הגוף

• פותח הנושא foxx
  • פורסם בתאריך

foxx

New member
הגוף

הגעתי לנקודה שבה אני מנסה לחשוב למה יוגה/מעברים קסומים כל כך עוזר להמשיך ללכת בדרך. ניסיתי לחשוב במה עוזרת לי כל תנוחה שאני מבצע. המשפט שעלה לי בראש הוא שכל תנוחה היא עוד זווית להסתכל על הגוף. קשה לי עדיין לקבל את העניין של ההיזכרות, אבל יש בי מחשבה שאם אני אסתכל על הגוף שלי מעוד ועוד זוויות וכל זווית אני אעשה אותה בצורה מלאה יותר, אולי בסופו של דבר אני אבין שהכל זו רק זווית אז דבר ראשון זה טוב לראות את הגוף מהמון זוויות ודבר שני אולי מתישהו אני אדע להרפות מהזוויות. הרפייה, זה הדבר שהיה בשבילי הכי שימושי, לא הבנתי פעם כמה חשיבות יש להרפייה אמיתית של הגוף ושל הנפש.

yom

New member
על הגוף ועל הראש

התפיסה מתרחשת בגוף. אנו מופצצים בנתוני אנרגיה ומצליחים לתרגם חלק מזערי מהם בעזרת החושים ותחושות הגוף. אחר כך בא הראש ואומר זה ככה וזה אחרת. הראש יעשה הכל כדי לעשות סדר. הוא אפילו יתווכח כאן בפורום כאילו שהוא יודע הכל, אבל זה רק בשביל הסדר, אחרת הוא משתגע. (כולם מוזמנים להתווכח) בראש אין אנרגיה, יש מילים. גם למילים יש אנרגיה אבל זה סיפור אחר. אחר בגלל שאפשר לשקר במילים, הגוף לא יודע לשקר. המילים מדברות לשכל, לרציונאל, מילים יכולות להביא להסכמה שכלית, להבנה –זהו מצב של רכישת ידע, אינפורמציה. כולנו פה מפציצים אינפורמציה, סוחרי ידע בשוק הבלה בלה, גם עכשיו לדוגמא :) ורובנו לא חווינו אפילו קמצוץ מהדברים המופלאים שאנו כותבים עליהם (אבל מה זה משנה הנייר סובל הכל והחיים יפים, כולנו חכמים וממש יודעים מה ההבדל בין חלימה לחלום כי הרי חווינו משניהם עד שובע ורק חזרנו לפורום לספר לכולם - זו בכלל שליחות) חוויה לעומת זאת מחברת אותנו לעצמנו ולמציאות, דרכה אנו מקבלים את הידיעה. כך הופכים את הידע לחלק אמיתי מאיתנו והוא מפסיק להיות הבנה שכלית בלבד. כל מצב שאותו אנו חווים מקבל ביטוי בגוף. כשאנו כועסים, שמחים, מתוחים או מרוכזים, בכל אחד מהמצבים אנו מחזיקים את הגוף אחרת. החזקה קבועה לאורך זמן כתגובה קבועה למצב מתמשך, בונה דפוס תגובה קבוע בגוף. דרך הגוף ניתן לשנות דפוסי התנהגות קבועים שמפריעים לנו מלהצליח ולזרום בצורה טובה. ניתן לשנות מחשבות מעכבות שחוזרות על עצמן וכמובן לשנות תגובות גופניות שיוצרות מתח וחולשה. דרך הגוף ניתן לפתוח פתח להזדמנויות חדשות, רק דרך הגוף ניתן לראות לדוגמא כלומר שגם עוורים רואים ואין טעם לנסות לעשות שום דבר עם העיניים. בקיצור, הגוף הוא מהקדש לנשמה, זה הבית האמיתי ומי שאנחנו ואיך שאנחנו את כל זה רואים בגוף כמו בספר פתוח. אז אחרי ההרצאה המתפלספת הזו, אני מעדיף לשתוק ולתרגל, דרך הגוף מבינים מה שאלף מילים לא יכולת לתאר.

אהד,

כשאתה משיג ידיעה כתוצאה מחוויה וחיבור אמיתי, אז הדברים שאתה "מפטפט" אודות כך מקבלים גם תוקף אמיתי. הם עשויים להוות השראה ואישוש עבור מישהו אחר שצועד באפיק דומה. נראה לי דווקא מאוד חשוב לשתף ולהשתתף בידיעות כאלו. אז אם רק תשתוק ותתרגל, הסביבה שלך תפסיד משהו... אישית אני מאוד מתעודדת מלקרא ולשמוע אנשים שמבטאים בבהירות את מה שאני לומדת לדעת ולעשות, ככה שאני מאוד שמחה על ה"מעידות" האלו לפורום. ובאשר לגוף, הוא באמת לא יודע לשקר. לכן כנראה, בפעמים שהוא "בוגד" בי אני מרגישה כל-כך חשופה כאילו כל העולם ואישתו רואים ועדים ל"מחדלים" שלי.

foxx

New member
תודה רבה

תודה רבה אהד, הרגשתי מאוד הסכמה עם הדברים שלך גם עם לא הצלחתי להבין הכל לגמרי. ובגלל זה אני גם מסכים עם אורית, לפעמים זה חשוב לדבר ולשתף. הדיבור הינה הוצאת אנרגיה, ואנו מעוותים הרבה מהמחשבות שלנו תוך כדי הדיבור, אבל גם לדיבור יש לפעמים תפקיד חשוב, אך יש לשמור אותו לזמנים מיוחדים ולא לבזבז אותו על מנת לפטפט. וגם כשמדברים חשוב לדעתי על מה לדבר, לדעת מה זניח ומה בעל חשיבות. חשוב כל הזמן להיות מודע ולשים לב לנשימות שלנו, להתבונן בהן, וכשאנו מדברים הנשימה שלנו נהיית מקוטעת ולא סדירה, ואם אנו רוצים שהבטן שלנו תספוג כמה שיותר אנרגיה אנו צריכים לשים לב לזה כמה שיותר ולהפקיד על נשימות מלאות לתחתית הבטן ולהתרכז בזה.

L i z a r d

New member
תשים לב

לאיך שכל תנוחה משנה את זרימת האנרגיה בגוף שלך. תזיז קצת את הזרת ותרגיש את השינוי.

foxx

New member
נשמע תרגיל טוב

תודה, זה מאוד עוזר המשחקים הקטנים האלה אני אנסה את מה שהצעת. גם מגרש משחקים לילדים קטנים, אפשר ללמוד מזה הרבה, רק צריך לשים לב להכל.

yom

New member
הצגתי צד אחד בצורה מודגשת

אין לי שום דבר נגד מילים. אבל כמו ש foxx כתב, כדי לשמור על אנרגיה צריך לדבר מתוך עוצמה, והכוונה היא לומר רק את מה שיש בלב, בתמציתיות ובלי לחזור על דברים פעמיים. "כששני אנשים מתווכחים אפשר לדעת שאף אחד מהם לא אומר את האמת, על האמת אין ויכוח" הרבה פעמים אנחנו נופלים למלכודת השתיקה של הצד השני, ובמקום לתת זמן כדי לעכל דברים שאמרנו, אנחנו חוזרים בצורה שונה על המסר, ופשוט טוחנים אותו עד דק; עד שמוצצים ממנו כל פיסת אנרגיה. עכשיו לגבי הצד השני. הראש, המילים. חוויה שלא ניתן להסביר במילים נשארת סתומה. המלים חשובות כדי שנבין מה קורה לנו. כל דבר שקורה אנו מסבירים לעצמנו -תחשבו על מצב שלא היתה לנו שום שפה, שום מילה, שום דרך לתאר את המציאות - היינו נשאים יצורים חווים בלבד. יש לנו יכולת מופלאה ללמוד ולהתפתח ולהרחיב את גבולות התפיסה, ולדעתי אפשר לעשות זאת רק בעזרת ההבנה , המילים וכן, הרבה בעזרת השיתוף. כמו כל דבר לא צריך להגזים לשום כיוון, לא רק הגוף כמו לא רק המילים, סוד המאמץ המזערי כנראה נעוץ בשילוב.

capital

New member
אנרגיה זה פוטנציאל לעבודה

עבודה זה הפעלת כוח לאורך דרך. על איזה אנרגיה אתם מדברים???

למעלה