הגדרת "מנה"

בּרבּלה

New member
הגדרת "מנה"

שלום, קראתי את הכתבות של גיא גיסר בנושאי אלכוהול וקוקטיילים והבנתי שמנה אחת של אלכוהול = שוט (כוס טקילה) = cc40. שאלתי היא, אם צ'ייסר צריך להיות חצי מנה (היינו cc20), אז כשנתקלתי לא פעם בכתבות בהן צוין שצ'ייסר מכיל cc30, זו טעות? ובקיצור, כמה cc מכיל צ'ייסר. תודה!

marsala

New member
איך זה שקראת שם ובאת לשאול כאן?

לא נורא,ברוך הבא. לדעתי יש צ'ייסרים שהם חצי מנה וצ'ייסרים של מנה שלמה,תלוי איפה שותים מי מחליט ומי לקוח... מנה יכולה להיות גם 40 וגם 30 שוב,תלוי איפה אתה נמצא (בספרד למשל מנה זה מזיגה ארוכההההה ועצלה- בערך 80 או 100 CC) מוש

ערןGS

New member
מנה....

מנה, היא בעצם מנת הבית של בר מסויים. כל בר קובע לעצמו את מנת הבית, שלפיה נמדדים כל הכמויות במשקאות שהבר מוציא. מנת הבית נעה בארץ בד"כ בין 40-75 מ"ל... כוסית הטקילה הנפוצה הינה כוסית דאבל שאט, ומכילה 2OZ שהם 60 מ"ל... לרוב צ'ייסר יהיה כחצי ממנת הבית. כלומר בין20-45 מ"ל... אין חוקים בדבר הזה, ולכן המושג "מנה" שהוא בלתי מוגדר.

damien11

New member
"מנה" של וויסקי.

הסטנדרט, מה הוא? כמה מ"ל? אני בדרך כלל שותה בפאב המקומי פה, אני מכיר את הברמן ואת הבעלים, ובדרך כלל מפנקים אותי במנות מכובדות שמגיעות מדי פעם לכמעט חצי כוס אולד פאשן.. לפני כמה שבועות הייתי בפאב אחר, הזמנתי וויסקי, וקיבלתי בערך 2 סנטים של משקה. אמרתי למלצרית שזה נראה לי טיפה מעט, ושתשאל את הברמן אם הוא לא בטעות מזג לי פחות מדי, היא חזרה אלי ואמרה שהוא אמר שזה הסטנדרט. השאלה היא מה באמת הסטנדרט? כמה מ"ל?

מנה של וויסקי זאת מנת הבית

יש שני סוגים של מנות. מנת הבית ומנה לקוקטייל. לרוב מנת הבית היא היא בסביבות 50-60 מ"ל,ואיתה מגישים את כל המשקאות שמגישים אותם נקי. וודקיה,ליקרים,וויסקי,ג'ין,רום,טקילה,וויסקי קוניאק וכו'. מנה לקוקטייל היא בערך 40 מ"ל. עושה רושם שהגישו לך מנת בית שהיא אולי מנת בית קצת קטנה במקום הזה. בטח 50 מ"ל.

Symbolic

New member
יש גדלים אונבירסליים

"מנה" - 1 אאונצ', 30 מ"ל, צ'ייסר "מנת הבית" - 2 אאונצ', 60 מ"ל, שוט ברוב המקומות בארץ לפחות, שאתה מזמין משקה בתור מותג, ז"א לא בתור קוקטייל (כי אז יש כבר מרכיבים). נגיד וויסקי/ג'ין/וכדומה, בתור מותגים יגישו לך כמות של שוט, בכוס המתאימה כמובן...

ערןGS

New member
לא נכון!

כמו שכתבתי, מנת הבית זו כמות שמשתנה מבר לבר. כרגע אני עובד במקום שמנת הבית שלו 55 מ"ל וזו גם הכמות של הכוס דאבל שאט שלנו, לפני זה עבדתי במקום שהמנה הייתה 45 מ"ל... לכן המנה נקראת "מנת הבית"!! בכל מקום זה משתנה... אם היו כמויות אוניברסליות לא היו קוראים למנת הבית מנת הבית!!!!

Symbolic

New member
זה בדיוק מה שאמרתי

אולי בניסוח לא נכון. כמויות אוניבירסליות בנוגע לעובדה שאאונצ' זה "מנה". אמרתי בהודעה שרוב המקומות בארץ יגישו לך את מנת הבית שלהם בגודל של "שוט", משמע 2 אאונצ', יענו 2 מנות. אני מקבל שהניסוח שלי היה לקוי.

ערןGS

New member
הוא עדיין לקוי... )-:

יגישו לך את מנת הבית בכוסית שאט, אך הגודל של הכוסית אינו קבוע... יש כאלה שיגישו ב 60 מ"ל, ויש שיגישו 55, ו 50.... הדבר היחיד שכן קבוע הוא ש OZ אחד שווה (בקירוב) ל 30 מ"ל...

Symbolic

New member
תכל'ס אתה הולך על קטנות..

אם מנת הבית היא 55 או 60 מ"ל, זה עדיין בגדר "2 מנות". רוב הפאבים בארץ, ואני חותם לך, מנת הבית זה 2 מנות.

ערןGS

New member
מממ...

מה שאני מנסה להגיד זה שאין חוקים, וכל מקום קובע לעצמו את מנת הבית...

tirnanog

New member
בסדר. אין חוקים וגם אין מי שיאכוף

אותם. אבל עדיין - אם יגישו לי בפאב מנת בית שהיא לא בין 55-60, אני אהיה מאד מופתע (וגם טיפה מעוצבן אם זה יהיה פחות מ - 50 נגיד).

hectic

New member
../images/Emo6.gif אאונצ'...

הרגת אותי. OZ=OUNCE=אאונס=אונקיה בעברית. אאוצ'...

אגב על מנות

בלונדון, אני חושב שלפי חוק, בפאבים יש שלט שכתוב בו "כל הספירטים המוגשים במקום זה מוגשים בכפולות של X מ"ל." (בד"כ זה היה כתוב 25 מ"ל, לפעמים 30). על כוסות הגינס שם יש חותמת של כתר וכתוב עליהם 2043 PINT, שזה לפי תקן בריטי (קשור לחוק המידות והמשקלים - 1985), הדורש שבירה מחבית ומוצרים נוספים יימכרו בכפולות של: שלישי פיינט, חצאי פיינט, או פיינטים שלמים. אולי מישהו מקומי (מוש?) יוכל להרחיב עוד בנושא. חומר קריאה בנושא מצורף בקישורים.

בּרבּלה

New member
תודה לכולם,

אגב, הגעתי לכתבות של גיסר דרך הפורום הזה, ולכן כתבתי פה. חוצמזה שידידותי פה, אז הלכתי על זה! בכל אופן, הארתם את עיני, תודה לכולם.

למעלה