הגורל והמקרה

Mist2

New member
הגורל והמקרה

במצבו הנוכחי, האדם לא יכול כלל לדבר על שינוי הגורל.
נושא הגורל הוא נושא מאוד תאורטי ורחב וניתן לגשת אליו מכיוונים שונים ורבים.
אך עלינו להבין תחילה שחוק הגורל חל על בני אדם ולא חל על מכונות.
שרוי בתוך שנתו העמוקה וההיפנוטית, כל מה שנשאר מהאדם היא המכונה המקולקלת שלו.
במצב שכזה (מצב לא טבעי) נכנס האדם לממלכת חוק המקרה.
חוק המקרה פועל על המכונה בצורה כל כך טוטלית, עד שחוק הגורל כלל לא יכול לחדור ולהשפיע על האדם במהלך חייו.

מה הוא חוק המקרה?
הכל קורה, והמכונה מגיבה ללא כל שליטה.
אין אדון בבית שיכול לכוון ולסדר, הכל קורה לנו ואנו לא מסוגלים לעשות מאומה.
נוח לנו להאמין לדמיון שלנו ולספר לעצמנו שאנו עושים ובוחרים, אך כל עוד אנו נמצאים תחת חוק המקרה, אין אנו מחליטים ואין אנו עושים מאומה.
דומה הדבר לכדור מתגלגל המספר לעצמו על כך שהוא בעצמו החליט להתגלגל וכלל לא מודע לכך שמישהו בעט בו.

התאוריה מספרת שמאורעות מאוד גדולים בחיינו יכולים להיות קשורים לגורל שלנו: המקום בו נולדנו, ההורים שלנו, המוות ועוד.
את הגורל ניתן לראות כתפקיד אותו אנו צריכים לשחק.
קיבלנו עובדות ברורות המאפיינות אותנו (טיפוס גוף, מין, מהות, אזור גאוגרפי, תקופה, הורים ומשפחה).
קיבלנו שחקנים אחרים לצידנו, והמטרה היא לבצעה את התפקיד שלנו בהצגה על הצד הטוב ביותר.
לא ממש משנה מה הוא התסריט, הוא יכול להיות קשה או קשה פחות לכן אני לא מקבל את עניין הגורל הטוב או הגורל הרע.

רודני קולין אמר:
“All circumstances—good or bad—must change in time;
and if one can only pass through them equally, without being borne too much up or too much down, one becomes ready for other change.
It is not the happy or tragic role that makes the difference between actors, but the way the role is played. Some parts of life are very hard.
At the same time one can no longer wish it to be otherwise…”

אך כיצד יכול האדם לשחק את תפקידו בצורה טובה, כל עוד הוא ישן? וכיצד הוא יכול לשחק את תפקידו, כאשר הוא כלל לא נמצא?
לכן אין מה לדבר על שינוי הגורל, תחילה עלינו לנסות לקיים את הגורל שלנו.
אם לא נצליח, נחזור לכאן שוב ושוב לאותו התפקיד.
רק כאשר יצליח האדם לצאת מחוק המקרה ולחיות תחת חוק הגורל, רק אז ניתן יהיה לדבר על שינוי הגורל, אם בכלל יש צורך לשנותו.

ינוקא1

New member
אינני מבין מהיכן הבאת את זה.

כי מבחינתי הנהגת ה"גורל" והנהגת ה"מקרה" , זה אותו הדבר בדיוק !

המדובר בהנהגה מכנית לחלוטין בדומה לחישובי האסטרולוגים -
אדם נולד בשעה מסוימת , במזל מסוים ובתנאים מסוימים , ולכן נגזר עליו שיהיה לו כך וכך וכך.

וכל עוד האדם מכני , הוא תחת יד הגורל \ מקרה.
בדיוק כמו הבהמות והחיות.

אך אם האדם מתמיר את כוחותיו , אז הוא מגיע לגורל "עליון" יותר.

לדוגמה :
הגמרא אומרת כי אדם שנולד במזל מאדים יהיה רוצח.
ומה תקנתו ? שיהיה שוחט או מוהל - כך יותמר כח הרציחה שבתוכו לצורה מעודנת יותר.

כלומר , מזל מאדים הוא "כח" בתוך אותו האדם.
והכח הזה מגדיר את האדם , יוצר לו תשוקות מסוימות , ולכן קובע לו עתיד מסוים.
והכל כאן מכני לחלוטין.

אך אם האדם יהפוך כח זה שבתוכו לצורה אחרת (=התמרה) , לצורה מזוככת ועדינה יותר , גם עתידו משתנה.
עדיין יהיה לו גורל , אך הוא יהיה גורל אחר וגבוה יותר - כי הכח שבתוכו הפך לגבוה יותר.

Mist2

New member
אינני מבין מה אתה לא מבין

כי בגדול אכן יש הבדל בין מה שאני רשמתי לבין מה שאתה רשמת, אבל ההבדל הוא לא גדול במיוחד...
בקיצור, ינוקא ידידי הכל בסדר גמור!
וגם אם ההבדל בין דברינו היה גדול ועצום גם אז הכל היה בסדר...

ינוקא1

New member
מסכים

מודטחדש

New member
אתה חושב ש-"במקרה" אדם נולד

ב-"
שעה מסוימת , במזל מסוים ובתנאים מסוימים
"? ככל שאדם מתפתח ברמת התודעה שלו הוא פחות תלוי בגורל או במקרה. הוא יותר ויותר אדון לגורלו. הלוא "גורל" או "רצון חופשי" הם פונקציה של רמת התודעה שלך. בהארה אין לגורל יותר שום השפעה עליך. תוצאות העבר שלך הן כזרעים קלויים שלא יוכלו לנבוט שוב. אם ה-"גורל" קבע שעל אדם מסויים עומד ליפול ביום מסויים, במקום מסויים, בשעה מסויימת, סלע של טון. אם הוא מפותח מאוד בתודעה, הסלע הזה יתפורר לחלקיקי אבק קטנטנים, לא נעים, אבל גם לא נורא. הוא "ישלם" את הדרישה של הגורל שלו במלואה, אבל לא בצורה שתהרוג אותו.
יש ביצועים וודיים (מהרישי יאגיות) שמרככים את הגורל. הם עובדים בצורה מדהימה.
הייתי שמח מאוד לראות איפה בגמרא כתוב ש-"
אדם שנולד במזל מאדים יהיה רוצח
". מהן המלים המדוייקות. כי הוא יכול להיות "רוצח" של קילקולים, למשל, מהנדס מכונות גדול, או "רוצח" של מחלות, רופא מנתח דגול. "רוצח" של שיאי עבר, ספורטאים ברמה הגבוהה ביותר.
אגב, המקצועות שמתאימים לאדם שנולד במזל מאדים הם - עיסוק במתכות (בעיקר זהב), במכונות. מקצועות גבריים, לוחמים, שוטרים, ספורטאים, טבחים, מקצועות הקשורים לחשמל, בנאים, מנתחים או קצבים (מקצועות הקשורים לחיתוך), נדל'ן, הרפתקנים, אנשים העוסקים בפעילות מסוכנת הדורשת אומץ לב. כשמדובר על אנשים "רעים" - רוצחים, מרגלים וגנבים.

ינוקא1

New member
מסכים גם איתך.

להתפתחות שכוללת יציאה מהגורל (או מעבר לגורל "מעודן" יותר) , אני קורא "התמרה".

ובשביל התמרה לא צריך מהרישי יאנגות , אתה יכול להסתפק בקריאת פוסטים בבלוג שלי (ותרגול כמובן
)

לגבי הקטע בגמרא (מסכת שבת קנו) , אין לי את הכח להביא את הכל אז אביא רק משפט אחד :

האי מאן דבמאדים יהי גבר אשיד דמא א"ר אשי אי אומנא אי גנבא אי טבחא אי מוהלא אמר רבה אנא במאדים הואי אמר אביי מר נמי עניש וקטיל

תרגום חופשי :
"זה שבמאדים יהיה אדם שופך דמים.
אמר רב אשי - שודד (שרוצח אנשים) , או טבח (= שוחט) או מוהל.

אמר רבה (אחד החכמים) : אני נולדתי במאדים , והרי אני לא אף אחד מאלו !
ענו לו : גם אתה בעבודתך כשופט מעניש והורג".

מודטחדש

New member
ככה ידע טהור הולך לאיבוד

"שופך דמים" 'דמים' הלוא זה גם כסף. אז נאחזים בפירוש שלו מהמלה 'דם'. אולי אדם שנולד במאדים, יבזבז הרבה כסף, יהיה מהמר (ויפסיד)...
לגבי מהרישי יאגיות. בפוסטים שלך (עם כל החכמה הרבה והעמוקה שקיימת בהם) אני משוכנע, שאין היכולת לנטרל תאונה, שחלילה עלולה לקרות למישהו ביום מסוים ובשעה מסויימת או מחלה או הפסד דמים רבים.

ינוקא1

New member
מי שבאמת יודע

לשנות את הגורל , איננו מחפש לשלוט בו.
אבל הוא שולט בו בכל זאת , כבדרך אגב.

מודטחדש

New member
למה בדיוק אתה מתכוון?

מי שיודע לשנות את הגורל, באמת, יעשה את הטוב ביותר (לפי האיזון המעודן של כל חוקי הטבע) לכל מה שסביבו. אין כאן שום עניין של שליטה או חיפוש לשלוט.
משום שכל היקום אינו אלא ויברציות, גם הווה, עבר ועתיד, יש ויברציות וודיות עתיקות (מהרישי יאגיות), שאם נולדת עם מערכת העצבים הנכונה, אתה יכול ללמוד להשמיע אותן בצורה כזו שיעשו את הטוב ביותר לכל מה שקים.

ינוקא1

New member
טוב , תבדוק אם זה עובד

אני לא מדבר על "מהרישי יאנגות" וכל מיני דברים עתיקים.

כל מה שאני אומר זה הגיון פשוט (בתנאי שיש הבנה רוחנית).
הדרך הטובה והבטוחה לשנות את הגורל היא התמרה - וכתבתי איך עושים אותה.
וכאשר עושים אותה , הגורל משתנה כתוצאת לוואי.
לא מתכוונים לשנות אותו , אך הוא משתנה מעצמו.

דרכים אחרות של נסיון לשנות במודע את הגורל , הם בדרך כלל רק נסיונות לשליטה.
וכשזה קורה , אז אולי הגורל השתנה בנקודה מסוימת לצד מסוים , אך כאיזון נגד הוא ישתנה לצד ההפוך בנקודה אחרת.

כך שלא מרוויחים בזה כלום.

מודטחדש

New member
בחלק מהדברים אני מסכים איתך

לא יודע איך ואם התמרה יכולה להיות הדרך הבטוחה לשנות גורל (ובבקשה. אל תשלח אותי לקרוא פוסטים ארוכים, שאין לי בהם, בחטאי, הרבה עניין).אני מדבר על ביצועים עתיקים (שהם גם יעילים ביותר) כדי שמישהו יוכל לשנות את הגורל של #אדם אחר#.
כמו כן אני יודע שככל שאדם עולה ברמת התודעה שלו, ומן הסתם גם בטוהר של מערכת העצבים שלו, הוא מחליש את ההשפעות השליליות שחלות עליו, ומחזק את החיוביות.
מה יעשה מי שעדיין לא ברמת התודעה המתאימה לעשות את השינוי הזה? יזמין את הביצועים הוודיים האלה מהמומחים להם.
אלה יבצעו, לפני הביצוע הוודי, סאנקאלפה, התכווננות לשמו של המבקש, לבעיה שעומדת לפניו, ויעשו את מה שנדרש כדי לשפר את מזלו. עובד שיגעון.

ינוקא1

New member
משפט המפתח במה שכתבת הוא :

"כמו כן אני יודע שככל שאדם עולה ברמת התודעה שלו, ומן הסתם גם בטוהר של מערכת העצבים שלו, הוא מחליש את ההשפעות השליליות שחלות עליו, ומחזק את החיוביות"

זו הדרך האמיתית היחידה לשנות את הגורל.

כל השאר , עזוב.
אין לנו צורך כאן בישראל לקרוא להודים כדי לשנות את הגורל שלנו , שישנו קודם את הגורל של עצמם.. ..
(מציע לך לבדוק איך נראית הודו ואיך נראית ישראל ....)

ובכלל עדיף לך לא לקרוא לאף אחד כדי לשנות את הגורל שלך , אלא לקחת את גורלך בידיך.

מודטחדש

New member
הודו עברה תהפוכות רבות

העבר הרחוק, הוודי שלה היה מפואר ביותר עם דברים שכל העולם עדיין נהנה מהם. השימוש המתמטי במספר אפס. אדריכלות בתאום מלא עם כל חוקי הטבע כך שאדם לא צריך לסבול בגלל בית שבנוי גרוע, הרפואה היעילה והעתיקה ביותר...
כתוצאה ממאות שנים של דיכוי, שלטון זר, הורדת הערכים, הידע הזה כמעט לגמרי הלך לאיבוד. מהרישי חידש את כולו.
כתבת על מאדים ומה הגמרא כותבת עליו. אני מניח שיש לך איזה ידע (עצום או מועט) באסטרולוגיה. מה יעשה אדם שבגלל מצב מסויים של כוכבים, נגזר עליו משהו נורא בשלב מסוים בחייו? אם רמת התודעה שלו לא הגיעה לרמה בה הוא יכול לעשות את השינוי המתאים? עושה מה שאני עושה כשהמכונית מתקלקלת או צריכה טיפול. אני לא מנסה לתקן אותה לבד, כי אין לי מושג במכונאות. אני פונה למומחה, למוסכניק (במקרה שלי, מכונית מהעבודה וחברת ההשכרה שולחת מישהו שייקח את האוטו ממקום העבודה שלי, יעביר את הטיפול בו, ויחזיר לי אותו מתוקתק לפני סיום יום העבודה - כל כך נוח!!!) אז אותו אדם שרמת התודעה שלו לא מספיקה כדי לנטרל את האסון הממשש ובא, קורא למומחה - למהרישי פנדיט שיבצע עבורו את ההליכים שירככו או יבטלו לגמרי את האסון.

ינוקא1

New member
הסיבה שהודו עברה תהפוכות שהשפילו אותה

או שהאיסלאם עבר תהפוכות שהשפילו אותו
או שעם ישראל עבר תהפוכות שהשפילו אותו
או שאפילו אני עברתי תהפוכות שהשפילו אותי .....

היא שמה שהיה נכון ברגע הקודם , כבר לא נכון לרגע הנוכחי.

זה לא סתם שממלכה או אדם נופלים או קמים.
הסיבה לכך היא אנרגטית.

זה נכון שיש ערך רב בידע של העבר אל ההווה.

אך הידע של העבר הוא מלכודת :
כי אם הוא היה נכון להיום , הוא היה גם שולט היום.

בשביל להפוך את הידע של העבר לרלוונטי ,
צריך בן אדם.
בן אדם שמחובר להווה , ויודע לתרגם את ידע העבר להווה , וגם אז , לא בטוח שזה הדבר הנכון.

לי אישית אין שום ידע באסטרולוגיה.
הידע היחיד שלי הוא השאיפה להתחבר לאינסוף.
הבקשה שלי להיות שליח וצינור של האינסוף בעולם.
וזה הדבר היחיד שיש לו ערך

כל השאר אלו הסחות דעת למינהן

אין שום בעיה להשתמש בטכניקה של מהרישי , בתנאי שתדע גם מתי לזרוק אותה.
רק אז אתה משתמש בה נכון.

(וכך גם בכל טכניקה , מורה , שיטה ומסורת).

ינוקא1

New member
בעיני , גדולתו של משה רבינו

לא היתה בזה שקיבל את לוחות הברית.
גדולתו היתה שלמרות שידע את קדושתן האדירה , הוא ידע לשבור אותן ברגע הנכון.

ולכן הוא זכה לקבל לוחות שניות - מתאימות יותר.

מודטחדש

New member
מה שאתה קורא לו

"
הסיבה לכך היא אנרגטית
" אני הייתי משנה זאת ל-"
הסיבה לכך היא קארמתית
". לכל מה שקיים ביקום יש סיבתיות ותוצאה.
אם אנחנו מסתכלים על הודו של היום (אפילו בלי לקחת בחשבון את העבר), אנחנו רואים מדינה שעברה כברת דרך עצומה בטח ממה שהייתה לפני העצמאות שלה וגם לפני 5 או 10 שנים. אחת הסיבות לכך זה שהידע הוודי חוזר להודו. הודו הופכת יותר ויותר ל-"הודו וודית". בכל המרכיבים שלה.
מתי זוקרים משהו? שכהוא הופך לחסר תועלת. כל עוד משהו מועיל, ומיום ליום מועיל יותר ויותר, מה הטעם לזרוק אותו? זהו "השימוש הנכון". קח כל מה שטוב לך. זרוק כל מה שלא טוב לך.

ינוקא1

New member
מי שיכול לקחת בדיוק מה שמועיל לו

ולזרוק מה שלא מועיל לו , בלי "להיקשר" לשום דבר בעולם ,
זה אדם שאני צריך לנשק את הקרקע שהוא הולך עליה.

אולי זה נשמע לך פשוט , אבל בעיני זוהי גדולה.

מודטחדש

New member
מה זה "להיקשר"?

האם אתה לא "ניקשר" למקלחת? מקלחת טובה עושה אותך רענן (ועושה טוב לסביבה שלך). נכון, אפשר לחיות גם בלי. אבל למה? לאוכל? לשינה? לכל מה שטוב לך...
אפשר "להיקשר" גם לדברים אחרים שעושים לך טוב, בייחוד כשזה בדוק גם אובייקטיבית. אם עשית משהו וזה הוריד את לחץ הדם שלך, שהיה בשמיים, למה לחזור ללחץ דם גבוה ומסוכן לבריאות? אם הוריד לך את רמת הסוכר שהייתה הרבה מעבר לנורמה? את הכולסטרול? את נדודי השינה... להמשיך?
אז בבקשה, מה זה "להיקשר"?

ינוקא1

New member
יש הרבה אנשים

שנקשרים למערכת יחסים מסוימת - שאולי היתה טובה בהתחלה , אך מזמן אבד עליה הכלח.
כי פשוט הם התרגלו , וכעת הם מעדיפים מערכת יחסים חרא על פני חוסר הוודאות.

יש הרבה אנשים שנקשרים לעבודה מסוימת - אותו כנ"ל.

יש הרבה אנשים שנקשרים לדעות ומחשבות ואמונות מסוימות - כי זה מאוד מפחיד לשחרר דברים שהאמנת בהם שנים רבות ושהפכו לחלק ממך.
יש אנשים שנקשרים לדעות שיש להם על עצמם.

יש אנשים שנקשרים לגופם.
(ולכן כשגופם יעלם במוות , הם יעלמו ביחד איתו).

ככל שאתה נושא איתך יותר היקשרויות , אתה יותר "מתקבע".
החוכמה היא לנגוע במה שאתה צריך מהעולם , בלי להיקשר אליו יותר מידי.
כשיגיע הרגע הנכון , להיות מסוגל לשחרר גם את הדבר היקר לך ביותר , בלי שום "סנטימנטים".
רק כך אתה יכול להיות גמיש ומשתנה מרגע לרגע.

זו הארה.

מודטחדש

New member
בקיצור, מה שאתה אומר

מה שרבי מאיר "תוכו אכל - קליפתו זרק". אנחנו נהנים ממה שטוב לנו, ומה שמיותר, אבל שימש למשהו במקור, אפשר להעיף...
יחד עם זה, ברור שאדם לפעמים לא מוכן (לא אין לו די עוז) להיפטר ממה שרע לו או לפחות לא מועיל לו יותר. אבל למה להיפטר ממה שטוב לך? אין כאן "
להיקשר אליו יותר מידי
". ז\ה פשוט טוב. זה מה שיביא אותך להארה.
לא מסכים בכלל שצריך (יכול או לא, זה דבר סובייקטיבי "אני יכול מחר להפסיק עם הסמים שלי אם הייתי רוצה. אני פשוט לא רוצה..." להיות מסוגל אפילו, להיפטר מהיקר לך. זו בפירוש לא הארה.

למעלה