הגדלת מרחבים -כיצד?

עופר19681

New member
הגדלת מרחבים -כיצד?

שלום,
רכשתי דירה מקבלן -110 מטר לערך.
צריך לבחור ריצוף וחיפוי.
אני ממש לא מתחבר לריצוף גרניט/קרמיקה -אני איש של פעם.אוהב את הריצוף מבטון....
מוצע לי 60/60 וחשבתי להחליף ל- 50/50 או 40/50... נראה לי שזה יגדיל את החלל בבית.
כמו כן, בחדר רחצה 17/25 האם עליי לבחור רצפות קטנות וחיפויים קטנים כדי להגדיל את החלל הצינוקי?
(כשביררתי על הגדלים הללו עם הריצוף הישן הסתכלו עליי כאילו נפלתי מהשמיים והתאפקו שלא לצחוק בפניי. לא ממש הבינו אותי. וזה רק אישו של מחיר )
כמו כן, בחדר רחצה 17/25 האם עליי לבחור רצפות קטנות וחיפויים קטנים כדי להגדיל את החלל הצינוקי?
השאלה בגדול האם עליי לבחור ריצוף וחיפוי קטנים כדי להגדיל את החלל או שאין קשר וזה רק תעתוע של עין?
אודה מראש לכל הפונים המקצועיים מהתחום.

בענייני תחושת מרחב יש כמה נתונים משפיעים, לפעמים סותרים

העין שלנו, באופן כמעט בלתי מודע, "סופרת" את הקוים כדי לאמוד חלל, ואז
יכולה לתרגם לנו הרבה קוים כחלל גדול יותר, שזה הכיוון שאתה מתחבר אליו.
כלומר מרצפות גדולות ממה שאנחנו מורגלים בחלל קטן יכולות לגרום לו להראות כקטן ממה שבפועל. אבל לניקיון שבמשטחים גדולים ומעט קוים יש גם השפעה הפוכה לכיוון רחב יותר, או בקיצור זה קצת טריקי ותלוי נתונים ספציפיים שצריך לראות ויש להתחשב בהרבה נתונים נוספים כמו "הרחבת"
חלל מלבני באיזור הצר שלו באריחים מלבניים, גווני ריצוף.
לטעמי כל דבר שהוא שונה מ60X60 הכה נפוץ, כבר נאה יותר.
אגב, אותה טריקיות קיימת גם בדיעה הרווחת שבהיר "מרחיב" וזה לא מדוייק,
דווקא שילוב עם משטחים כהים מייצר תחושת עומק טובה לחלל.
מקווה שהמורכבות מובנת פחות או יותר... מה שבטוח זה שיש הרבה מאד נתונים שצריך לקחת בחשבון, מעבר לבחירת אריחים כדי לייצר מרחב נעים - תכנון מדוייק ונכון לך של כלל הדירה, תכנון אחסון נכון, העמדת ריהוט נכונה. ולמה לא ללכת על ריצוף בטון ולהרחיב את חדר הרחצה כפי שרצוי לך? בתלוי בתקציב שלך,
ניתן ליישם שכבת בטון מוחלט דקה על אריחי הקבלן, אפשר להדביק אריחי ענק דקים, זאת לאחר קבלת הדירה.

מרי פופ

New member
הפוך גוטה, מרצפות קטנות יוצרות אשליה של קטן יותר

אם אתה רוצה להגדיל את החלל לך על 80/80, בכל מקרה בגדלים שציינת אין מבחר כלל כי הם גדלים מיושנים שלא משתמשים בהם היום.
לגבי ריצוף בטון מחייב יישום מאוד מוקפד וקצת דרקוני, לא הייתי נותנת לקבלן ליישם את זה בדירה שלמה.
היישום דורש עבודה בצורה נקיה מאוד כי המרצפות מתלכלכות לפני סילר, שבועיים של ייבוש שבהם לא דורכים ולא מלכלכים, יישום רובה ואז מריחת סילר. הכל בתנאים שמתאפשרים בבניה פרטית ולא בדירות קבלן.

למעלה