הגור השתגע

Liquid Nazgul

New member
הגור השתגע

הגור שלי משתגע אחרי הזנב שלו וכל הזמן רודף אחריו כשבא לו לשחק ועכשיו הוא מצא משהו חדש, לנשוך את הידיים שלו בתור משחק הוא אפילו הכאיב לעצמו(הוציא צעקה קטנה אחרי שהוא נשחך את עצמו ביד). התנהגות נורמאלית או טיפה חריגה?

אירנה3

New member
זו התנהגות..

נורמלית לגמרי, הגור שלך פשוט מגלה פתאום שיש לו משהו מעניין מאחורה ועד שהוא לא נושך הוא לא מגלה שזה כואב ועד שהוא לא מקבל סחרחורת בפעם המליון הוא לא מבין שכמה שהוא ירדוף אחרי זה, הוא לא הולך לתפוס. אתה יכול להעסיק אותו בצעצועים אם זה מפריע לך

madow

New member
נורמלי מאוד

גם הכלב שלי, שהוא גור, מטורף על הזנב שלו ובין היתר נושך את כפות הידיים והרגליים. זאת התנהגות טיפוסית של גורים אבל מצד שני אם הוא נושך אותך, תראי לו שאת כועסץ ולא מוכנה לקבל התנהגות שכזאת, תעצרי את המשחק ואל תלטפי אותו או משהו כזה לכמה דק'. בסופו של דבר הם מבינים וההתנהגות הזאת עוברת להם עם הזמן, רק חשוב מאוד לחנך אותם עם משמעת תקיפה שלא יהפכו לכלבים תוקפניים כי אחרת כלבים כאלו הם בלתי נסבלים ואי אפשר להשתלט עליהם. את כל זה אמרה לי הוטרינרית שלי, לא ממציאה שום דבר.

Liquid Nazgul

New member
מה יקרה אם אני לא אמנע

ממנו לנשוך אותי? יש לזה השלכות לעתיד או שבין כה וכה אם אני מרשה לו לנשוך או לא זה יעבור?

madow

New member
בנוגע לנשיכות

אם לא תמנעי נשיכות עכשיו בעתיד הגור שלך יהפוך לכלב תוקפני שינשוך אנשים שיבואו אליכם הביתה, ויהיה גם כלב עצבני, בעל אישיות דומיננטית - תוקפנית שיהיה בלתי אפשרי להשתלט עליו. וחבל שתגיעו למצב שלא תוכלי להשאיר את הכלב אצלך, חשוב מאוד כבר בשלבים המוקדמים לחייו לחנך אותו ולעקור ממנו את ההרגלים הרעים. טבעי שגור נושך תוך כדי משחק אבל צריך לאט לאט בקצב שלו ושלך להראות לו שההתנהגות הזאת לא מקובלת עלייך אחרת הכלב לא יבין ויהיה מבולבל ויחשוב שזוהי התנהגות מקובלת וימשיך בכך. דרך אגב, בן כמה הגור שלך? ואולי תשקלי לשלוח אותו לאילוף כמה שיותר מהר.

lilithmm

New member
מצטרפת להמלצה../images/Emo20.gif../images/Emo107.gif

בנוסף אני מצרפת לך מאמר בנושא, מאת יוסי סמואל.

היי... נשיכות - נושא כאוב

היי, צוק עכשיו בן חצי שנה. עד לפני חודשיים שלושה הוא היה נושך אותי נורא. עד היום יש לי שאריות של צלקות. לאט לאט הצלחנו ללמד אותו שאסור לנשוך והיום הוא לא נושך בכלל, ואם הוא לוקח את היד שלי בפה מתוך משחק הוא עושה את זה מאוד בעדינות. גם התחלפו לו השיניים, שעד גיל 4 וחצי חודשים היו כמו סכינים, והיום כבר לא מכאיבות גם אם במקרה מתוך משחק יוצא שהוא נושך בטעות. אז אולי זה עניין של גיל ושובבות, אבל אין ספק שחשוב להבהיר שזה לא מקובל בשום אופן לנשוך. זה חלק מהחינוך. עוד דבר שעוזר לדעתי הוא צעצועי נשיכה שונים. לצוק יש מגוון, והאהובים ביותר הם אלה שמאפשרים גם משחק במשיכה, כמו חבל עבה שקנינו לו למשל. המון הצלחה. טריניטי ואבא של צוק

למעלה