הגדודים העבריים

lilach100

New member
הגדודים העבריים

מה הם עיקרי הפעולות שנעשו במסגרת הגדודים??

al-x

New member
היה את "גדוד נהגי הפרדות" אשר התאמן

במצרים. הגדוד היה גדוד שעסק בהובלה של נשק ומזון. פעולתו העיקרית היתה בחזית גליפולי כאשר הצבא הבריטי פרץ את ההגנה התורכית. הגדוד קיבל אות הוקרה על אומץ ליבו בשדה הקרב.

קלעי המלך 38

עזר לבריטים לכבוש את צפון ארף ישרא קלעי המלך 39-עזר לכבוש את מזרח א"י ה-40 לא עשה כלום חח

al-x

New member
כן, חזית גליפולי זה בתורכיה.

שירותי הקפצצת הודעות בפורומים בע"מ

vannessa

New member
בערך..

גדודי הפרדות השתתפו בקרבות הגליפולי...וזכו להערכה רבה... הגדוד פורק ב-1916

danygirl

New member
מושג הגדודים העבריים../images/Emo92.gif

מי שיש לו מושג קצר וטוב על הגדודים העבריים בבקשה שיכתוב אותו פה....

vannessa

New member
מושג הגדודים העיבריים

הגדודים העבריים הוקמו במלחמת העולם הראשונה מתוך רצון לחזק את הקשר של התנועה הציונית והבריטים ולעזור בכיבושי א´´י. הגדודים שהוקמו היו: "גדודי נהגי הפרדות", "38", "39", "40". הגדודים העבריים נתנו בסיס להגנה היודית מאחור יותר בא´´י. מקווה שעזרתי לך!...

ויקי16

New member
זה לא היה 38,29,40?

זה מה שכתוב אצל צמח... אולי הוא טעה בהקלדה? בבקשה תאשרו...זה חשוב...

vannessa

New member
לא...

כפי שאנחנו למדנו... זה - 38, 39, ו- 40.... איזה 29? מה פתאום...

vannessa

New member
חשוב ביותר שימו לב...! ../images/Emo50.gif

אז ככה.....! חברה טובה של המורה שלי להיסטוריה קשורה איכשהו לעשיית הבגרויות בהיסטוריה והיא גילתה לה שהכי הרבה יתעמקו בנושא של האימפרייה העותמאנית והעלייה השנייה... זאת אומרת שאתם צריכים לקרוע את התחת על החומר הזה..... (ויקי..) עליו היו הכי הרבה סעיפים... עצה שלי תמיד תתחילו במושגים אם אתה יודעים את כל המושגים יש לכם כבר 40 נקודות בכיס... בהצלחה לכולם.....! אני חזר לי למוד את המושגים של התקופה השנייה, ולחזור על התקופה ההלניסטית וכורש.... הצילו!!!.... :)

reshef

New member
הנה - זה מהראש

הגדודים העבריים ----- התקופה: הגדודים העבריים הוקמו בתקופת מלחה"ע ה-1 מטרה להקמתם: הבריטים עמדו לכבוש את ארץ ישראל, האימפריה העות´מאנית שוקעת, היה חשוב ליהודים להראות נאמנות כלפי הבריטים על מנת שיוקירו להם תודה בעתיד (וזה אכן קרה עם הצהרת בלפור). פעולה אחת של גדוד אחד: גדוד נהגי הפרדות עסק בתובלה בקרב בגיאופוליס (או איך שלא קוראים לזה) ועזר לבריטים להילחם שם בטורקים. היהודים שלחמו בגדוד זכו להוקרה מהבריטים על תעוזתם בקרב.

למעלה