הגדלת מרחק ריצה?

הגדלת מרחק ריצה?

נראה לי שהשאלה עוד טיפה תאורטית, אבל בכל זאת.
קצת אחרי לידה, חזרתי לספורט. פעם בשבוע 27 דקות ריצה בקצב איטי ביותר (פחות מ-3 ק"מ ב-27 דקות האלה), פעם בשבוע אימון אופניים של 45 דקות עד שעה, ופעם בשבוע אימון אופניים "ארוך" (בערך שעה וחצי).
כרגע, מאילוצי ילדים, עבודת הבעל ופתיחת פערים בהנקה, זה מה שאני יכולה . למעט זה שאת אימון בריצה אני יכולה להאריך עד לשעה.
ואני תוהה, אם במצב הזה שבו אני רצה רק פעם בשבוע, זה ריאלי בכלל להאריך את משך זמן הריצה. ז"א, אילו הייתי רצה 3 פעמים בשבוע, הייתי מוסיפה 10% כל שבוע או שבועיים. אבל עכשיו זה לא נראה לי הגיוני.

לגמרי באינטואיציה....

נראה לי שכן.
גם אם זה אימון בודד.
תגדילי בהדרגה. מ27 דקות עד שעה את יכולה להגיע לאט לאט. כמה דקות בכל שבוע לא צריכות להוות בעיה בעיני.
בינתיים תקשיבי לגוף שלך ותראי אם מתאים לו.

מה שאת עושה כל כך מעט זמן אחרי לידה ועם הנקה מלאה ושתי ילדות נוספות בבית, פשוט מדהים. שאפו ענק!

תודה

זה שילוב מוצלח של התאוששות פיזית ממש מהירה מהלידה הפעם, יחד עם בן זוג שגם מפרגן לאשה שעושה ספורט וגם לא פוחד להיות לבד עם הילדים

מור שלז

New member
שאלה מעניינת

תראי, בדקתי קצת וקראתי וזה בהחלט אפשרי לרוץ פעם בשבוע, על אחת כמה וכמה כשאת מוסיפה על זה עוד שני אימוני אופניים.

עדיין זה מאוד תלוי מה המטרה שלך כאן? אני לא חושבת שאפשר לשפר ריצה עם פעם בשבוע. בהחלט אפשר לשמור על כושר בסיסי.

תכנית אימונים קשה להרכיב, אבל זה נפוץ. תראי הרבה רוכבי אופניים שמוסיפים פעם בשבוע אימון ריצה של עד שעה. עדיין זה גם מאוד תלוי במכניקת הריצה שלך, את כמה את נוטה לפציעות, וכו'.

אני כן חושבת שעשית נפלא אם חזרת ככה לספורט אחרי הלידה, ולכן פשוט תאמיני בעצמך. עד עכשיו האינטואיציות שלך עבדו מצויין! פשוט תמשיכי לפי האינטואיציה שלך ותראי מה קורה...

בכל מקרה, סתם מתוך סקרנות: האילוצים שלך מאפשרים לך לרכוב אבל לא לרוץ? אצלי זה בדרך כלל הפוך: כשאני ממש לחוצה בזמן אני יכולה לרוץ, אבל לא לרכוב...

האילוצים מכתיבים מספר אימונים בשבוע

ואת האורך המקסימלי שלהם. שניים של עד שעה הם אחה'צ/ערב אחרי שהאיש חוזר ובתלות במתי הילדון צפוי לינוק ובמצב הקטנה - כמה היא.תתלה לי על הרגל לפני שתתן לי לצאת. הארוכה היא בשישי בבוקר, מיד אחרי הנקה, כשהאיש בבית והבנות בגן/בי"ס.
אני עושה יותר אופניים קודם כל כי אני אוהבת את זה יותר, ושנית, מפני שאני רוכבת בשלשות ספרינט בטרינשים השנה ורוצה לעשות את זה בשעה או פחות.

מור שלז

New member
נשמע מעולה

אני מאוד מאמינה שהדרך להתמיד ולהנות היא לוודא שתכנית האימונים שלך מתאימה לאילוצים שלך ולרצונות שלך כמו כפפה ליד. וזה נשמע ממש כך.

אני יכולה לתת לך טיפ שכרמי נתן לי, שעזר לי מאוד, לשפר ריצה באמצעות האופניים: אם את יכולה, בסיום אימון אופניים להוסיף 10-15 דקות ריצה (גם אם זה אומר לקצר קצת את אימון האופניים) - זה יכול לשפר פלאים את הריצה.

הוא קורא לזה המרה אימונית, ולי זה עבד מצויין. למעשה את השיאים האישיים שלי בריצה עשיתי בשיטה הזו: אימון ריצה ייעודי רק פעזה ם בשבוע, וכל שאר הריצות פשוט הגיעו אחרי אופניים.

את יכולה לעשות את זה במקום שחרור באופניים. זה לא יפגע לך ברכיבה, ויכול לעזור מאוד לריצה.

melon

New member
וואו, מורידה את הכובע

אמא לקטנטנים כאלה ומוצאת זמן לספורט. כל הכבוד לך , זה כל כך חשוב למצוא זמן לעצמך.

למעלה