הגודל לא קובע?

Hunter I

New member
הגודל לא קובע?

אהלן אנשים! אז כך, לפני כשבועיים הייתי מאוד קרוב להשתתפות בקטטה המונית (טוב לא ממש המונית, כ 20 איש מהצד שלנו וכ50 מהצד השני), אגב בסוף הכל נגמר רק בדחיפות וצעקות (אבל המצב היה דליק, דליק מאוד). בכל מקרה, המקום שלי בשרשרת האנושית היה מול כמה חברה די גדולים, כאשר אחד מהם היה הר-אדם בגובה של איזה 190 ומבנה מאוד רחב שכולו שרירים. כאשר המצב התקרב לפיצוץ תפסתי את עצמי מהרהר (הר-הר-הר...), מה עושים אם מישהו כל-כך גדול (ונראה גם מאוד אלים), מה אם שום מכה שלי לא "תחדור" את כל ה"עוצמה" הזאת, האם מישהו כ"כ גדול בכלל ירגיש במכה שהייתה מפילה או לפחות מעכבת מישהו בגודל שלי (177 על 72 קילו), האם אני בכלל מסוגל לעצור אגרוף שלי מישהו כ"כ חזק (אני יודע, עדיף לחמוק, ובכל זאת...). בקיצור, אפשר לסכם את המחשבות שלי באותם הרגעים ב "האם מה שאני יודע לעשות בכלל יעבוד על מישהו כ"כ גדול, מה בכלל עושים נגד כזאת גורילה). אני מניח שרוב הספקות מקורם בקטע פסיכולוגי שאומר "גדול->מפחיד", הרי זאת הסיבה בד"כ "bouncers" של מועדונים הם גדולי מימדים, זה יכול למנוע את ההיווצרות הבעיות בלי שיהיה צורך באלימות כלשהי. ובכל זאת, האם הגודל קובע? עד כמה הוא קובע? מה עושים נגד הגודל? מישהו מכם (אלה בגובה הממוצע) "עבד" פעם מול מישהו הרבה יותר גדול וחזק? הלכתם עם אחד כזה מכות "על אמת"?

הר-אדם משמש כמו סורגים נגד שודדים

אדם גדול אשר נראה אכזר ומפחיד מיוצג כלפי חוץ בדומה לבית המוגן ע"י פלדלדת סורגים, הוא מסנן את הגנבים החובבנים. כמו שפלדלת וסורגים לא מסננים את השודדים המקצוענים כך הר-אדם לא ימנע, פסיכולוגית, עימות עם לוחם מיומן.

כ"הר אדם" (1.85 על 75 קילו בן 14)..

אני יכול להגיד לך שאנחנו לא כאלו יותר "חזקים" מאדם רגיל. אני משער שמי שעמד מולך לא היה רוני קולמן ואפילו לא אלי האנה לכן אני משער שההר שרירים הזה שאתה מתאר הוא לא באמת הר אלה יותר בכיוון של גבעה קטנה. יש מקומות רגישים בהם לא משנה עד כמה אתה גדול וחזק זה לא יעזור לך. לדוגמא : גרון,עיניין,אשכים,מקמות מסוימים ברגליים,מפתח הלב וכ'ו... אם אתה עומד נגד הר ואין לך ברירה אלה להילחם נגדו תשתמש בחסרונות שלו נגדו. אל תנסה להילחם נגדו כוח מול כוח, כי רוב הסיכויים שהוא ינצח. אם אתה נלחם נגדו ורואה שהוא עומד להילחם איתך בסגנון האגרוף (הכי דומה לאיגרוף) אל תתאגרף איתו,כי אין לך הרבה סיכוי. אם הוא משתמש כמעט רק בידיים (מה שבד"כ עושים אנשים שלא יודעים להילחם) תעמוד במרחק כזה שהוא לא יוכל לגעת בך עם הידיים ואתה תתקיף אותו עם הרגליים. B.B

taltaltal28

New member
בעיטה חזקה לאשכים ואגרופים ללא

הפסקה לכיוון הלסת יכולים להוריד כל אדם . הרבה נעוץ בגורם ההפתעה והדיוק.

bmt29

New member
לסת תהיה טעות...

ישנם אנשים רבים בעלי לסת ענקית, שתעמוד גם בפני פיצוצים רציניים.

למעלה