הגה שעושה בעיות..

הגה שעושה בעיות..

היי.. שאלה... לאחרונה שאני מסובב את ההגה מקצה אחד לקצה שני.. הוא נתקע לפעמים (עד שנוסעים ) מדובר נגיד במצב של חניה שמסובבים את ההגה במצב נייח.. יכול להיות שיש בעיות בהגה כוח? איפה מתקנים? מה עושים? :( מודבר בZX וולקן

sronis

New member
שאלה

איך בדיוק הוא נתקע? אתה מרגיש אותו מתקשח מאוד לרגע ואז מרגיש מעין קפיצה קטנה כזאת? זה קורה רק לצד אחד או שני הצדדים? רוני

בדיוק..אתה מסובב..ואז לרגע הוא נעצר

ואם טיפה כוח הוא ממשיך.... זה קורה בשני הכיוונים.. זה גם קורה בדר"כ רק בקצה כלומר.. רק לאחר שאתה מגיע לקצה ואז מנסה להחזיר.. הוא עושה את הבעיה הזאת..

חיים_K

New member
תבדוק נוזל הגה כוח

תבדוק אם לא חסר נוזל הגה כח - מיכל חום/שקוף מצד שמאל עם ציור של הגה על הפקק. גם בוולקן שלי הוא טיפה נתפס לפעמים כשמסובבים במצב סטאטי, אבל אין שום בעיה בנסיעה. אם אתה מרגיש שתופעה מחמירה או שההגה מתקשה גם בנסיעה, אפילו במהירות זחילה, לך למוסך, אולי המשאבה חלשה, או שיש נזילה.

גרמי

New member
רוני - אני הרגשתי את הבעיה שלך בשבת

ייתכן שחוץ ממה שחיים מציע, מדובר בבעיה של כיוון פרונט - דהיינו זוית Castor קטן מדי? חיים, מה דעתך?

חיים_K

New member
יכול להיות

זוית קמבר שלילית מדי (הגלגלים ככה: \ /)מכבידה על ההיגוי, וגם זוית קסטר לא מתאימה יכולה להכביד. שווה בדיקה. אבל נדמה לי שרוני יצא זה לא מכבר מכיוון פרונט. אני מחליף בימים הקרובים 4 בולמים וגם ברקסים מקדימה, אח"כ אני מתכוון לעשות כיוון פרונט, ואז נראה.

sronis

New member
גם לערן S וגם לבחור עם ה-206XS

יש אותה בעיה!! לא עשיתי כיוון פרונט כי אמרו לי שאני לא צריך. בכל מקרה, אני מתכנן לעשות בעוד כמה שבועות, לאחר שאשים את האוטו במוסך לטיפול גדול + בדיקת ברקסים (המצב כבר קטטוני) + בדיקת רעידות בהגה בעת בלימה (שזה חלק מבדיקת הברקסים, אני מאמין). באותה הזדמנות נבדוק גם את ההגה, ואחרי הכל נעשה כיוון פרונט. דרך אגב אצלי זה רק לכיוון אחד (שמאל) וקורה רק במהירויות נמוכות ועם סיבוב די רציני (יענו רק בסללומים בכלל שמתי לב לזה) ערן S הציע לי בדיקה - לבדוק האם זה קשור לשמן ההגה כוח - בעמידה על ניוטרל ללחוץ על הגז ולסובב את ההגה מצד לצד ולבדוק אם זה קורה. אני אנסה היום בערב לפני שאסע לחיפה. רוני

יכול להיות שהבעיה שלי היא כיוון ?

פרונט? כי לא עשיתי הרבה זמן לאחר שהחלפתי צמיגים ..

למעלה