הגדלת חלון

garbil

New member
הגדלת חלון

אני מעוניין להגדיל חלון אני מבין שצריך להגיש היתר לעירייה. מדובר בדירה עורפית; שאר החלונות בבניין לא באותו גודל (טור החלונות המסויים הזה). מה התהליך שאני אמור לעבור בעיריה ומה הסיכויים שייאשרו לי את זה (עיריית גבעתיים) וכמה זה יעלה לי? אולי עדיף פשוט לעשות את השינוי מבלי לדווח, הסיכוי שמישהו בעיריה יעלה על זה הוא אפסי.

הגדלת חלון

מבחינת החוק היבש, הגדלת חלון היא שינוי חזית ודורשת היתר. העורפיות וגם ששאר החלונות לא בקצב אחיד אומרים שהסיכוי שאמנם תקבל היתר הוא טוב. הדרך הנקיה היא להתקשר לבעל מקצוע [הנדסאי\אדריכל] שיערוך לך בקשה להיתר [בעיריות מסוימות יש הליך מקוצר לכגון שכאלה, לא יודע לגבי גבעתיים] שעיקרה תאור גרפי [שרטוטי] של הבנין והשינוי המבוקש. [גרמושקה]. בין היתר, תצטרך להחתים שכנים [75%] שהם מסכימים [חזית בנין היא "רכוש משותף" ואולי מי מהם יראה עצמו נפגע מהשינוי. גם אם תהיה התנגדות, המתנגד יצטרך להסביר את התנגדותו והסיכוי שתקבל היתר הוא טוב, אבל אלול לקחת המון זמן. רב האנשים, לדעתי, יעשו שינוי כזה ללא היתר ואם תהיה תלונה... יתחילו תהליך רישוי. הבעיה העיקרית שלך, הם השכנים. ברגע שאחד מהם יתלונן, הדבר יחייב את העיריה לפעול. ישלחו פקח, ויגישו נגדך תלונה. בקיצור... תלוי מי אתה.

למעלה