הגזמות של הפולנים

הדס ח

New member
הגזמות של הפולנים

לפני מס' שבועות פניתי למכון היהודי בוורשה (אני לא בטוחה בשם... אבל נדמה לי שזה המכון שקשור ללאודר) והם ענו שקיימות על פי רישומיהם 4 מצבות של אנשים בשם צ'רקובסקי. אם אני רוצה לקבל את הפרטים הידועים להם + צילומים של המצבות עלי לתרום למכון...... שאלתי כמה? איך? וכד' התשובה לא איחרה להגיע - 100$ ....... פשוט לא האמנתי למשמע אוזני.... עכשיו אני לא בדיוק יודעת מה לעשות עם זה. מצד אחד אני רוצה את המידע, כמובן, ומצד שני זו הגזמה פראית במחיר, ומצד שלישי אני מתכננת לנסוע לוורשה בעתיד הקרוב.... יש למישהו עצה??? הדס

ornan

New member
קני כרטיס טיסה באל-על

מצד אחד תעזרי לעצמנו ובעיקר - ראי איזה "צרות" יש לי מאז שהעברתי להם את הכסף, הפנייה הראשונה אליהם הייתה באוגוסט 2002, עדיין המסמך לא ברשותי, ובכלל טוב מראה עיינים.

wow1

New member
סרטיפיקטים של עולים במכון היהודי

בפולין. ערב טוב, הדס. אל תסעי למכון בלי להגיד לי.
יש להם מאגר של סרטיפיקטים של יהודים שעלו בין השנים 1929-1939 כיוון שהנוהל היה שיהודי שמגיע לארץ עם סרטיפיקט פולני ניגש לשגרירות הפולנית בפלשתינה ומוסר את הסרטיפיקט שלו לנציג הפולני שמצדו שולח בחזרה את הסרטיפיקטים לפולין. בשנים האחרונות נתגלה מאגר של כ-3000 סרטיפיקטים כאלה והוא נמצא במכון להיסטוריה יהודית בורשה שממומן ע"י קרן לאודר אבל כנראה שלא מספיק.( לאודר חבר של ביבי אז אם ביבי חבר שלך אולי הוא יקמבן לך משהו ). ראי הרחבה על פרויקט הדיגיטציה של מאגר זה בלינק הבא:http://www.jewishgen.org/jri-pl/jhi/jri-jhi-aliyah-passport.htm יתכן ובין הסרטיפיקטים הללו ימצאו גם של סבתי ואמא שלה. איל.

malka3

New member
השאלה היא : האם כשתגיעי לשם הם

לא יבקשו כסף על המידע???

Melitz

New member
המכון ההיסטורי היהודי בוורשה מנוהל במשותף ע"י קרן רון לאודר והחברה הגניאולוגית-יהודית של ניו יורק הם חיים מתרומות וסובלים ממחסור בהם בשנים האחרונות. גולת הכותרת שם זה ארכיון "עונג שבת" מגטו וורשה + ארכיונים שונים עם כרטסות של פרטי יהודים, תעודות גרמניות מקוריות, תעודות יהודיות שונות מהמאה ה-18 ועוד. השיטה איתם עד כמה שידוע לי (ידידה מארה"ב שהיתה שם לפני כשנתיים) זה לא לבקש שום דבר מראש אלא פשוט להגיע לשם (כניסה עולה $7 או $8), לתפוס שיחה ולהתיידד קצת ואז לבקש את מה שאת רוצה, סביר להניח שיבקשו תרומה עבור השירות - במקרה של הידידה שלי זה התחיל ב-$50 ונגמר בתשלום בפועל של 20

הדס ח

New member
תודה לכם.../images/Emo39.gif

נראה לי שבאמת אחכה לנסיעה לפולין. הדס

למעלה