הגדרות מילוניות

הגדרות מילוניות

על פי אבן שושן, ההגדרה של חירות היא- חופש, דרור. ההגדרה של חופש היא - חירות, דרור. נחשו לבד מה ההגדרה של דרור
אז מה הוא בעצם אותו מושג בעייתי? האם ניתן בכלל לתת לו הגדרה גלובאלית, או שהחירות, כמו הרבה מושגים מופשטים אחרים, היא בעיניי המתבונן? אשמח לשמוע דעות בנושא

tweeg

New member
תגובה

בעקרון חופש לדעתי הוא היכולת לבחור כהגדרה מילונית. כלומר לקחת שתי דברים או יותר ולהחליט בינהם. משמעות גלובלית חוץ מזה אין לזה. יש המשמעות הקונוטנציינית(אפשר להגיד?) של חופש,כלומר לעשות מה שבא לך,לא להיות כפוף לשום דבר ואף אחד.אבל זה בולשיט אוטופי. לדעתי חופש אמיתי הוא להגיע להבנה כמה שיותר טובה של העולם,ולפעול ע"פ מה שאתה חושב שנכון במסגרת המגבלות. לא סובל את הקטע שאומרים לך שאתה לא חופשי,כי אתה כפוף לחוקי המדינה או חוקי החברה או גנטיקה או פיזיקה או משהו כזה. להיות חופשי זה להבין שיש לך מגבלות,ושיש סיבה ותוצאה לכל דבר. להבין שאתה לא תרצח,לא בגלל שאתה מוגבל לחוקים של המדינה אלא בגלל שאתה יודע שאתה תלך לכלא,או שלדעתך זה לא מוסרי. להבין את הסיבות שלך לכל החלטה,ולא סיבות של אחרים או של החברה. זה חופש מחשבתי. יש גם חופש ריגשי,שאני לא בדיוק מצליח להסביר אבל בעיקרון זה להתגבר על על עצמך,ולהבין את הדברים שקיימים באמת ולמה אתה באמת מסוגל. לדעתי האישית זה הרבה הרבה יותר קשה. בעוד הרבה אנשים יתחסו להודעה הזאת כחפירה,אני דווקא אהבתי אותה. (i got some women in my office with one boob biger than the other, some dude's chose to look on this as bra helf ampty,but i chose to look at this as bra helf full 5 נקודות מטאפוריות למי שיודע מאיפה זה.
,וחמש מינוס למי שצוחק על האנגלית שלי. טיפ לחיים,אל תכתבו הודעות בשעות כאלה.)

yaakii

New member
אז ההגדרה שלך לחופש זה

"להגיע להבנה כמה שיותר טובה של העולם ולפעול עפ"י מה שאתה חושב סמגרת המגבלות"? תסכים איתי שזו לא הגדרה רצינית: א. יהיו כאלה שיחלקו עליך ויגידו שעל-אף שהם כלל לא מנסים להבין ולנתח דברים הם מרגישים חופשיים. ב. מהי ההבנה הטובה ביותר? ג. כשאתה אומר על אדם שהשתחרר מהכלא שהוא חופשי, זה לא ממש מתקשר להגדרה. אני חייב לומר שאהבתי את הניתוח הזה, אבל יש לי כמה בעיות איתו-כפי שראית...

tweeg

New member
תגובה

א,ב כדי להיות חופשי באמת,אתה צריך לתפוס את העולם כמו שהוא ולא לקבל אקסיומות שטויות שמאכילים אותך מגיל 0. בלי הבנה אמיתית אתה מוגבל לדברים שלא באמת קיימים. הבנה יותר טובה זה לראות את המציאות כפי שהיא. ג.שמישהו משתחרר מהכלא,הוא עובר ממצב שהוא לא מחליט כלום,ולא משפיע על חייו,למצב שבו הוא בוחר מה לעשות.לכן זה חופש. שוב,אפשר ליחס לחופש הרבה משמעויות,אבל בחירה זה הבסיס לכולם.

ההודעה שלך קצת בלבלה אותי

לא לגמרי הבנתי את כל מה שניסית לאמר, אבל 'להגיע להבנה כמה שיותר טובה', כלומר- טובה כפי יכולתך? האם בני אדם, מעצם היותם מסיקי מסקנות, מחויבים להגיע להבנה כמה שיותר טובה, בין אם הם רוצים או לא? לדעתי, אגב, חירות במובן המופשט ביותר היא פשוט לחיות בשלמות מלאה עם עצמך.

tweeg

New member
אממ

אני לא חושב שאפשר להגיע להבנה כמה שיותר טובה.תמיד יש דברים שאתה לא תדע. אני חושב שלהגביל את עצמך בגלל אקסיומות שלא בהכרח נכונות או נכונות במשמעותם,אבל ללא הבנה של הסיבות האמיתיות זה לא חופש. כדי להיות חופשי,ולעשות מה שאתה רוצה,אתה חייב להיפטר קודם מתהליכים מחשבתיים שאתה מקבל מהחברה ולהתייחס אל המשמעות האמיתית שלהם ואז אתה עושה דברים בגלל הסיבות שלך,ושיקול הדעת שלך ולא של אחרים. לחיות בשלמות עם עצמך זה חלק מהעניין,ברגע שאתה שלם עם עצמך זה אומר שאתה מסכים עם הדברים שאתה עושה,ועושה אותם מסיבותייך

לחיות בשלמות עם עצמך

זו תוצאה ישירה של לחיות בחופשיות. עכשיו לשאלה יותר מעניינת - האם זה בכלל אפשרי?

להיות אדון לגורלך

זו נראת לי ההגדרה הכי טובה . חופש באופן כללי הוא מוגבל (וזה דבר טוב) כי הרי כל דרכי הגורלות עוברים אחד בשני ועל כן מוגבלים . אבל אותה הגבלה יוצרת רק עוד אופציות , עדיף לחיות יחד בעולם ככה שיש עוד כל כך הרבה אופציות מאשר לחיות לבד עם חופש בלי גבולות - וחסר משמעות.

yaakii

New member
כמובן שהמושג חירות תלוי בעיניי המתבונן

ועל-פי המצב. הוא מאד כללי ושייך להמון מצבים. חירות יכולה להיות האפשרות להביע את דעתי בנושאים מסויימים, החירות יכולה להיות האפשרות שלי לעזוב את בית הספר כשמתחשק, החירות יכולה להיות האפשרות שלי להאמין בלב במה שאני רוצה. קשה למצוא הגדרה כוללת לחירות.

טריאן

New member
ציטוט מהמהפכה

אני מקווה שזה מדויק. "החופש הוא האפשרות לעשות כל מה שלא פוגע בכלל(או בפרט אחר)"

זה משהו שתקף לגבי החברה שלנו.

אבל חופש אמיתי הוא לעשות הכללללל בא לי להרוג מישהו ? למה לא! אני אהרוג מישהו ! למה מה אכפת לי? ממילא כולנו נמות בסוף, כולל אותי.. אז למה לא לעשות מה שבא לי? לא?

המוסר הוא שמגדיר את החופש

אם את פועלת בניגוד למצפון כדי להיות חופשייה, את פועלת נגד עצמך, ולכן את פועלת ממניעים חיצוניים, לכן את לא חופשייה. לפעול על פי המצפון זה החופש. הבעיה היא כשהמצפון נתקל בדאגות אחרות- רצון להשתלב, רצון לעתיד טוב. רוב האנשים, עד כמה שלי יצא להכיר ולראות, פועלים לפעמים מתוך שאיפה/תקווה שסותרת את מה שהם באמת רוצים/מרגישים שצריך לעשות..

אבל המוסר שלי מושפע מגורמים חיצוניים.

אני לא נולדתי עם הידע שאסור לרצוח. אבלב עכשיו תהיה לי בעיה מצפונית ללכת ולהרוג מישהו.

נקודה טובה

היא מובילה פחות או יותר למסקנה שכולנו חופשיים. הרי כל אחד עושה, בסופו של דבר, את מה שהוא חושב שנכון. גם כשאדם מציית לאחר, הוא בוחר לציית. לכן אי אפשר בעצם למתוח את הקו של איפה מתחילה הבחירה שלי, ואיפה זה נהפך לבחירה שלי כמושפע מגורמים חיצוניים. אולי חופש הוא לא חופש מאחרים, אלא חופש מפחדים? כאשר אדם יודע לשים את הקו שבין מה שהוא מפחד ממנו ללא סיבה מוצדקת, לבין פחדים מוצדקים שצריך לפעול על פיהם (למשל, חרדות שנובעות מבעיות פסיכולוגיה לעומת פחד מלנהוג במהירות מופרזת בפניה חדה).. אבל גם כאן הקו הזה לא מוגדר ונתון לפירשון.. בעיה...

spawn123

New member
זה ברור

אי-אפשר להגדירבידיוק את המושג הזה כי הוא מה שנקרא: "מושג ראשוני". כמו המושג: "אהבה" אי-אפשר להסביר מה אתה מרגיש שאתה מאוהב במישהו. ולכן אי-אפשר לפרש את המושג "חופש" או "חירות" אלא רק לתת שורות של מילים נרדפות.

למעלה