הגולם שקם על יוצרו

Boogieman

New member
הגולם שקם על יוצרו

2 דוגמאות די אקטואלית ושנויות במחלוקת. בשנות ה80,ארצות הברית תמכה במאבקם של המוג´אהידין באפגניסטאן נגד הכיבוש הסובייטי,האסלאם הקיצוני נראה להם איום קטן מאשר ה"קומוניזם" ואנשי המוג´אהידין קיבלו נשק מתקדם,אימונים והדרכה ע"י ה CIA. ארגון נוסף שטופח ע"י האמריקאים היה מורכב ממתנדבים מוסלמים קיצוניים מערב הסעודית ןמארצות ערביות אחרות שעמם נמנה גם בין לאדן [ האחראי על הפרוייקט טוען בתוקף שבין לאדן עצמו לא קיבל הדרכה מה CIA ]. המוג´אהידין היווה את הבסיס לשלטון הטאליבאן ואילו ארגון המתנדבים התפתח ל"אל-קעידה" אצלינו,גם כן בשנות ה80,ממשלת שמיר פעלה לחיזוק ארגון החמאס שעסק אז בעיקר בענייני דת [ זה היה לפני עידן השאהידים ],למרות שהאדיאולוגיה של הארגון,שלא השתנתה מאז,היתה ידועה,הממשלה היתה מעוניינת בהתחזקותו על חשבון אש"ף שנתפס כמאיים הרבה יותר. למישהו יש הערות על הדוגמאות הנ"ל? [ בטוח שיש ] או דוגמאות נוספות?

יש המון דוגמאות כאלה

המווון. אפשר למצוא דברים דומים ב"מצעד האיוולת" של ברברה טוכמן, ספר מצויין כשלעצמו.

mbn

New member
מצעד האיוולת הוא לא דוגמה לכלום

אחד הספרים היותר מרגיזים שקראתי בחיי. הספר ניראה כל כך חובבני ומפוברק שאפילו לא טרחתי לסימו החיים ובכלל זה ההיסטוריה אינם שחור ולבן

ברוך הבא, טוברוק. הערה קטנה:

בפורום הזה אנחנו לא מערבים פוליטיקה עכשווית. אנחנו נמנעים במכוון ובצורה אקטיבית ויומיומית מלעבור את הקו הדק שמפריד בין הפורום שלנו לכל מיני פורומי אקטואליה. אם אתה מעוניין לדון בהיסטוריה שאינה מנגנת ישירות על קלידי הפוליטיקה העכשווית, אתה מוזמן בחפץ לב להישאר. שנה טובה

דפוס התנהגות יהודי ../images/Emo141.gif

הלומד את ההיסטוריה של עמנו, אינו יכול שלא להבחין, איך בכל טכסט שיהודי אחד כותב, יהודי אחר מואשם בכל הצרות והאסונות. זה מתחיל כבר בספרי הנביאים, ונמשך עד ימינו. דפוס יהודי, להאשים. האם הדמוקרטים והרפובליקנים בארה"ב מאשימים אלה את אלה בקריסת מגדלי התאומים? האם השמרנים והסוציאליסטים בצרפת מאשימים אלה את אלה בבעיית הפשיעה? אתמהה.

Boogieman

New member
זו כבר נהייתה מאנטרה.

כל פעם שיהודי משמיע ביקורת על עצמו עמו או ממשלתו או,כמו שהיה כאן מציין עובדה ידועה,הוא מואושם מיד בשנאה עצמית,גלותיות ודפוסי התנהגות "יהודיים" כאילו או אחרים. אז לידיעתך,גם באמריקה נשאלות שאלות על החוט המקשר בין תמיכת הממשל בבין לאדן וחבר מרעיו לקריסת התאומים ואני בטוח שבצרפת,בעת הבחירות, עולה שאלת האחריות הממסדית לפשיעה. אני מאמין שאדם,או עם לצורך העניין,צריך להתמודד עם טעויותיו ופשעיו ואין עם בעולם שחף מהם,אם לא לשם הדיוק ההסטורי אז כדי לא לחזור עליהם בעתיד. אתה רוצה להכחיש את הפרקים הפחות נעימים לך בהסטוריה,בבקשה,אבל בבקשה תחסוך ממני את הפסיכולוגיה הזולה. לסיום,משפט יהודי חכם: "עד שאתה מחפש אצל אחרים-חפש אצל עצמך".

שושן, אענה לתמיהתך: בגדול, כן.

כמובן שלב הממסד של כל מפלגה אינו מתבטא בדיוק כך, אבל השוליים, שהם אולי סהרוריים בעיניך אבל בעלי השפעה על פני כל קנה מידה, כמו הכומר ג´רי פאלוול, בהחלט אומרים בפה מלא שלהומואים וללסביות ולאיגוד החירויות האזרחיות ולכל גוף "שמאלני" שאתה יכול להעלות בדעתך יש חלק בזה, וכמובן שגם המתלהמים מהצד הליברלי מזיינים את המוח בצור הפרודוקטיבית דומה. לגבי צרפת - בוודאי, וזה כך בגדול בכל מקום. השמרנים מואשמים בגלל שהם מונעים את פיתוח שכונות המצוקה במדיניות הכלכלית והחברתית שהם מנסים להנהיג, והליברלים או הסוציאליסטים מואשמים בגלל שבמתירנותם הם מעודדים התנהגות פושעת וטפילות. זה צמד דיאלקטי מהבולטים בדורנו. זה לא שאין בדפוס ההיסטורי שציינת ממש, אבל ההשוואה שהבאת לא מאששת אותו בכלל.

והיא הנותנת ../images/Emo141.gif

הרי בדיוק על כך אני מצר, על שכל יהודי שאתה פוגש ברחוב מוכן ומזומן לפצוח בדרשה אה-לה ג´רי פאלוול. לאו דווקא נגד הממשלה, אלא נגד כל מי שלא שייך ל"מחנה" שלו. וכדי שזה יהיה רלבנטי לפורום היסטוריה אומר, שדפוס ההתנהגות הזה רווח כבר בתקופת בית ראשון (אם מקבלים את ספרי הנביאים כהיסטוריה). גמר חתימה טובה שוש

מכיוון שפורום אינו אלא עריצות נאורה

ואני העריץ במקרה זה, אז אני זה שמחליט איפה למתוח את הקו. אבל אני בהחלט מוכן להבטיח לך שזה לא בגלל העדפה אישית לאחד מה"צדדים" כי אם מהסיבות הבאות: 1. ממשלת שמיר הייתה לפני מספיק זמן כדי שאפשר יהיה להזכיר אותה בהקשר כלשהו בלי לעורר מיד את היצר הפולמוסי. למעשה הגבול האמורפי של הפורום נע לעתים קרובות סביב ה-15 עד 20 שנה. 2. העובדה שאותה ממשלה (ממשלת שמיר הראשונה) טיפחה את החמאס מוסכמת למיטב הבנתי על כל הצדדים. 3. אותה ממשלה הייתה ממשלת אחדות, כך שחטאיה או כישלונותיה נופלים על שני הצדדים כאחד ואינם מהווים תחמושת יעילה למלחמת רפש פוליטי
מקווה שהסברתי את שיקוליי, אבל אני איתן בקביעתי שהאזכור של שמיר לא עבר את הקו ואילו האזכור של אוסלו כן.

אביב ו

New member
מלחמת האזרחים בספרד

מדינות מערב אירופה וארצות הברית הדמוקראטיות, תמכו במורדים, שהסתיעו בגרמניה הנאצית, ולא ברפובליקאים, שהסתייעו ברוסיה הסוביטית. הטענה היתה שהקומוניזם מסוכן יותר מהנאציזם.

שונה אך לא דומה

בשנת 200 לפה"ס החל הקיסר הראשון של סין, לבנות חומה גדולה שתקיף את כל סין ותגן על יושביה מפני פולשים צונגולים טורקים ומנצ´ורים שהתרידו את תושבי סין, לאורך השנה בניית החומה חודשה והופסקה לפרקים, עד שהגיע לשלטון שושלת מינג (1368) המינג חידשו את בניית החומה, כך שהקיפה את כל סין, וזאת היא החומה אותה אנו מכירים היום (שאגב בניגוד למיתוס לא ניתן לראותה מהחלל). כאשר עמדה סין במפני מתקפה של המנצ´ורים (ה "מן צ´ו" כפי שהם נקראים בסין) ערק אחד מהמפקדים הסינים ששמרו על החומה לשורות הצבא המנצ´ואי ואיפשר להם לעלות על החומה. צבא המנצ´ו השתמש במעבר הרחב על החומה, ובמגדליה ובכך הפך לנייד הרבה יותר מהצבא הסיני, וכך הפכה החומה, שנועדה להפריע לשבטים נודדים ותקיפות גבול אקראיות לכלי שבאמצעותו מוטטה השושלת הסינית המקורית (ששליטיה היו בני האן) האחרונה, וסין נכנסה לשלוש מאוד שנים של כיבוש מנצ´ואי.

למעלה