הגדרה עצמית

orii

New member
הגדרה עצמית

הזמנה להמשיך את הדיון שעסק בנו - אנשים שעוסקים באומנויות לחימה - כמסגרת. והפעם בואו ננסה למלא את התמונה. לדעתי, אחד המאפיינים החזקים שלנו כאן זה שאנו תלמידים מבחירה. להיות תלמיד זה מצב נפשי, לא רק או אפילו בניגוד לסטוטס החברתי של תלמיד. אני חושב שכולם יסכימו שם מי שמלמד רואה עצמו תלמיד (גם כאשר אין לו מורה). בקשר לבחירה אני חושב שבמקרה שלנו זו בחירה ברמה מאוד גבוהה כי היא כמעט נטו משהו שרוצים בו. להבדיל מבחירות אחרות שבהן אנו מוכנים לקבל גם הרבה דברים שלא ממש מתאימים לנו. המצב הנפשי הזה הוא מפתח אחד. הבחירה היא מפתח שני. עוד מפתחות? ומה המנעול?

Yin

New member
התמדה (משמעת עצמית)

המנעול הוא מנעול של שער. בכל פעם שער אחר שנפתח ומאפשר להמשיך, עד לשער הבא. עדי

orii

New member
של מה המנעול

טוב, זה כמובן פתוח אבל כוונתי הראשונית היא לשער שבתוכו כולנו יושבים, אנשי הפורום. מה משותף לנו?

נסיון 1-2-3

בני אדם, (ישראלים), מתאמנים באמנויות לחימה. נפרק את זה: בני אדם; יצורים חברתיים, חיים בחברה. ישראלים; חיים בחברה מסוג מסוים. מתאמנים באמנויות לחימה; מה? בעלי יכולת שלא משותפת לכלל האוכלוסיה? אני לא יודע מה אתה מחפש. אני גם לא סוציולוג. אפשר להגדיר מתאמנים כתת-חברה?

orii

New member
בוקר טוב

אם אני לא כותב "נורמטיבים" ו"רגולטורים" אז זה לא ממש לא מובן לך? ניסיתי להמשיך את הדיון שבעצם ניסה, לפי מה שהבנתי לפחות, לאפיין אותנו. אם זה מעניין בואו ננסה לחשוב על מה שמיחד אותנו. בדיון עם ידידת החתולים עולות נקודות רלוונטיות...

arcidea

New member
אני עדיין חושבת

פשוט יש יותר מידי רוחות עכשיו.. אז היד לא יציבה מספיקה- עוד מעט.

איזה חתול זה היה? איך קראו לו?

והוא היה זכר או נקבה? סיאמי? שחור? ג´ינג´י? לבן? והוא היה שורט או נושך? ושל מי הוא היה? ואיפה הוא גר? ו...

אתה קראת לי חמור?! ../images/Emo13.gif

זה לא שזה לא מובן לי: אני פשוט חושב על כל כך הרבה דברים ביחד. מה דעתך לתת משהו שחשבת עליו וננסה ללכת משם? אני לא יודע מה עושים עם העניין הזה של מתאמנים מרצון, כלומר, אני חושב שמה שחשוב הוא המניע. אם אנחנו באים להגדיר מה זה אמן לחימה (קצת פלצני, אבל בסופו של דבר זה מה שאנחנו רוצים להיות), אולי אפשר להתחיל בלהגדיר מה זה לא: זה לא אדם שמשתמש בידע שלו להזיק לאנשים אחרים (בין אם פיסית או מנטאלית בתואנות שווא של לימודים לכאורה), זה לא אדם שאדיש ליכולת ולחובה שלו לשמור על הסדר והחוק גם בצורה פאסיבית (בלא לעבור עליו בעצמו) וגם בצורה אקטיבית (בלאכוף אותו או לגרום לסביבתו לשמור עליו כאשר אין מוצא אחר) - כמו שמצטטים את הדמות המצויירת של ספיידרמן, בלי צחוק, עם כוח גדול באה אחריות גדולה. מה עוד? תן לי לחשוב קצת.

עוד קצת.

טוב, אז יכולת ההכללה שלי מגרדת את הרצפה. בוא נראה: אנחנו מתאמנים תמיד בדגש על פירוק של תנועות, חקירה והבנה של מה שאנחנו עושים ולא עשייה דוגמטית של מה שאומרים לנו; לא מוכנים לקבל כל תשובה מבטלת ומוכנים להשקיע זמן בשביל למצוא את התשובה שתספק אותנו. הייתי אומר שאולי גמישות מחשבתית ונכונות לקבל את האחר יהיו חלק מהתמונה שלנו, נוסף על חתירה לאמת, אין לי מילה טובה לזה, גם כשאנחנו אומרים אותה וגם כשאומרים אותה לנו. יא, מה, אני פלצן שיא.

orii

New member
חמור פלצני - מתוק להפליא שכמותך ../images/Emo3.gif

האמת שנשמעתי לעצמי קצת תוקפני מידי בהתיחסות הראשונה אליך, sorry. אני חושב שהלכת רחוק בניסיון הזה. ברור שמה שכתבת תופס לגבי חלק מאיתנו. אולי במקום "תמיד בדגש על פירוק של תנועות, חקירה והבנה של מה שאנחנו עושים...גמישות מחשבתית ונכונות לקבל את האחר" הייתי כותב משהו כמו רצון להתפתח, ללמוד תוך התיחסות לגוף ולנפש (נפש במובן פעילות מנטלית). לגבי האחריות וספידרמן אני חושב שזה ברמה של משאלה ולא תאור מציאות.

חוצמזה אני היחיד שלא יכול לנפנף בשו

בשום "לוגיה" שהוא לומד, אז נדחקתי להשתמש ב"פלצנולוגיה"

arcidea

New member
../images/Emo13.gif עוד לא (בחצי שעה שעברה מאז)

אבל תודה מותק הכללללל טובב

crane

New member
אבטלה נעימה ../images/Emo7.gif

לפחות יהיה לך יותר זמן להתאמן (רק שלא תגועי לנו ברעב- מקסימום נארגן מגבית)

orii

New member
תודה.

אני מאחל לך בחזרה את הפזמון החוזר: It´s a new dawn It´s a new day It´s a new life For me And I´m feeling good שדעי לנצל את הפיטורין למצוא מקום עוד יותר _____ או עוד הרבה יותר _____.

בוא נעשה את זה קל, ברצינות

תמונה של אומני לחימה: כולם מתאמנים באומנות לחימה. הבחירה היא בין לבוא לאימון או לאו. אם אדם התאמן באומנות לחימה אז הוא בתמונה של אלו שהתאמנו אבל לא מתאמנים כעת. אז עוד קו לתמונה: התמדה יש גם ספרני לחימה, היסטוריונים של לחימה, מוזיאולוגים וטרולים יש גם אומני לחימה מתים. כל אלו אינם עוסקים באומנות לחימה.

למעלה