"הגונב מגנב פטור"

עִידן

New member
"הגונב מגנב פטור"

מה המקור של המשפט והשמעות המדויקת? באיזה הקשר הוא נוצר? נאמר לי שלא מדובר כאן בפטור גורף, אלא רק בתנאים מסוימים. מי יכול לשפוך קצת אור על הפרשה הלא-כ"כ מסובכת הזאת (אפשר גם אור שרלוונטי למשפט ולא עונה באופן מדויק דווקא על השאלות שמיקדתי)? תודה!

אוֹחַ

New member
כי הבדיחות שלך מפילות...../images/Emo3.gif

אגב, למה כל מי שמניקה מתחילה להלחימילים (ע"ע "פורומנקה", שבהתחלה חשבתי לשלוח לשם את עובדת הנקיון שלנו, ועוד מלא ערכים של צימעס)? זה מעצבן לאללה.

shellyland

New member
רסקולניכובפלדה

בעבודה אצלי מישהי היתה מזועזעת מהשיטה החדשהזאת לחיבור מילים, עד שהזכרתי לה שאבידנימציאת זה.

צימעס

New member
זו השפעה חיובית של אמבנים

(אםהבניםשמחה, גולשת מיתולוגית ולפעמים נוכחת בפורומהוא).

צימעס

New member
וגם

נורא נוח להלחימילים כשכותבים ביד אחת (השניה מחזיקה את היונק/ת)

הגונב מגנב פטור מתשלום הכפל

אם זכרוני אינו מטעה אותי, מי שגונב פרה צריך להחזיר שתיים. מי שגונב עז מחזיר רק את הגניבה. מי שגונב פרה מגנב לא מחזיר שתיים אלא רק את הגניבה עצמה. ככה בגדול, לפי הזיכרון. לא סגור לגמרי.

אין הבדל בין עז לפרה בתשלומי כפל

כל גניבה גוררת קנס של "כפליים ישלם". ההבדל הוא במקרה שלאחר הגניבה דאגת שלא ניתן יהיה להשיב אותה, למשל - שחטת את הפר או את השה, מכרת אותו לסוחרים קולומביאנים, וכן הלאה. במקרה כזה גניבת צאן גוררת קנס של פי ארבע, וגניבת בקר נקנסת פי חמש. התשלומים הללו קרויים "תשלומי ארבעה וחמישה".

shellyland

New member
"המפקיד

פרה או כלים אצל חברו...." אחד משני הפרקים הבודדים שלמדתי במכינה לתלמוד. אם תזכירי לי, אביא לך מה שנשאר לי מהסיכומים.

למעלה