הגדרה פילוסופית

omeotl

New member
הגדרה פילוסופית

שלום רציתי לדעת אם מישהו יכול להסביר לי יותר בנושא הפילוסופיה שבמזרח, אני יודע שבודהיזם מקורו בהודו הגיע לסין וכך הוא נקרא שם. בנוסף יש להם את הפילוסופיה של הטאו (שמקורו בספר של לאו צה), אחרי שהבודהיזם הגיע ליפן הוא נהיה (לא הבנתי בדיוק למה ואיך) לזן בודהיזם. מה שאני רוצה לדעת האם אני צודק בתיאור שלי? וגם מהו ה"בודו" שמדברים עליו בקראטה ומהו "נינפו" ששיך לנינגיצו אם אני לא טועה. ואם אפשר קישור למאמרים בנושא ואולי גם הסבר איך כל שיטה קשורה לפילוסופיה (או מבוטאת דרך פילוסופיה) מסוימת. מקוה שזה לא כבד מדי תודה

נו בחייך...

אפילו את תורת משה וישראל התקשו לתמצת במלואה על רגל אחת... אם אתה חובב קצות מזלגים- כנס לויקפדיה ותמצא שם תמצות די לאקוני ובסיסי. ומעבר לכך חפש טקסטים. אם אתה מעוניין בדוק את אתר " טקסטים קדושים ", תמצא קישור בפרטים שלי.

omeotl

New member
תשמע

אני יודע ומבין שאני לא הולך לקבל הרצאה בנושא. אבל גם הסבר קצר וקישור למאמרים \מקורות בנושא יכולים לעזור.....אני חושב.

oferc99

New member
מידע על זן ונינג'יצו

בשני האתרים המצורפים מידע רב ברמה של ספרים - על נינג'יצו בעברית ועל הזן והתפתחותו בעיקר באנגלית כמו כן יצא ספר שיש בו את כל התשובות לשאלותיך לגבי התפתחות הבודהיזים: ראה אתר הוצאת הצוק הכחול אתה מוזמן לקרוא בברכה עופר

למעלה