הגדרת אלוהים

preacher

New member
הגדרת אלוהים

עלו כאן בעבר ובהווה כל מיני הוכחות לגבי אלוהים, וכולן משתמשות בכל מיני הגדרות ותכונות שלו. נשאלת השאלה - מהי ההגדרה המצומצמת ביותר של אלוהים? מהן התכונות ה*הכרחיות* שלו, אלו שבלעדיהן הוא אינו אלוהים, ולחילופין, כל מה שיש לו את התכונות האלו חייב להיות אלוהים? הסט שאני מציע הוא: 1. בורא העולם 2. בעל מודעות / יכולת חשיבה תכונות אחרות הנתונות לויכוח: יחיד - אין אחרים כמוהו. אינו עשוי חומר אלא רוח לא נוצר מסיבה קודמת/לא נוצר כלל אלא "תמיד" היה כל יכול טוב מוחלט (אבל מי קבע מה זה טוב? אם אלוהים אז זה חסר משמעות) "מושלם" (מה שזה לא יהיה) יודע כל בעל יכולת תקשורת עם ברואיו מתערב ביקום גם אחרי יצירתו (=לא "האל השען" של ניוטון) אינו מוגבל בזמן (מבחינתו הזמן הוא מימד נוסף כמו אורך רוחב וגובה, הוא יודע הכל "מראש") מי שחושב שתכונות אחרות מרשימת המועמדים צריכות להיכלל ברשימת התכונות ההכרחיות, או שיש לו הצעות לתכונות אחרות, מוזמן להגיב.
 

L7

New member
הגדרת מיקי מאוז

שני מרכיבים להגדרה: 1- עכבר חביב וחיכני . טוב לב. שובב. חכם ויודע להחלץ מצרות. מעדיף ללבוש מכנסיים קצרים עם כתפיות. 2-דמות מצויירת שהומצאה ע"י וולט דיסני ופותחה באולפניו. ובאנלוגיה: התייחסת רק לסעיף 1. פיספסת את סעיף 2.
 

L7

New member
ההגדרה הביוכימית של אלוהים:

פונקצייה במעבד המוחי היוצרת תחושה של אב עליון גומל ושומר. סגידה לה מעוררת הנאה. (כמדומני אותר כבר האיזור הדתי במוח)
 

neko

New member
גיגול קצר של "GOD PART OF THE

BRAIN" יניב את מבוקשכם.
 

Moridin

New member
איך אתה _יודע_?

בפעם המיליון - התשובה. אתה לא יודע. גם אני לא יודע. שנינו בוחרים באפשרויות שנראות לנו סבירות יותר. ההבדל הוא שאתה מקובע בדעתך, ואנחנו לא.
 

Moridin

New member
תגדיר

"בורא עולם" תגדיר "רוח", במשפט "עשוי מרוח ולא מחומר"
 

neko

New member
רוח היא תנועת אויר הנגרמת

כתוצאה מהפרשי לחץ וטמפרטורה בין אזורים שונים על פני כדוה"א. אז עכשיו כשאנחנו יודעים ממה אלוהים עשוי...
 

Moridin

New member
../images/Emo13.gif וקצת בחצי-רצינות

הגדרה, לפי הגדרה
, מסתמכת על דברים שאנחנו כבר יודעים. כשאתה אומר "עשוי מרוח", אלא אם כן אתה מגדיר קודם כל "רוח", ההגדרה חסרת משמעות, וההגדרה ל-"רוח" צריכה להסתמך על מה שאנחנו כבר מכירים. אקדים את המאוחר ואומר שאין הגדרה ל-"רוח" שיכולה להסתמך על אקסיומות היקום הבסיסיות כפי שהן מקובלות היום, המבוססות על הבנת המושג היסודי "חומר". זה הולך ביחד עם ההגדרה שלך שחומר הוא לא רוח, אבל זה לא מסביר מה זה כן רוח. מה זה חומר כולנו מבינים, ולכן הוא יכול לשמש כמושג בסיסי - אתה מציע את "רוח" כמושג בסיסי, אבל מה הטעם של מושג יסוד שאי אפשר להבין אותו? הלא זה כמו להגדיר "אלוהים" כ-"משהו שאנחנו לא מבינים מהו", וזו הגדרה חסרת משמעות ללא עוררין. למעשה, זה לא מדוייק לחלוטין, כי ההגדרה המקובלת לאלוהים מתחלקת לשניים: המאמינים מגדירים אותו כ-"משהו שאיננו יכולים להבינו, ואומר לנו מה שהרב אומר לנו", ואילו בעלי ההשפעה בחברה הדתית מגדירים אותו כ-"משהו שאיננו יכולים להבינו, והוא אומר לנו מה שאני רוצה שהוא יגיד לנו". ובא שלום על ישראל.
 
למעלה