הגדלת הקליטה

הגדלת הקליטה

אני אשמח אם תוכלו לעזור לי, יש לי מחשב נייד ויש אצלנו רשתות אלחוטיות בלימודים, הבעיה היא שהרשת נמצאת בסיפרייה ככה שרק בחלק מן השעורים יש קליטה של רשת אלחוטית לאינטרנט השאלה שלי היא אם אפשר לחבר אנטנה חיצונים למחשב הנייד על מנת להגדיל את הטווח של הקליטה... אני אשמח לקבל מספר סוגי אנטנות אם אפשר אני רק אגיד שיש לי מערכת הפעלה של VISTA ומחשב של לנובו תודה רבה על העזרה!!!!

יאיר היקר

תודה על העזרה, אבל אין לי אפשרות לקנות איזה אנטנה לנייד? או כרטיס רשת שקולט לטווח ארוך במיוחד?

bar666xp

New member
אפשרי ברור שאפשרי עד כמה זה יהיה יעיל...

אפשר לרכוש דונגל USB שהוא כ.רשת אלחוטי... ולחברו לכבל מאריך לUSB... העיניין הוא שזה נגיד יוסיף לך עוד 5-10 מטר {גם לא בטוח}... מספיק שיש איזו הפרעה בדרך וזה כבר לא ישנה כלום... אגב יש עדיין מוסדות להשכלה גבוה שאין רשת אלחוטית פרוסה על כל המתחם?! לא חשבתי שנישארו כאילו.

מטאור2001

New member
אכן - בר אילן בקטע הזה מכה...

אפילו הרשת שם לא פתוחה - צריך להשאיל קודן כדי לגלוש...

יאיר B

New member
אתה יכול לקנות דונגל USB וכבל מאריך USB

ארוך ארוך ארוך (כזה שמגיע לספרייה). אתה מבין שזה לא ריאלי, נכון? להגדיל את כוח הקליטה אתה לא יכול (יש לי הרגשה שהם לא רוצים שאנשים יגלשו בשיעור ברשת...). אולי יש מגבר? תשאל בפורום רשתות (אבל זה כבר מתחיל להסתבך).

באמת תודה חברים

יש אולי איזה כרטיס רשת מומלץ שהוא ממש חזץ שקולט לרחוק יותר מאשר כרטיס הרשת הסטנדרטי שמקבלים???

RoyBO

New member
מה שיש במחשב זה מספיק טוב

כדי לשפר קליטה משפרים את מקור השידור עצמו (הנתב).

עוד שאלה

לגבי הדונגל חיפשתי בזאפ ומצאתי דונגל ל-100 מטר השאלה היא כמה זה יוסיף והאם לא עדיף לקנות כרטיס רשת עוצמתי יותר...???

RoyBO

New member
את לא יכולה לפרק את הכרטיס במחשב ולשים חדש

לפי מה שאני יודע איזה כרטיס יש לך במחשב בכלל הדגם הכי "מתקדם" הוא של אינטל 4954 אא"לט

eladts

New member
100 מ' על הנייר

כל כרטיסי ה-WI-FI מוגדרים כך, כולל זה שמובנה בנייד. סביר להניח שכרטי USB יקלוט פחות טוב מהכרטיס המובנה, כי לכרטיס המובנה אנטנה רצינית יותר (בתוך המסך).

bar666xp

New member
הערות אבל זה כבר ממש גולש לתחום של פורום 20.

1. לדונגל סיכוי גבוה יותר. 2. האנטנה עצמה היא לא גורם כל כך משפיע כמו המקלט/משדר... ככל שאילו חזקים יותר = טווח גדול יותר. לדעתי האישית זה מיותר ולא יועיל... רוב אילו שאני מכיר {אם לא כולם} יתנו +- את אותו הדבר כמו שיתן הכרטיס המובנה... מתי זה כן עשוי לשנות... אם לדוגמה בבית רב מפלסי/קומתי נתב ממוקם בקירוב או מעל למדרגות ובין המדרגות למיקום המחשב הניד יש ארון חשמל או שאחד ממוטות הבניה בקיר ממוגנת חיבור של דונגל מאפשר בחלק גדול מהמקרים לקבל אות ללא הפרעה כשההבדל הוא לפעמים כמה ס"מ בילבד. {אגב הזזת המחשב יתן את אותה התוצאה}... אבל לא תמיד אפשר למקם את המחשב היכן שהקליטה טובה ואז הדונגל יכול להיות פיטרון לא רע.

למעלה