הגדר של שרון

ניר111

New member
הגדר של שרון

שרון הודיע שהוא יקים ארבע מאות ק"מ גדר הפרדה ללא קשר לפינוי ונסיגה והתחייב להקים מאתיים ק"מ מהם עד סוף 2003 הציבור נראה שמאמין לזה אם זה יקרה זה יהיה נהדר אם שרון משקר ואם זה לא יקרה אז הליכוד יפול בגדול בבחירות הבאות

Zack DA

New member
שרון קורץ לשמאל

האמן לי, ניר, שעד הבחירות הבאות כבר ישכחו מזה וידברו על דברים אחרים...

Zack DA

New member
לפני בחירות כולם מזגזגים

ראה נאום מצנע "נכסח להם את הצורה".

eviv

New member
רק המפלגות שאין להם אידיולוגיה

יעשו ככה מהסיבה הפשוטה במרכז יש הרבה קולות וגם מצנח וגם שרון רוצים את הקולות הללו ולכן כל אחד מהם רוצה להראות שהוא מרכז אם זה מיצנח בנאומים שלו ואם זה שרון שרוצה מדינה פלסטינית ראיתם זיגזוג במרצ?

Zack DA

New member
מר"צ פשטו את הרגל אידיאולוגית

והסקרים חוזים להם נפילה של 3 מנדטים.

מה הקשר?

א. קבעת שמרצ פשטו את הרגל מבחינה אידיאולוגית, בלי שום הסבר. ב. גם בבחירות 99 וגם בבחירות 96, הסקרים חזו למרצ פחות ממה שקיבלה (כמו ש"ס, אם כי במידה פחותה). לכן אני ממליץ שתחכה עד יום רביעי עם התחזיות.

Zack DA

New member
התמוטטות קונספציית אוסלו

וכמו כן - טענתי ש"חוק חברתי" הוא לעיתים פופוליסטי וחסר תועלת.

איפה טענת את זה?

לגבי חוק חברתי - אתה מוכן לתת דוגמה לחוק פופוליסטי של מרצ שהינו חסר תועלת? לגבי "התמוטטות קונספציית אוסלו" - אני חושב שזה דווקא מוכיח שהקונספצייה של העבודה והליכוד ב 10 השנים האחרונות נכשלה: א. הרעיון של "כאילו שלום" ו"כאילו פינוי התנחלויות", לא יעבוד. כל זמן שנמשיך לבנות התנחלויות ולהתעמר בפלשתינאים לא יהיה כאן שלום. ב. כוח לא עובד. את זה מוכיחות השנתיים האחרונות. כוח יכול לעבוד מול טרוריסטים רק אם נפעל בשיטות של היטלר, ואני מקווה שבזה אתה לא תומך.

Zack DA

New member
העברית !

טענתי, במובן של "הטענה שלי" ולא במובן "טען, זמן עבר גוף ראשון". כמעט כל חוקי מר"צ הם פופוליסטים. כולם עולים למדינה סכומי כסף לא מבוטלים. ובכל אופן צריך לשבור את הסטיגמה ש"חוק חברתי" הוא בהכרח דבר טוב. הקונספציה של הליכוד לא נכשלה. אתה כל הזמן מדבר על שלום. לא רוצים שלום - רוצים ביטחון. ב-י-ט-ח-ו-ן, ששלום הוא רק אמצעי להשגתו. אנו מטפלים בעניינים בכפפות של משי, והזכרת היטלר ימ"ש הייתה מבזה לעניין זה. צחי

החוקים של מרצ עולים הרבה כסף

ובגלל זה היא גם מציע שינוי של מיליירדים בתקציב הנוכחי ואם כבר פופוליזם, זהו תפקיד שלכחו על עצמם הליכוד העבודה ובבחירות האחרונות גם שינוי משום כך אני לא הולך לבחור לא עבודה ולא ליכוד גם אם אני יהפוך לימני אני יעדיף את האיכוד הלאומי חרות מפדל וכו´

Zack DA

New member
מר"צ מציעה תקציב חילופי שכולו

בדיחה אחת גדולה. אי אפשר סתם כך להוסיף מיליארדי שקלים בלי לקצץ - וזה אומר שהם הולכים לקצץ בביטחון, בתשתיות ובתמיכה באוכלוסיה תחת אש. שיתביישו להם. רק חוקים יקרים ופופוליסטים שטובים כדי לשמור על הכסא. אם אתה רוצה להצביע לאיחוד הלאומי או למפד"ל - זו בחירה מצוינת, ואלה קולות טובים.

ממש לא בדיחה.

אכן צריך לקצץ. רוצה לשמוע איפה? הנה: להפסיק את ההשקעות העצומות בהתנחלויות הקיימות. לפרק את ההתנחלויות המבודדות והלא חוקיות באופן מידיי, וכך גם לחסוך את המשאבים שבשמירה עליהן. לבטל את הטבות המס למתנחלים. לבטל את התקצוב לתלמידי ישיבות. לבטל פטורים על רווחי הון מנדל"ן. לקבוע מס ממשי על רווחים מהבורסה ומריבית. מספיק או שצריך עוד?

Zack DA

New member
זה הכל פופוליסטי

אני מציע לך לקרוא את תקציב המדינה כדי לדעת שפינוי התנחלות מבודדת לא יספיק כדי להזרים כסף לארה"ב כדי להפסיק את המיתון העולמי. כנ"ל תקציב משרד הרווחה ומשרד הדתות - תבדוק כמה כסף אתה "חוסך" שם ותבדוק על מה מר"צ מדברת ב"תקציב" שלה. עם המדיניות הביטחונית של מר"צ, נצטרך גם ככה להכפיל את תקציב הביטחון. ולגבי המתנחלים - אני בעד להגדיל את הטבות המס שלהם. צריך לעודד את הישיבה ביש"ע. לגבי המיסוי בבורסה - את זה דווקא הליכוד עושה... צחי

מה הקשר?

מדובר הפניית משאבים של כמה מליאדים. בסביבות 10 מליארד אני מניח. אתה יודע כמה מקומות עבודה ניתן ליצור באמצעות סכום כזה? כמה רכבות ניתן לבנות? כמה ניתן להשקיע בחינוך? אתה רוצה להשאיר את צה"ל בשטחים בשביל להילחם בטרור. מילא - זה הגיוני. אבל להשאיר את צה"ל בשביל לשמור על כמה מאות משפחות ואפילו פחות בישובים מבודדים, זה פשוט בזבוז אדיר של משאבים שלא תורם שום דבר לבטחון של אזרחי ישראל. אתה בעד לעודד התנחלויות? בבקשה, רק אל תתפלא אחר כך למה בכל פעם שהליכוד בשלטון המצב במשק על הפנים. תבהיר למובטלים שאתה מעדיף להשקיע בהתנחלויות מאשר ביצירת מקומות עבודה. לגבי מיסוי הבורסה: קודם כל, יפה ששינית את הגישה, וקיבלת את זה שגם על רווחים מהון צריך לשלם מס. עכשיו רק צריך שהמס הזה יהיה בגובה סביר, ושלא יהיה "כאילו מס", כמו שזה היום.

Zack DA

New member
לא שיניתי את הגישה

אני תומך מאוד ברפורמה הכלכלית ובמיסוי שוק ההון. מובטלים: הקשיבו ! אני תומך בהתיישבות ביש"ע. יתכן שזה עולה לכם במקומות עבודה ! הקשיבו הקשיבו ! אגב, זה בהחלט תורם לבטחון ישראל - כי הם חומת המגן האמיתית !

עכשיו תכניס את זה לתשדירי הליכוד.

אני הייתי מחליף את ה"יתכן" שלך ב"בטוח" עם שלושה סימני קריאה. בנוסף, אולי אני קשה תפיסה, אבל תסביר לי כיצד אזרחים לא חמושים, כולל ילדים, יכולים להיות "חומת המגן האמיתית"?

למעלה