הגדרה שלא פתרתי

הגיון בריא של עדי אופיר. אני יודעת מה זה ננו בננה אבל לא מוצאת את המשמעות השנייה של תרתי משמע.

lyair2

Member
כן, באמת מצלצל דומה. יש מצב שגם ההגדרה לא הועתקה בדיוק כפי שהיא במקור?

נפ11

Active member
רעיון עיוועים: אם ה-ק' נכונה, ומופיעה בתרתי המילה אותיות, אולי הכוונה היא לבנק (במובן אוסף) של אותיות, שמרמז על הכמות הגדולה של האותיות נ' המופיעות בתשובה?

lyair2

Member
חשבתי על זה, אבל למה בנק של אותיות מרמז על כמות גדולה של נונים דווקא? ברגע שאחת האותיות מופיעה הרבה פעמים אז זה בנק של אותיות, בלי קשר איזו אותו זו?
היה לי עוד כיוון, אולי המילה השנייה זה "קנבה", גם קשור לתוכנה כלשהי בתחום לדעתי, אבל אז נוצר נבו קנבה (מצאתי אומנם חברת תוכנה NEBO, אבל נראה לי קלוש).

יוסי7ק

Active member
למה להמשיך לחפש בכוח היגיון אצל כל חנטרשן תשבצים? אין חוק שמחייב לפתור כל שטות מהרשת...

הסבר של מחבר התשבץ
26. עם "24 מאונך": יוצר התמונות בונה בנק של אותיות (4,3)

הסבר: - יוצר התמונות = ננו בננה - בונה בנק של אותיות = האותיות של 'בונה' (בלבד) משמשות להרכבת ביטוי אחר, דרך שכפול = ננו בננה

gadisam

Active member
הסבר של מחבר התשבץ
26. עם "24 מאונך": יוצר התמונות בונה בנק של אותיות (4,3)

הסבר: - יוצר התמונות = ננו בננה - בונה בנק של אותיות = האותיות של 'בונה' (בלבד) משמשות להרכבת ביטוי אחר, דרך שכפול = ננו בננה
כמו שיוסי אמר - חנטרשן תשבצים.

lyair2

Member
כן, העיקרון בהחלט כן, אבל בהתייחס רק לנונים. כאן יש "ז'אנר חדש" - שאפשר לקחת מילה וליצור ממנה כל מילה אחרת בתנאי שתכיל רק את האותיות (לא משנה כמה פעמים) שיש במקורית, תוך ציון המילה "בנק" בהגדרה. אפשר לקרוא לזה "אנגרם מורחב" :)

למעלה