הגדרת מפתח ראשי ב -JDBC

111shimrit

New member
הגדרת מפתח ראשי ב -JDBC

יצרתי טבלה באמצעות JDBC וברצוני להגדיר לה מפתח ראשי. אני יודעת לעשות זאת באמצעות הגדרת שדה אחד בטבלה כמפתח ראשי. כיצד ניתן להגדיר שני שדות בטבלה (או יותר) כמפתח ראשי?

נכון עכשיו אני נזכר....

אם כך ממש אין לך בעיה....את יכולה להגדיר בבסיס הנתונים של ACCESS כל מה שאת רוצה (אני בטח לא צריך לספר לך זאת) ומכאן הדרך קלה ל JDBC. ובכלל כל עניין התקשורת בין בסיסי נתונים חייב להיות מושתת על טבלאות ראשיות.

111shimrit

New member
תשובה -המשך!!

אני יודעת שאני יכולה לעשות זאת דרך ACCESS אך אני מעוניינת לעשות זאת דרך הקוד בגאווה. הגדרת שדה יחיד כמפתח טבלה מתבצעת באופן הבא: string str="CREATE TABLE TBL (name VARCHAR primary key, super VARCHAR)" כאשר TBL זהו שם הטבלה ו- name ו-super הם השדות בטבלה. אני מעוניינת ששניהם יהוו מפתח ראשי,שלא כמו בדוגמה בה רק name מהווה מפתח ראשי.

אם אפשר להתערב... ../images/Emo13.gif

נראה לי שבפורום בסיסי נתונים זה המקום לשאול - סה"כ זה שאלת SQL. למרות שאני מניח שההולך בין הטיפות גם יסתדר עם זה יופי

yair24

Member
שימרית...

את יכולה לשלוח לי בבקשה את הקוד שלך של הJDBC? גם אני צריך לעבוד עם מסד נתונים ואני לא יודע כל כך איך להתחיל עם זה... אם את יכולה אז תשלחי לכאן: [email protected] וגם לכאן: [email protected] תודה מראש. יאיר

למעלה