הגדלת חיבור

הגדלת חיבור

ראיתי באתר של חברת חשמל שהגלה מ 1X25 ל 1X40 או 3X25 זה אותו מחיר הגיוני?

אחרי הגדלה מבקשים לערוך ביקורת?
ולמה כלכך יקר על הגדלה ל 1X40 אם בסך הכול הם צריכים להחליף נתיך וזהו הכבלים בין קומה לקומה עבים וכן יכולים להחזיק תוספת של 15 אמפר.
הרי רוב ההוצאות יהיו מהצד שלי שינוי הלוח וכו

askq

New member
שאלה טובה אבל ופתרון פרטיזני...

בעקרון הגדלת החיבור אמורה להיעשות חינם, כי אתה תצרוך יותר חשמל ותשלם בהתאם. אבל בישראל זה לא עובד ככה. החברה היחידה שאומרת שצריך להשתמש בפחות מהמוצר שלה...

חברת חשמל לרוב פורסת כבל 16X4 רב גידי, שזה בכיף 80AX3 וכל זה ללא תוספת של כלום...
אבל אני מניח שיש יקולים אחרים, דירות סמוכות עומס על השנאי ומי יודע

חברת החשמל יכולים לטעון שהם כבר שילמו את הקו למקרה הצורך פשוט לא חייבו אותך. (כי היו יכולים לפרוש חיווט דק יותר אבל בחרו להשקיע לטווח הארוך)
שבמקומות מסויימים אין תשתית אבל ללקוח לא אכפת הם אחראים להביא את ההספק עד אליך וזה תעריך ארצי אחיד...
ועוד כל מיני שטויות...

תלת פאזי דורש החלפת שעון והרצת מוליכים חדשים
"שדרוג" לפיוז גדול יותר לא מצריך כלום.
אני מניח שהם לא עורכים ביקורת איזה פיוז יושב בתבריג................
לי אישית יצא לשרוף כמה פעמים את הפיוז בארון, 5 שקלים, מחזיקים ספייר וזהו.

לא הייתי מציע לך לגעת בפיוז בעצמך. במידה ויהיה נזק מסויים

וחברת חשמל תראה שהפיוז ששמת גדול או קטן יותר ממה שהם יודעים שאמור להיות שם ויגלו שאתה אחראי אתה עלול להסתבך.

חברת חשמל מחשבת כמה הפיוז צריך להיות ביחס לגודל החיבור שלך.
גם אם אתה לא משנה גודל פיוז ומחליף בדיוק לאותו דבר אחרי הכול זה "רכוש ח"ח" ולכן לא הייתי מתעסק עם זה פיוז לא אמור להישרף בתדירות גבוהה בכלל! פיוז אם הכול חובר כהלכה וחושב ככתוב יכול להחזיק לפחות 30 שנה אם לא יותר. אם הגעת למצב שאתה מחזיק םפיוזים למקרה ש וגם כדי לא לחכות לחברת חשמל במקרה הצורך אוקי... אבל אם בגלל שהולך לך הרבה משהו שם לא בסדר תביא בעל מקצוע שיבדוק.

askq

New member
טוב הראש שלי קצת עובד אחרת,

דבר ראשון לא נשרף הפיוז לעיתים קרובות, אין בעיה, העומס שלי מדוד ואני מאוד מודע להספקים שאני צורך בטח אם זה מצב קיצון.

אם לא תשרוף את הפיוז המקורי אלא תשמור אותו אז תמיד אפשר להחזיר,
למנוי 25A יש פיוז 35A ולמנוי 40A יש פיוז 50A
בארץ לא מצאתי פיוז חזק יותק מ63A שמתאים לח"ח, למרות שבעקרון בחול יש גם של 100A.

אצלי הצריכה הגבוהה היא מאוד זמנית, והפיוז המקורי מחזיק יופי, שנים... אני מבין את חברת החשמל שלא בא להם להפסיד כסף והם רוצים לאזן את הרשת ואם כל אחד יעשה את מה שבראש שלו יהיו להם המון תקלות.

הדירה שלי צורכת מעט מאוד, באופן רציף אבל לפעמים רוצים להפעיל המון דברים ביחד, ולא רוצים את עקרון הסלקטיביות... אז במקום שנפעיל קומקום ומשהו יקפוץ מנסים להגדיל כמה שיותר,
במיוחד דברים כמו מחמם מים אינסטנט שלוקח 6KW ופועל לכל היותר דקות בודדות.
עקבתי הרבה אחרי תשתית ח"ח ועשיתי כמה בירורים, ראיתי לאיזה פאזה אני מחובר ולאן השכנים וכו', איפה השנאי ואיזה מוליכים פרושים.
השעון חדש מדורג לצריכה של עד 80A, החיווט הוא 16ממ והמרחק לשנאי לא גדול.
זה אומר שבתשתית כמו כאן גם אם מישהו יצרוך חצי שעה 60A לא יקרה כלום... וסביר להניח שיתאזן עם שאר הצרכנים שעל השנאי
גם ככה תמיד יש לקוחות שצורכים הרבה יותר מאחרים ולא שמעתי שח"ח החליפה למישהו פאזה כדי לאזן בין דירות

רשר

Well-known member
מנהל
במשך כמה שנים היה מבצע "הגדל ל 1X40A"

המבצע שכלל "אי בדיקת המתקן" נגמר והיום המטרה היא איזון העומס והגברת הנצילות כתוצאה מכך יש לחץ מצד החברה לחבר כל דירה בחיבור ~3 דבר שבסה"כ לטובת הצרכן מכל בחינה ובמיוחד בנושא הצרכן הגדול "מזגן מרכזי", ואכן לא מחברים דירות חדשות אלא אם יש לחץ של צרכן להתחבר לחד פזי,

את מה שכתוב מעלי קרא בערבון מוגבל כי זו דעה ולא תשובה

אבל בהגדלת ל 1X40 זה רק את הפיוז או שבאמת

מחליפים כבלים ועבודה שאכן מגיע עליה 3000 ומשהו שקל? הבעיה היא שבעבר היה מזגן מרכזי פורק ובמקומו הותקן מזגן 2 כח בסלון ובחדר שינה אחד של 1 כח ועכשיו יותקן בחדר הנוסף עוד מזגן של אחד כוח. בהנחה שבערב מסויים יופעל המזגן הגדול והקטן ואז צריך להדליק דוד או להדליק תנור במטבח וניקח בחשבון את שאר הדברים כמו המקרר שעובד טלוויזיה דולקת אורות סביר להניח שיקפוץ אומנם רק 2 מזגנים אחד גדול אחגד קטן ודו לוקחים בערך 20 אמפר אבל בקלות עלולים להגיע ל 25 ולהקפיץ. לכן אני יודע ש 40 יספיק ושלשלם זה לא נדרש החלפת מונה הוספת כבלים וכו בגלל זה אני מנסה להבין אם יש טעות במחירים באתר והגדלה ל 40 אכן זולה יותר מ 3000

ורשר אני מבין מתגובתך שהיום כל הגדלה לא משנה של כמה לכמה מחוייבת בביקורת מתקן הדירתי?

רשר

Well-known member
מנהל
אכן צריך בדיקה בכל שינוי כולל שינויים ללא הגדלה

נכון שלא כל פעם הלקוח מזמין בדיקה וזה כמובן לרעתו כי מי יפקח על ביצועי החשמלאי? ראה דוגמה כאן בדיון על לוח משנה שבו יש הבהרה ברורה לנושא חוסר הבדיקה רק כדי לחסוך את הוצאות מערכת החשמל התקנית בדירה והתשלום להגדלה לחח"י,
בתאור שלך את המצב - יש את הסיבה להגדיל חיבור כי ברגע שמתחילים להתחשבן בין הפעלת צרכן א' לצרכן ב' וג' מגיעים במהרה לרמת שרות נמוכה מאוד וריב משפחתי מיותר אך יקר (פסיכולוג ועו"ד גירושין עולים יותר מהגדלה),

אני גר בבית פרטי הם חיבור 3X25A ובמשך 17 שנים לא ניתק החשמל אף פעם בגלל עומס למרות כמות המזגנים,דודים,תנורים, כיריים,, והכל בלי כל חשבון כמה ולמה אלא רק צריך ורוצה, או בעברית "רמת שרות תקינה התואמת את הדרישה המינימלית משרות חיוני"

אם אכן המחיר תואם למחיר של 1X40 כבר כדאי ללכת על 3 25 אם כבר

אז כבר.
כמה עולה בערך ביקורת?
דירת 3 חדרים של 80 מטר סך הכול יש 13 שקעים בדירה 12 קופסאות ביקורת ו 10 נקודות מאור.
ועוד שאלה שיש לי
אצלי בבית שלי (הדירה עם החיבור הקטן זה סבא)
יש 3 על 25 ראשי ופחת של 40 אמפר תמונה מצורפת.
למה הפחת גדול מהראשי?

רשר

Well-known member
מנהל
זה חסר משמעות מעשית כי אינו פעיל בזרם הזה

זה רק זרם שהוא יכול לשאת ללא התחממות ונזק
הפעילות של פחת בתחום מיליאמפר (שלך 30)
מבחינת מחיר אין הבדל בין 25 ל 40 ולכן בפועל יש מחסור במלאי של 25

askq

New member
יש 2 סוגי פחתים.

הסוג הישן יותר שמתפקד כפחת בלבד,
זאת אומרת יקפוץ רק במקרה של זרם זליגה העולה על 30 מיליאמפר
וכאן ה40A לא מציין הגנה, אלא עומס מירבי
גם ב 80A הוא לא יקפוץ אלא פשוט יתחמם.

והסוג החדש יותר שמשלב פחת ומאמ"ת
גם הגנה בפני קצר/עומס וגם בפני זרם זליגה.

איך תדע מה הוא מה? כאן מסומן רק 40A ו 30MA
בפחת משולב יהיה כתוב C40A ו 30MA.
C מציין עומס לאורך מספר שניות של פי 5.
ניתן למצוא גם סוג A B C D, הכל לצורך סלקטיביות...

אגב, שנים שהיה לי בדירה אחרת פחת סימנס ישן נושן שכתוב עליו 25A וראשי 40A
המון פעמים הגענו לצריכה של 30-35A, מעולם לא קפץ או ניזוק מעומס יתר

למעלה