הגור שלי רועד מפחד!

lalosh00

New member
הגור שלי רועד מפחד!

יש לי גור בן 4 חודשים והיום שיצאתי מהבית הוא ממש רעד הוא התיישב על הכורסא ורעד מפחד והחזקתי אותו וליטפתי אותו והוא ממש רעד ואני ממש לא רגועה הוא מסוג פינצ'ר ואני משאירה אותו כל יום כמה שעות לבד שאני בעבודה והוא תמיד עושה לי צרות שאני רוצה לצאת מהבית כי הוא ממש היסטרי והוא בוכה וכו. ושאני חוזרת הוא ממש שמח בהיסטריה וגם מתבכיין ! בקיצור האם יש מה לעשות? אני משאירה לו אורות חלונות פתוחים וטלוויזיה ומשחקים מה עוד צריך???

be_roo

New member
חרדת נטישה. עשי חיפוש בפורום

למציאת דרכי טיפול

erez99

New member
הדבר שלא טוב לעשות..

במקרה הזה הוא ללטף ולהרגיע אותו כי בעצם את נותנת לו הרגשה שזו התנהגות חיובית - הוא מיילל ובוכה - את נשארת ונותנת לו תשומת לב למה שיפסיק?! מספר המלצות: א. אל תפתחי נוהל קבוע ליציאה מהבית - כלומר הכלב שם לב להתנהגות שלך לפני שאת יוצאת מהבית נסי לשנות הרגלים בכדי שהוא לא יזהה דפוס, למשל כשלי היתה גורה הייתי פותח את הדלת וטורק אותה סתם בכדי שלא תקשר בין טריקה של הדלת לעזיבה. ב. אל תעשי עיניין מזה שאת הולכת כלומר בלי פרידות דרמתיות אבל אל תעשי את זה בהפתעה. ג. תנסי להשאיר את הכלב לבד גם שאת בבית בחדר אחר בהתחלה לזמן קצר ואח"כ לזמן יותר ארוך ע"מ שילמד להעסיק את עצמו וגם אם הוא מיילל ובוכה יש להתעלם. ד. כשאת חוזרת אל תתיחסי לכלב עד שהוא נרגע (גם אם הוא משתין - זה קרוה תאמיני לי) כך הוא ילמד לקבל את פנייך בצורה רגועה. ה. אם כל זה לא מצליח שווה מומולץ לקחת את הכלב לאילוף בסיסי או להעזר בספר ולאלף אותו לפי השלבים עד הפקודה "תישאר" שתירגול רב שלה עוזר במניעת חרדת נטישה. חשוב לטפל בבעיה עכשיו משום שזה השלב שהכלב מפתח את אופיו והרגליו ואם תתני לי לפתח חרדת נטישה אח"כ יהיה יותר קשה להיפטר ממנה. כל העצות והתשובות ניתנו על סמך נסיוני האישי בלבד כבעל כלבה ספרים וכדומה על כל המשתמע מכך.

למעלה