הגודל קובע?

• פותח הנושא nanad
  • פורסם בתאריך

nanad

New member
הגודל קובע?

היי , יש לי בן בן שנתיים מאוד מאוד קטן. חוץ מזה הוא ילד שמח, מפותח ומקסים. כרגע הוא הגדול בגיל בקבוצה שלו בגן. האם כדאי בגלל הגודל להשאיר אותו עם הקטנים, ולא לקבוצה בה הילדים נראים ענקים לידו. עד כמה נראה לכם שהגודל משפיע בחברה של ילדים קטנים. תודה.

irisgh

New member
בני כמה הילדים בקבוצה העתידית?

למה את מתכוונת, להשאיר אותו עם אותה קבוצת גיל שהוא איתה כרגע, או להוריד אותו בקבוצת גיל? כפי שכתבתי פה בכמה מקומות, החל מסביבות גיל שנתיים וחצי (תלוי ברמת ההתפתחות של הילד), נראה לי חשוב שיהיו לילדים ילדים נוספים בגילם. נכון שאצל פעוטות, האינטראקציה ההדדית מאוד פיזית. ככל שגדלים, בנוסף לפן הפיזי, מתפתחת אינטראקציה חברתית עשירה שהיא מילולית, של משחקי דמיון, יחסים, בריתות וכד'. אם הוא ילד מפותח מילולית וחברתית, לא הייתי משאירה אותו בקבוצה שבה רוב הילדים קטנים ממנו בהרבה, רק בגלל גודלו הפיזי. אם זו קבוצה של שנתון יחיד, והוא פשוט מהגדולים שם, זה לא נורא. כולם יתפתחו לאט לאט. הגודל משפיע במובן שהם אכן רואים את הילדים שקטנים בגוף כקטנים, לעיתים קצת כתינוקות. אבל אם הילד מפותח, ובעתיד יהיה מסוגל לאינטראקציה עשירה, הוא ימצא דרכים משלו להתמודד עם זה. ואת תוכלי לעזור לו להתמודד עם זה (למשל להדגיש בהמשך שהוא לא גבוה, אבל גדול בגיל ; שהוא אולי פחות חזק, אבל יודע איך ללבוש מכנסיים, וזה סימן שהוא גדול, וכיוב').

nanad

New member
אז ככה

חשבנו להעביר אותו עכשיו לגננת שתהיה לו מספטמבר (כי אני צפויה ללדת), בקב' הזו יש גם הרבה ילדים בני שלוש ונראה שזה גדול עליו. בשנה הבאה הוא יהיה בעיקר עם השנתון שלו אבל הוא יהיה בין הגדולים. המחשבה שלי היא גם הלאה, כשאני חושבת על השנה הבאה. האם בבחירת הגן הבא, בגלל גודלו גיל הילדים צריך להיות שיקול.

לאה_מ

New member
זה תלוי בעוד גורמים - כמו עד כמה

ההתפתחות הקוגניטיבית והרגשית שלו תואמת את התפתחותם של בני גילו. אני נוטה לחשוב שעבור רוב הילדים טוב להיות הגדולים בקבוצה. בגיל של בנך לדעתי הגודל הפיזי עדיין לא משחק תפקיד מאד חשוב. לקראת כתה א' למשל, במיוחד אצל בנים, לפי מה שאני רואה - יש לזה משמעות (אבל גם תלוי המון באופי של הילד ובמה הוא מקרין). בקיצור - תלוי בעוד גורמים ותלוי בהרכב הכולל של כל אחת מהקבוצות. מה את אומרת?

nanad

New member
קוגניטיבית

הוא מפותח. הוא מדבר ממש יפה, ורוב בני הקבוצה שלו, שקטנים ממנו לא ממש מדברים. רגשית, אני חושבת שהוא כמו בני גילו. כשניסינו לשלב אותו עם הגדולים היה לו קשה (בעיקר בחצר ובמשחק חופשי). כרגע הוא נמצא איתם רק ב"אספה", ככה הוא יכיר את הגננת אבל אין יותר מדי אינטראקציה עם הילדים. תודה.

אפרתש

New member
בגיל 4 זה חשוב, נראה לי

אני רואה את הבנים בגן של בתי, והם בהחלט עסוקים בשאלות מי יותר גדול ומי יותר גבוה ומי יותר חזק. ומאחר ויש גם התגוששויות למיניהן, אלה לא רק השוואות תיאורטיות. אני לא יודעת מתי זה מתחיל (עד גיל שלוש בתי היתה במסגרת הרבה יותר קטנה, ושם לא היו השוואות כאלה).

למעלה