הגה אוטומטי-תיקון.

אק 2015

New member
הגה אוטומטי-תיקון.

על פי המלצת / הפניית חבר פורום מכובד פניתי לחברת אטלנטיס (נציגי ריימרין בישראל) ובתשובה נאמר לי שאין להם
מעבדת שרות בארץ והם שולחים את הציוד המקולקל לתיקון במעבדת היצרן באנגליה.
יש להניח שהוצאות המשלוח וכל הקשור בזה מגולגלים על הלקוח בשיטת ה-קוסט פלוס.
חבל שחברה מכובדת כמו אטלנטיס נותנת שרות שאינו שרות. (לפחות במקרה זה) ולכן נקודה למחשבה בעת רכישת ציוד.
אברהם.

gb228

Active member
אני לא יודע לגבי אטלנטיס

אבל ריימרין העולמית מספקת תמיכה לא רעה בכלל.
אתר התמיכה שלהם מצוין - שלוש פעמים נעזרתי בו ובכל הפעמים קיבלתי תשובות בזמן ולענין.
בפעם האחרונה, כשפניתי אליהם בנושא שבשבת מכשיר רוח שהפסיקה לעבוד (במקור של חברה אחרת שרק לפני שנה ריימרין רכשו אותה), הם שלחו לי חלק חילופי ללא תשלום.

אק 2015

New member
שרות למוצרי ריימרין.

גלעד שלום.
ובהתייחס לתגובתך:
אז עכשיו אתה יודע.......
אני מניסיון אישי מצטרף לדעתך החיובית לגבי שרות ותמיכה טכנית של ריימרין העולמית באנגליה.

mensohn19

New member
ל gb228 שלום וברכה

בנושא הגה אוטומטי - מתוך מה שעד עכשיו כתבת/פרסמת בפורום , נראה לי שיש לך התמצאות כלל וכלל לא רעה בכל הקשור לסירות/יאכטות
הרשה לי להציג לך מספר שאלות ואשמח ואודה לך באם תוכל לענות
1. אמנם כיום , חברת ריימרין "מייצגת" את אוטוהלם אבל דומני שאוטוהלם היתה חברה שבעבר היו לה קשיים כספיים ובעצם נקנתה על יד ריימרין , האם זה נכון ? או שיש בידך מידע שונה?
2.מה דעתך, כמה שנים ,מוח' של הגה אוטומטי אמור להחזיק מעמד? ולעבוד כשורה?
3. ידידנו וחברנו אברהם לא מציין מאיזו שנת ייצור ההגה האוטומטי בסירתו, והאם כבר עבר תיקונים ,טיפולים' שונים בעבר בסירה שלי היה אותו סוג של הגה אוטומטי! דומני כבר בן שלושים (ונשאר רווק ללא בת זוג) וכדרכם של מכשירים , התקנים,וכלים שונים , התקלקל! לא פניתי לגדעון רייכר ולא לריימרין אינטרנשונל, אלא , לאטלנטיס והם שלחו אותו לטכנאי הגר וחי ועובד בארץ והטכנאי תיקן , כאשר הרכבתי את ה,מוח' התברר שהוא עדיין לא תקין , החזרתי לאטלנטיס והם העבירו שוב לטכנאי ו,המוח' תוקן לשביעות רצוני! ולמיטב ידיעתי! הטכנאי דרש מאטלנטיס תשלום נוסף! ואטלנטיס ספגו את זה! כל זה אפילו ללא ידיעתי!
עברה שנה והנה שוב ה,מוח' התמרד , באתי שוב לאטלנטיס ואז התברר לי , כי , הטכנאי או הם או שניהם יחד יותר לא עובדים אחד עם השני , ועברו לטכנאי אחר
מתברר , שה,מוח' סובל מקורוזיה (סנילי כמוני) אפשר היה לתקן אבל איש לא היה יכול להבטיח עוד כמה שנים / חודשים הוא יעבוד! החלטתי לקנות חדש! האם לדעתך עשיתי נכון או שטעיתי?

אולי הייתי צריך לחפש טכנאי אחר? או למשל לפנות למעבדה של אלחוט ים ? אולי להתיעץ עם החנות המתחרה ימית? או עם
פישלס נכון יכולתי להשאר חסכן( קמצן) אבל הסירה משנת יצור 1978 , מה אתה יכול ליעץ לי?
דרך אגב את הישן מכרתי לאספן דרך האי ביי תמורת 7 דולר לא כולל דמי המשלוח
אשמח לתשובתך
בברכה קמצן

gb228

Active member
אין לי ידע בנושא זה מעבר למפורסם

1. אכן, למיטב ידיעתי, אוטוהלם היתה פעם חברה עצמאית שנרכשה ע"י ריימרין, בדומה למד הרוח הנוכחי שלי שיוצר ע"י חברה בשם טק-טיק, וגם היא נרכשה בשנה שעברה. נראה לי שריימרין ממשיכים בד"כ לשמור על שם המותג הישן.
2. המוח יכול לחיות תיאורטית "לנצח", כל עוד אין חשיפה לגורמים קורוזיבים. ב ST4000 היחידה שעל הפנל מכילה את הכל - המוח + מעגל הכוח שמפעיל את המנוע, ומכיוון שזו יחידה שחשופה לפגעי הטבע, עם השנים כנראה שבמוקדם או מאוחר תתפתח על המעגלים והמגעים קורוזיה. יש גם סיכוי מסוים שמעגלי הכוח ישרפו בשלב כלשהו, אבל זה ניתן לתיקון, (ותודה גדולה לשריל1 שפרסם את מדריך התחזוקה של המכשיר, עכשיו יש לי סכימה חשמלית למקרה שאזקק לתיקון). בדגמים החדשים והמתקדמים יותר המוח ויחידת הכוח נמצאים במארז שנמצא למטה ורק התצוגה חשופה - והמחיר בהתאם.
3. אין לי נסיון, בינתיים, עם אף אחד מהספקים בארץ. עד כה רכשתי ציוד חדש בחו"ל והתגברתי על התקלות בציוד קיים בעצמי. לגבי הרכישה שלך של המכשיר החדש - תמיד מגיע הזמן, ובמיוחד אם אין לך את הכלים לבצע את העבודה לבד או להעריך נכון את היקפה, שצריך לקנות חדש. כמו כן משוטטות מיד פעם באיביי נראה לי שנעשה קשה יותר להשיג חלפים לסדרות הישנות של ריימרין, וכשיש המחיר הנדרש לא תמיד מצדיק את הסיכון.

מצליח 1

New member
תיקון הגה אוטמטי.

שלום אברהם.
האם פנית לעמי.
הוא מומחה לתיקון הגהים .
בשעתו אטלניס עבדו איתו .
ניראה שמזמן עבר חתול שחור בניהם.
תנסה אצלו ישירות.

זזה39

New member
תיקון הגה אוטומטי

מתי מהרצליה תיקן לי את ההגה לשביעות רצוני המלאה

Atlantis Marine

New member
תגובה לאברהם RAYMARINE

הייתי מצפה שתדייק בנתונים שאתה מציג. RAYMARINE פתחה באנגליה מעבדה כשמחיר התיקון ידוע מראש וכולל הובלה ב- UPS הלוך ושוב , התיקון כולל אחריות מלאה ל 6 חודשים, ולמעשה מקבלים מוצר חדש משופץ מ א ועד ת' .
לאטלנטיס מרין יש טכנאי שנותן פיתרון לכל תקלה !!!!!!!!!!
כמו כן ניתן להזמין חלקי חילוף אלקטרוניים לכל מוצר , גם כאלה שכבר לא מיוצרים שנים רבות.
ישנם מוצרים שהחברה בחו"ל החליטה שלא ניתן לתקן הכל בכול מקום ולכן יש לשלוח אותם למעבדה, בתקופת האחריות מוצרים אלה מוחלפים מידית, לחדשים ללא תוספת מחיר כל שהוא. ולסיכום, תפלל שכל החברות יתנו שרות כפי שנותנת RAYMARINE למוצרים שלה, ויעידו כ- 70% מהשייטים שיש להם RAYMARINE בספינה, לא לחינם כשמסתכלים על סירות רואים ציוד של RAYMARINE כמעט על כל סירה, אם המטרה של פורום זה הוא השמצה בלבד , הצלחת !!!!!!!

אק 2015

New member
תיקון הגה אוטומטי- שרות אטלנטיס.

ג'קי. (ציטוט מהודעתך)... הייתי מצפה שתדייק בתשובתך ולכן שים לב לעובדות כהוויתן.
א) בהודעתי הראשונה ציטטתי את תשובת אטלנטיס / הרצליה כלשונה וזאת לאחר שציינתי במפורש את סוג המכשיר ואופי
התקלה וגם חזרתי ושאלתי אם יש לאטלנטיס (בהיותה נציג ריימרין) טכנאי מקומי או קשר למי שיכול לטפל בבעייה אולם
התשובה הייתה חד משמעית שלילית.

ב) בהודעתי השנייה בהקשר זה (תשובה לגלעד) ציינתי במפורש ומניסיון אישי את שביעות רצוני מרמת השרות שניתן לי
לגבי אותו מכשיר על ידי ריימרין אנגליה. אז מאיפוא לקחת " השמצות ".
לכן, בבקשה תדרך את האיש מאטלנטיס הרצליה או לחלופין תאם איתו עמדות.
ג) אם חיפשת עמוד כדי לעשות פרסום לריימרין או לאטלנטיס אז גם אתה הצלחת...ואגב,ריימרין הצליחה בזכות עצמה ולא עקב
פעילות אטלנטיס ישראל.
אברהם.

papra

New member
שרות ריי מרין בארץ

לא מתישבת לי תגובת ריי מרין ( ג'קי ) עם המציאות.
ביקשתי להחליף את מספר הmmsi במכשיר ריי מרין שמותקן על ספינתי והתשובה שקיבלתי מאטלנטיס
היא שאין להם את הקופסא האלקטרונית שבעזרתה מחליפים המספר וגם אין בכוונתם להביאה לארץ.
המשמעות - לשלוח את המכשיר לאנגליה עם כל המשתמע מכך .( זמן וכסף).
ג'קי- כאשר אתה מזמין במסעדה סטיק מדיום ומקבל Well done אתה מחזיר למטבח!!!

מצליח 1

New member
MMSI

PAPRA
אני מבין את כעסך על גקי.
ובכן לידיעתך במכשירי הקשר יש אפשרות להכניס ולטעות רק פעמיים.
בפעם השלישית עליך לשלוח לחברה בחול, יצרנית המכשיר להחלפת הרכיב במכשיר.
גם לי לו פעם יש טענות לגקי , אך הפעם ידידנו הטורקי צודק.
בקשר לסטק ! האם ניסת פעם במסעדה בישראל להחזיר את הסטק?
על תיתמם!!!!!!!!!!!!!!!!!

gb228

Active member
אני חושב שאתה טועה לגבי הצורך במשלוח ליצרן

נכון שניתן להזין רק פעמיים (ובחלק מהמכשירים רק פעם אחת), אבל אז ההנחיה היא לגשת לנציגות היצרן לביצוע הפעולה. מהכרה "קלה" של תחום האלקטרוניקה - כנראה אין שום החלפת רכיב, רק תכנות של רכיב קיים או ביצוע איזשהוא RESET כללי למערכת שדורש כניסה לתוך המכשיר. משלוח ליצרן נדרש רק כשאין לנציג המכשור המתאים לביצוע הפעולה.
על מנת להחזיק מערך תמיכה מסודר נדרש להחזיק טכנאים, לשלוח אותם להדרכות בחברה ולפעמים גם להחזיק ציוד יעודי. השערתי היא שהנציג של ריימרין בארץ, כנראה משיקול של כמות קטנה מדי, לא משקיע בכל אלו ומעדיף להפנות בעיות כאלו למעבדת היצרן.

מצליח 1

New member
MMSI

דבריך נכונים והגיונים.
למדתי עוד משהו.
שייט וים בטוח,
ונילמד להחזיק הגה ביד!!!!!!!!!!!!
ופחות לברבר.
יש טכנאי ,נחמד ותמיד עוזר .
עמי מהנדס אלקטרוניקה ומומחה גם לדיג.
נתן בעבר שירות לאטלנטיס.

אק 2015

New member
אטלנטיס - שרות למכשירי ריימרין.

גלעד שלום.
לגבי חלקו השני של הפוסט שלך בנושא... אתה בהחלט צודק בהנחתך שחוסר כדאיות הוא כנראה הסיבה לכך שלאטלנטיס
אין " מערך שרות / תמיכה מסודר, אבל איך זה מסתדר לך עם ההודעות הסותרות של מר פרנג'י לגבי יש / אין טכנאי - ואיך
נראה לך השיקול ,ציטוט שלך..." כמות קטנה מדי " לעומת הטעון של מר פרנג'י ...70% מהציוד האלקטרוני על יאכטות הוא
ריימרין.
מתגובות שקראתי בפורום הבנתי שלאטלנטיס היה קשר עם טכנאי אלקטרוניקה שביצע עבורם עבודות תיקונים (לא רק בציוד
ריימרין) אלא שדרכיהם נפרדו .
לסיכום מבחינתי לפחות: זוהי אמנם זכותו הלגיטימית של מר פרנג'י בהיותו נציג בלעדי של ריימרין וכנראה גם בתמיכתם
( הרי הם מרוויחים ממצב זה.) לא להשתמש בשרות מעבדת תיקונים מקומית אבל זוהי זכותי הלגיטימית לא פחות לדרוש
מהזכיין שרות אמין מקומי לציוד המיוצג על ידיו או לפחות אינפורמציה נכונה.
אז... ( כמו שאומר נחמיה שטרסלר )...שלא תיזדקק לשרות לציוד ריימרין.

gb228

Active member
70% ממעט, זה מעט

גם לו היו 100% מהסירות בארץ מצוידות בריימרין, ההיקף היה כנראה קטן מזה של סוכן בעיר בינונית באנגליה.
ברור שכצרכן אתה רוצה שירות כאן, עכשיו ובזול והסוכן מעדיף אפס טכנאים, אפס מלאי ו"תעזוב אותי באמא שלך"
להחזיק מערך שירות עולה כסף - זה יכול להגיע משני מקורות, או שהיקף המכירות הוא כזה רחב שבמחיר המוצר קיים מרכיב התומך בעלות מערך השירות, ו/או שמספיק לקוחות רוכשים "ביטוח" שמממן את אחזקת המערך.
בהיקף שוק השיט בארץ אין סיכוי לא לזה ולא לזה.
הרי בסופו של דבר זה עניין של מחיר והרגע חסר נתון. נניח שהיית מגיע לאטלנטיס והם היו אומרים לך יש חלפים, יש טכנאי, ניתן לתקן וזה יעלה לך X. ייתכן והיית משלם ולא מעלה את הנושא לדיון, מבלי לדעת ש X זה למעשה כפול ממה שהציעו לך בפועל עבור משלוח החלק לתיקון במעבדת החברה.

למעלה