הגיגים בנושא גודל....

slarti

New member
אני מעל 40 כבר...

מה שעושים לקשישים כמוני (זה הוזכר איפשהוא בשרשור) - תיקון מדויק בעין אחת (העין החזקה, ימין אצלי), ותיקון למינוס 1 בעין החלשה. זה מאפשר לעין החלשה יותר לקרוא כמו שצריך מקרוב. כמובן לא לנצח - זה מפצה רק עד משקפי קריאה של מינוס אחד (ובהנחה שעם מספר של עד מינוס 1 מסתדרים, אז בערך עד מינוס 2). אבל לטענת הרופא זה קונה לי עוד 8-10 שנים של התדרדרות ראיה. מכיוון שכרגע עוד אין לי בעיה - אז עם הטריק הזה אני אמור לפחות עד גיל 50-55, אולי אפילו טיפה יותר, להסתדר בלי.
&nbsp
אחרי זה... נראה... יש ניתוחים חדשים :)
&nbsp

slarti

New member
טוב - קצת עדכון

אתמול טיילתי יום שלם עם ה-G9 - כשחלק ניכר ממהיום אני מחזיק אותה ביד.
היא בסה"כ נוחה מאוד - ויכול להיות שרק הייתי צריך להתרגל. אני אנסה לצלם איתה עוד כמה ימים ואז לחזור ל-EM1.2 ולראות איך זה מרגיש....

sagiKor

New member
גריפ טוב עושה את ההבדל לפעמים

אחי עבר לביקור קצרצר של שעה על הדרך בחזרה מחו"ל לביתו אז שיחקתי היום קצת עם הניקון D850 ויצא לי להשוות אותה ביד צד לצד עם ה D810 (יש לו את שתיהן) ה D850 על הנייר טיפה כבדה יותר אבל הם שינו את הגריפ והמצלמה יושבת ביד טוב יותר ואשכרה מרגישה קלה יותר. בכלל נראה שניקון עשו משהו טוב עם המצלמה הזאת... הרבה זמן לא החזקתי DSLR ביד שהתלהבתי ממנה.

slarti

New member
"קלה יותר"

מצלמה של קילו לגוף בלבד....
העניין הוא שה-G9 לא מרגישה קלה יותר מה-EM1.2 אפילו כשהיא בפועל כן.
יש משהו בגריפ הגדול שגורם לה לתחושה של מצלמה גדולה. זה לא שזה לא נח - כבר די התרגלתי - אבל זה מרגיש "מצלמה גדולה" גם עם ה-12-32 עליה, בעוד שה-EM1.2 לא מרגישה כזאת גדולה גם עם ה-12-60 עליה...
&nbsp
אני מניח שזה עניין בעיקר פסיכולוגי....
&nbsp

sagiKor

New member
שמע....

עם גריפ טוב זה פחות מורגש.
לשם השוואה אני מצלם עם מצלמות לייקה שהן גוש מתכת ללא גריפ... אז אולי עבורי היא לא הרגישה כל כך כבד, אולי לעומת ה GX85 היא לבנה...

אבל אתה יודע מה, הכל שטויות, אחרי שצילמתי עם ה D850 היום ועם עדשת ה 35mm f/1.8 יצאתי לרחוב עם ה M9 וה 35mm f/2 והקשישה בעלת חיישן ה CCD הותיק מפיקה קבצים בכמה רמות מעל הניקון... זה שווה יותר מעוד כמה יכולות. אז תחשוב על מה ששאול כתב לך, אם הקבצים של האולימפוס טובים יותר זה יכול להיות עדיף על עוד קצת ביצועים (אלא אם אתה לא מתחבר בכלל לקבצים של אולימפוס, אני למשל לא עפתי עליהם)

slarti

New member
דווקא ה-G9 מפיקה קבצים נהדרים

וקצת חמים יותר שאני אוהב.
אני בכל מקרה מצלם כמעט רק RAW
ה-G9 מצלמה עדיפה בהמון היבטים. אני אתרגל לגריפ... כבר התחלתי.
&nbsp

slarti

New member
התכוונתי עם עדשה...

אפילו אם אני שם על ה-G9 את ה-12-32 ועל ה-EM1 את ה-12-60 - עדיין ה-G9 מרגישה יותר גדולה/כבדה.
&nbsp
&nbsp

למעלה