן קבוע. כך שבמקרה של פורום אקטיבי וידידותי להשתתפות פעילה, 90% מהמשתתפים הם שקטים (lurkers), כ- 10% משתתפים מדי פעם אבל לא באופן קבוע, ורק 1 אחוז משתתף באופן ממש אינטנסיבי. העיקרון נקרא עקרון ה- 90-9-1. צריך גם לזכור שכאשר יש משהו מעניין יש פרסום בדף הראשי של תפוז, או בפורומים אחרים - דבר שמביא הרבה קוראים שאינם קבועים בפורום, להגיב. גם לי חסרה במה לנושא הזה. צריך לשאול מדוע זה לא הצליח עד כה לאורך זמן.

דוד44

New member
משום מה שכחתי את כל זה

אני זוכר רק את הדברים הטובים וכל הזמן התלהבתי מהשיפורים בתפוז. אבל אני גם מהתקופה ההיא. לא מזמן גיליתי את הניק הזה ועזבתי את כל הניקים האחרים שלי כי הוא הכי וותיק. טוב לא עזבתי אבל מסובך. טוב דברים שלא הזכרת אז פעם לא היו קומונות ולתפוז הייתה בעיה מול הייד פארק ואחרים שלא היו צריכים ראיון אישי בשביל לנהל פורום (עד היום) עד שתפוז נשברו והמציאו את הקומונות שהם כמו הפורומים של כולם. זוכרת את המאבק הגדול מול החוזה של תפוז עד שהם מיתנו את הכיתוב. טוב, זהו, אין לי כוח להזכר בכל הדברים האלה

למעלה