הגדה של פסייח

הגדה של פסייח ../images/Emo41.gif

הגדה של פסייח
מוקדש לג'וניורים – יבוא יום ותהיו מספיק גדולים בשביל להבין איזה צחוק אבא שלכם עושה מעצמו...
אזהרה – כותב שורות אלה אינו אחראי למעשיו. יש לו אישור לכך מרופא. וגם אם לא – מה תעשו?! כל קשר בין הכתוב לכל כתובים אחרים הינו מקרי בהחלט ועל דעתו של הקורא בלבד. כל מי שאינו מבין את הקשר לכתובים אחרים הינו אהבל מוחלט. אם בכל זאת אתם נזקקים לפרוש בעניין כל שהוא – אתם תמיד מוזמנים לשאול. אני לא אענה. בדוק. בניגוד למה שאתם חושבים הטקסט המובא לעיל הינו מצחיק בטירוף. בדוק. אם אתם לא צוחקים ממנו בכל זאת – אנא השתמשו בתעודת האחריות המצורפת לטקסט. אגב, אין תעודת אחריות המצורפת לטקסט. זב"שכם. תבלו.
קַדֵשׁ
סַבְרִי מָרָנָן וְרַבָּנָן וְרַבּוֹתַי בָּרוּךְ אַתָּה קלפטון אֱלֹהֵינוּ מֶלֶךְ הָעוֹלָם בּוֹרֵא חברת התקליטים גָפֶן. בָּרוּךְ אַתָּה קלפטון אֱלֹהֵינוּ מֶלֶךְ הָעוֹלָם, אֲשֶׁר בָּחַר בָּנוּ מִכָּל עָם וְרוֹמְמָנוּ מִכָּל לָשׁוֹן וְקִדְּשָׁנוּ בְּמִצְוֹתָיו. וַתִּתֶּן לָנוּ קלפטון אֱלֹהֵינוּ מוֹעֲדִים לְשִׂמְחָה, חַגִּים וּזְמַנִּים לְשָׂשׂוֹן, ְאֶת יוֹם חַג הַמַצוֹת הַזֶה, זְמַן חֵרוּתֵנוּ מִקְרָא קֹדֶשׁ, זֵכֶר לפלישה הבריטית. כִּי בָנוּ בָחַרְתָּ וְאוֹתָנוּ קִדַּשְׁתָּ מִכָּל הָעַמִּים, וּמוֹעֲדֵי קָדְשֶךָ בְּשִׂמְחָה וּבְשָׂשׂוֹן הִנְחַלְתָּנוּ. בָּרוּךְ אַתָּה יי, מְקַדֵּשׁ יִשְׂרָאֵל, בריטניה ואמריקה וְהַזְּמַנִּים הטובים ההם (הסיקסטיז, ומה?!) בָּרוּךְ אַתָּה יי אֱלהֵינוּ מֶלֶךְ הָעוֹלָם, שֶׁהֶחֱיָנוּ וְקִיְּמָנוּ וְהִגִּיעָנוּ לַזְּמַן הַזֶה. שׁוֹתֶה רֹב כּוֹס הַיַיִן בּהֲסָבָה ומקפיד בזמן שלוגם מהאלכוהול המשכר להזכר באבות האומה – ג'רי גרסיה, ניל יאנג, אריק קלפטון וג'ון פוגרטי – שלא היו קוראים ליום – יום בטרם לגמו איזה גלון וחצי שניים.
וּרְחַץ
נוֹטְלִין אֶת הַיַָדַיִם וְאֵין מְבָרְכִין "עַל נְטִילַת יָדַיִם". וישים לב כי אינו מברך על נטילת הידיים על שום המים שעלה מהם העשן, בשעה שחזיז (ורעם?) היכה בפראנק זאפה, זצוק"ל – הוואזו הגדול – בשעה שהיה מנגן בפסטיבל הרוק במונטריי, עת נחבל קלות ואיפשר לחבורה של ריצ'י בלקמור לעשות מזה איזה גרוש או שניים (SMOKE ON THE WATER).
כַּרְפַּס
טוֹבְלִין כַּרְפַּס פָּחוֹת מִכַּזַּיִת בְּמֵי מֶלַח, וּמְבָרְכִין. בָּרוּךְ אַתָּה יי אֱלֹהֵינוּ מֶלֶךְ הָעוֹלָם, בּוֹרֵא פְּרִי הָאֲדָמָה. ויקפיד להתכוון לאדמה – משל היתה אדמת וודסטוק הקדושה. ויבקש סליחה בשם כל ההיפים שרמסו את שדות הכרפס של האמריקנים החביבים, בעלי החוות החקלאיות שבאיזור וודסטוק.
יחץ
בַּעַל הַבַּיִת יִבְצַע אֶת הַמַצָה הָאֶמְצָעִית לִשְׁתַּיִם וּמַצְפְּין אֶת הַחֵצִי הַגָדוֹל לָאֲפִיקוֹמָן. וישנן לבנו הקטן – חצייה זו – על שום חציית הקוים של ג'נסיס מרוק מתקדם אל פופ מתקתק רחמנא לצלן (טפו, טפו, טפו) – ויקפיד לתת בבנו מבט כועס – למען יבין זה מה קורה להולך בדרכי פיל קולינס. ויש לשבור את כל אלבומי ג'נסיס מיד ולחצותם לשניים למען לא יזיקו עוד לאוזן אדם.
מגיד
מְגַלֶה אֶת הַמַצוֹת מַגְבִּיהַ אֶת הַקְעָרָה וְאוֹמֵר בְּקוֹל רָם: הָא לַחְמָא עַנְיָא דִי אֲכָלוּ אַבְהָתָנָא בְּאַרְעָא דְמִצְרָיִם. כָּל דִכְפִין יֵיתֵי וְיֵיכֹל, כָּל דִצְרִיךְ יֵיתֵי וְיִפְסַח. הָשַׁתָּא הָכָא, לְשָׁנָה הַבָּאָה בְּאַרְעָא דְיִשְׂרָאֵל. הָשַׁתָּא עַבְדֵי, לְשָׁנָה הַבָּאָה בְּנֵי חוֹרִין. יש לתרגם: זהו לחם העוני שאכלו אבותינו בשנות ה-80 בארץ פופ הסינתיסייזרים. כל מי שחפץ בו – שילך לחפש מי ינענע אותו. כל מי שצריך את זה הפול יאנג / דפש מוד / מארק אלמונד / מועדון תרבות / מדונה – שיהפוך לחירש ולפיסח. בשנה הבאה רק רוק דרומי בארץ הקודש אלאבמה.
מֵסִיר הַקְּעָרָה מֵעַל הַשֻׁלְחָן, מוֹזְגיִן כּוֹס שֵׁנִי וְכָאן הַבֵּן אוֹ אֶחָד מִן הַמְסֻבִּים שׁוֹאֵל: מַה נִּשְׁתַּנָּה הַלַּיְלָה הַזֶּה מִכָּל הַלֵּילוֹת? שֶׁבְּכָל הַלֵּילוֹת אָנוּ שומעים סנדרה וג'ים מוריסון, הַלַּיְלָה הַזֶּה - כּוּלוֹ מַוריסון. שֶׁבְּכָל הַלֵּילוֹת אָנוּ שרים על כלבלב הופ דיבידמדם של מתי כספי, - הַלַּיְלָה הַזֶּה כולו BLACK DOG של לד זפלין. שֶׁבְּכָל הַלֵּילוֹת אֵין אָנוּ צולחים הופעה של הגרייטפול דד מנגנים DARK STAR אֲפִלּוּ פַּעַם אֶחָת, - הַלַּיְלָה הַזֶּה ג'רי גרסיה שְׁתֵּי פְּעָמִים. שֶׁבְּכָל הַלֵּילוֹת אָנוּ מאזינים בין לתקליטור בין לפטיפון, - הַלַּיְלָה הַזֶּה כֻּלָנו רק עם תקליטים. מֵנִיחַ אֶת הַקְעָרָה עַל הַשֻׁלְחָן. הַמַצוֹת תִּהְיֶינָה מְגלוֹת בִּשְׁעַת אֲמִירַת הַהַגָּדָה.
ביטלס
עֲבָדִים הָיִינוּ לְמריבות בין לנון למקרתני בְּאבי רואד, וַתּוֹצִיאֵנוּ יוקו אונו (נשמתה תשרף בגיהינום אסייתי, אינשאללה) מחיי התהילה והזוהר בְּעין מלוכסנת וּבִצרות עין גרידא. וְאִלּוּ לֹא הוֹצִיאה אותה שרמוטה אוריינטלית אֶת אֲבוֹתֵינוּ מאולפן ההקלטות עם סר מרטין, הֲרֵי אָנוּ וּבָנֵינוּ וּבְנֵי בָנֵינוּ עדיין היינו שומעים ביטלס ב-LIVE. וַאֲפִילוּ כֻּלָנוּ חֲכָמִים, כֻּלָנוּ נְבוֹנִים, כֻּלָנוּ זְקֵנִים, כֻּלָנוּ יוֹדְעִים אֶת הַתּוֹרָה, מִצְוָה עָלֵינוּ לְסַפֵּר בסיפורו של מארק צ'פמן – שקרא פעם אחת יותר מדי את "התפסן בשדה השיפון". וְכָל הַמַרְבֶּה לְקלל את רוצח לנון – מבורך (ויש להוסיף ארור המן, אף שאין זה המועד הנכון בשנה לעשות כן).
האבנים המתגלגלות
מַעֲשֶׂה בְּרַבִּי מיק ג'אגר וְרַבִּי קית' ריצ'ארדס וְרַבִּי רון ווד וְרַבְּי ביל ווימן וְרַבִּי צ'רלי וואטס שֶהָיוּ מְסֻבִּין בלונדון, וְהָיוּ מנגנים את הבלוז ואת הרוק כָּל אוֹתוֹ הַלַּיְלָה עַד שֶׁבָּאוּ תַלְמִידֵיהֶם וְאָמְרוּ לָהֶם: רַבּוֹתֵינוּ, ארבעים שנה אתם כבר מנגנים, הגיעה כבר זמן החלפת פרוטזה וקטטר של שחרית.
ג'ף בק (איוב מכה בפעם המי יודע כמה)
אָמַר ג'ף בק השלימזל : הֲרֵי אֲנִי כְבֶן שִׁבְעִים שָׁנָה, וְלֹא זָכִיתִי שתיכתב רשימת מאה גיטריסטים ואני אופיע בה בחמישיה הפותחת. עד שֶׁדְּרָשָׁ איזה בֶּן זוֹמָא (יש לקרוא בן זונה???): שֶׁנֶּאֱמַר, לְמַעַן תִּזְכֹּר אֶת היותך ביש מזל כָּל יְמֵי חַיֶּיךָ יְמֵי חַיֶּיךָ - הַיָמִים, כָּל יְמֵי חַיֶּיךָ - הַלֵּילוֹת. וַחֲכָמִים אוֹמְרִים: יְמֵי חַיֶּיךָ - הָעוֹלָם הַזֶּה,כָּל יְמֵי חַיֶּיךָ - גם כשיגיע המשיח תמשיך לנגן לעצמך בגראז' לבד. כל האות שבאה אחרי ו'.
אריק קלפטון (ישתבח שמו)
בָּרוּךְ הַמָּקוֹם, בָּרוּךְ הוּא. בָּרוּךְ שֶׁנָּתַן תּוֹרָה לְעַמּוֹ המעריצים, בָּרוּךְ הוּא.
THE WHO
כְּנֶגֶד אַרְבָּעָה בָנִים דִּבְּרָה תּוֹרָה. אֶחָד חָכָם - רוג'ר דאלטרי, שלא היתה בו הרבה בינה, אבל כל מילה שיצאה לו מהפה – בונבוניירה. איזה קול. אֶחָד רָשָׁע – פיט טאונשנד – שהיה גאון לא קטן על המיתרים, אבל בילה עם הידיים בעיסוקים אחרים לגמרי מול אתרי פדופילים באינטרנט. ְאֶחָד תָּם, ג'ון אנטויסל – שרק עמד וניגן על הבס בצד הבמה ולא הבין מה קורה בכלל סביבו. ְואֶחָד שֶׁאֵינוֹ יוֹדֵעַ לִשְׁאוֹל איך נגמלים – קית' מון

הגדה של פסייח ../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

כנגד ארבעה בנים דיבר הרוק הדרומי
חָכָם – רוני ואן זאנט - מָה הוּא אוֹמֵר? מַה המטוסים וכלי התעופה המוזרים האלה לכם? וְאַף אַתָּה אֱמָר לוֹ בפעם הבאה סע באוטובוס או ברכבת. רָשָׁע – גרג אולמן – מה הוא אומר? תהרגו אותי איך התחתנתי עם מחסן לחלקי חילוף שקוראים לו שר. תָּם – דווין אולמן – מה הוא אומר? מַה זֹּאת רשימת הגיטריסטים ה-489547 שאני קורא ועדיין איני מופיע בראשה? וְאָמַרְתָּ אֵלָיו: אין דבר, דווין, אוהבים אותך הרבה. וְשֶׁאֵינוֹ יוֹדֵעַ לִשְׁאַל – ג'וני ואן זאנט – עומד בצד ומחזיק את גחלת הרוק הדרומי לוחשת. יפה לו. ויברך מעריץ הז'אנר וְהִיא שֶׁעָמְדָה לַאֲבוֹתֵינוּ וְלָנוּ? שֶׁלֹּא אֶחָד בִּלְבָד עָמַד עָלֵינוּ לְכַלּוֹתֵנוּ, אֶלָּא שֶׁבְּכָל דּוֹר וָדוֹר עוֹמְדִים עָלֵינוּ מטוסים, אופנועים, רכבות ושאר מרעי בישין ממונעים לְכַלוֹתֵנוּ, וְהַקָּדוֹשׁ בָּרוּךְ הוּא מַצִּילֵנוּ מִיָּדָם. יַנִיחַ הַכּוֹס מִיָדוֹ ויְגַלֶה אֶת הַמַּצּוֹת.
דָּם וָאֵשׁ וְתִימְרוֹת עָשָׁן.
ויש לקרוא – דם יזע ודמעות (BLOOD SWEAT AND TEARS)
עשר המכות (שמונה, אבל שיהיה)
אֵלּוּ עֶשֶׂר מַכּוֹת שֶׁהֵבִיא הַקָּדוֹשׁ בָּרוּךְ הוּא עַל הרוקיסטים באשר הם, וְאֵלוּ הֵן: דָּם - זכר לדם שניגר מבין הקלידים, שעה שקית' אמרסון התעקש לחבוט בהם בגרזנים צפַרדע - רוק מתקדם- הז'אנר, המכה הגדולה מכולן! כִּנִּים - חפשו בשיער ליפה של ג'ניס ג'ופלין... עָרוֹב - ערב בא וערב הולך וקווין נשאירם המגפה הקשה מכולן לעיכול. דֶּבֶר - דבר אחד יש לי להגיד, שונאי הנשרים (EAGLES) אחת דינם – גיהינום שבו מנגנים את להיטי אורנה ומשה דץ. שְׁחִין - ראשי תיבות של "שוב חובבן יומרני נפוח?"- תגובה הולמת בכל עת שבה מאזינים לרדיו המשדר רוק מתקדם... בָּרָד - תחשבו לבד, נגמרו לי... אַרְבֶּה - אין כלום, הראש ריק, אזל המלאי – אבל חכו, חכו, יש שוס בהמשך... חֹשֶׁךְ – הופעות אנפלאגד. זה כמו לכתוב ספר בלי מילים, זה כמו לשיר בלי תווים, זה כמו ...לנגן בגיטרה חשמלית בלי חשמל! מַכַּת בְּכוֹרוֹת – כל הבכור למשפחת להקת רוק דרומית היאורה השליכוהו (או מינימום תהרגו אותו בתאונת אופנוע)
רַבִּי יְהוּדָה הָיָה נוֹתֵן בָּהֶם סִמָּנִים: דְּצַ"ךְ עַדַ"שׁ בְּאַחַ"ב. ורבינו הולדן (מאור הגולה) היה נותן בהם סימנים אחרים, נסו אתם ילדים לפענח את שלל הקיצורים: CCR ELP ELO BTO APP SOYCD ABB וכמובן, הקיצור האולטימטיבי – FZATMOIWAOIIFTM (שזה – FRANK ZAPPA AND THE MOTHERS OF INVENTION WE ARE ONLY IN IT FOR THE MONEY...)
רוק מתקדם
כַּמָה מַעֲלוֹת (90125???) לַמָּקוֹם עָלֵינוּ! אילו נתן לנו את המלך ארגמן ולא היו מוציאים אלבום אחרי בחצר המלך ארגמן - דַּיֵינוּ. אִלוּ מכר את אנגליה בלירה (ג'נסיס) ולא הביא עלינו קריירות סולו של פיל קולינס ופיטר גבריאל - דַּיֵינוּ. אִלוּ נתן לנו שני אלבומים של YES ולא מכריח אותנו לשמוע אותם שרים בשנות ה-80 את Owner of a Lonely Heart - דַּיֵינוּ. אִלוּ השמיעו לנו את TRKUS אבל חוסכים מאיתנו את הפוזה של אמרסון - דַּיֵינוּ. אִלוּ לסבתא היו גלגלים, לסבא היה מנוע ולרוברט וויאט כנפיים - דַּיֵינוּ. אִלוּ שמענו גרסה מקוצרת של ATOM HEART MOTHER ולא היינו נגררים במשך חצי מבחרותינו בהאזנה לכל הקשקוש והפרה - דַּיֵינוּ. אִלוּ דיפ פרפל היו כותבים גם אלבום שלם כמו השיר APRIL - דַּיֵינוּ. אִלוּ קווין היו מוצאים את מותם באיזה לילה באופרה או סתם יום במירוצים - דַּיֵינוּ. אִלוּ היוונים היו מסתפקים בזורבה היווני ולא היו מתעקשים על ילדה של אפרודיטה - דַּיֵינוּ. אִלוּ היינו שומעים רק אלבום אחד של קאראוון ולא נגררים שעות בדיונים נלעגים סביב סצינת קרנטברי - דַּיֵינוּ. אִלוּ ענקים עדינים היו רק באגדות ורוק מתקדם אפילו שם לא היה קיים - דַּיֵינוּ. עַל אַחַת, כַּמָה וכַּמָה רעה כְפוּלָה וּמְכֻפֶּלֶת לַמָּקוֹם עָלֵינוּ: שנתן לנו קריירה ארוכה מדי של החבר'ה של רוברט פריפ, שלא העלים את ג'נסיס בזמן, שהכריח אותנו לראות את אמרסון משתטה, שצימח לרוברט וויאט כיסא גלגלים מתחת לישבנו במקום כנפיים לגבו, ששמענו את כל אלבום הפרה, שחזינו בדיפ פרפל מחליפים מליוני גלגולים, שחזינו בהצלחת קווין, שסבלנו בריטים מזמרים. די נמאס!
רַבָּן פרנצ'סקו זאפה הָיָה אוֹמֵר: כָּל שֶׁלֹּא אָמַר שְׁלשָׁה דְּבָרִים אֵלּוּ בַּפֶּסַח, לֹא יָצָא יְדֵי חוֹבָתוֹ, וְאֵלוּ הֵן: אה – בה – ציגלה מה...
בְּכָל דּוֹר וָדוֹר חַיָב אָדָם לִרְאוֹת אֶת עַצְמוֹ כְּאִלוּ הוּא יצא ממצרים (מדברי פריד אל אטרש, מצרי אחד)
שֻׁלְחָן עוֹרֵךְ
אוֹכְלִים וְשותים. ששששש, אין משיחין בשעת הסעודה.
צָפוּן
אחר גמר הסעודה שולחים את כל הזאטוטים והאנגלופילים לחפש את האפיקומן (תקליט של מושיק עפיה, על העטיפה המלך הגדול מכולם בהופעה מרשימה, אם כי לא מסורק גבות), זה הזמן להאזין לדבר האמיתי – THE DOORS, קצת THE BAND, קומץ פליטווד מק, גרייטפול דד, הנשרים, קנזס, האחים אולמן, לינרד סקינרד, CCR, ג'ון פוגרטי, ניל יאנג, ג'וני מיטשל, הבירדס, מטוסו של ג'פרסון, LOVE, ג'ימי הנדריקס, דם יזע ודמעות, ג'קסון בראון, ג'ים קרוצ'י, ברוס ספרינגסטין, ג'יימס טיילור... ובקיצור, הבנתם את הנקודה...
בָּרֵךְ
מוֹזְגִין כּוֹס שלִישִׁי וּמְבָרְכִין בִּרְכַּת הַמָזוֹן. אפשר לחלופין לתקוע גרעפס בנוסח קפטיין ביפהרט

הגדה של פסייח ../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

אֶחָד מִי יוֹדֵעַ? אֶחָד אֲנִי יוֹדֵעַ: אֶחָד בוב דילן שבשמיים ובארץ שְׁנַיִם מִי יוֹדֵעַ? שְׁנַיִם אֲנִי יוֹדֵעַ: שְׁנֵי סיימון וגרפונקל. אֶחָד בוב דילן שֶׁבַּשָּׁמַים וּבָאָרֶץ. שְׁלשָׁה מִי יוֹדֵעַ? שְׁלשָׁה אֲנִי יוֹדֵעַ: שְׁלשָׁה חברים ב-POWER TRIO של קצפת, שְׁנֵי סיימון וגרפונקל, אֶחָד בוב דילן שֶׁבַּשָּׁמַים וּבָאָרֶץ אַרְבַּע מִי יוֹדֵעַ? אַרְבַּע אֲנִי יוֹדֵעַ: אַרְבַּעה FAB FOUR, שְׁלשָׁה חברים ב-POWER TRIO של קצפת, שְׁנֵי סיימון וגרפונקל, אֶחָד בוב דילן שֶׁבַּשָּׁמַים וּבָאָרֶץ חֲמִּשָּׁה מִי יוֹדֵעַ? חֲמִּשָּׁה אֲנִי יוֹדֵעַ: חֲמִשָׁה חברי THE BAND, אַרְבַּעה FAB FOUR, שְׁלשָׁה חברים ב-POWER TRIO של קצפת, שְׁנֵי סיימון וגרפונקל, אֶחָד בוב דילן שֶׁבַּשָּׁמַים וּבָאָרֶץ שישה מִי יוֹדֵעַ? שישה אֲנִי יוֹדֵעַ: שִׁשָּׁה חברים בהרכב המקורי של האחים אולמן, חֲמִשָׁה חברי THE BAND, אַרְבַּעה FAB FOUR, שְׁלשָׁה חברים ב-POWER TRIO של קצפת, שְׁנֵי סיימון וגרפונקל, אֶחָד בוב דילן שֶׁבַּשָּׁמַים וּבָאָרֶץ שִׁבְעָה מִי יוֹדֵעַ? שִׁבְעָה אֲנִי יוֹדֵעַ: שִׁבְעָה הרכבים לאריק קלפטון (יש עוד – אבל את אלה מונה התנ"ך – AMG - Blind Faith Cream The Yardbirds Derek and the Dominos John Lennon & the Plastic Ono Band Eric Clapton Band Eric Clapton's Rainbow Concert Band), שִׁשָּׁה חברים בהרכב המקורי של האחים אולמן, חֲמִשָׁה חברי THE BAND, אַרְבַּעה FAB FOUR, שְׁלשָׁה חברים ב-POWER TRIO של קצפת, שְׁנֵי סיימון וגרפונקל, אֶחָד בוב דילן שֶׁבַּשָּׁמַים וּבָאָרֶץ שְׁמוֹנָה מִי יוֹדֵעַ? שְׁמוֹנָה אֲנִי יוֹדֵעַ: שְׁמוֹנָה מיילים מעל האדמה מרחפים הבירדס (EIGHT MILES HIGH), שבעה הרכבים לקלפטון, שִׁשָּׁה חברים בהרכב המקורי של האחים אולמן, חֲמִשָׁה חברי THE BAND, אַרְבַּעה FAB FOUR, שְׁלשָׁה חברים ב-POWER TRIO של קצפת, שְׁנֵי סיימון וגרפונקל, אֶחָד בוב דילן שֶׁבַּשָּׁמַים וּבָאָרֶץ תִּשְׁעָה מִי יוֹדֵעַ? תִּשְׁעָה אֲנִי יוֹדֵעַ: תשע (NINE) הוא האלבום התשיעי של Fairport Convention, שְׁמוֹנָה מיילים מעל האדמה מרחפים הבירדס, שבעה הרכבים לקלפטון, שִׁשָּׁה חברים בהרכב המקורי של האחים אולמן, חֲמִשָׁה חברי THE BAND, אַרְבַּעה FAB FOUR, שְׁלשָׁה חברים ב-POWER TRIO של קצפת, שְׁנֵי סיימון וגרפונקל, אֶחָד בוב דילן שֶׁבַּשָּׁמַים וּבָאָרֶץ עֲשֶָׂרָה מִי יוֹדֵעַ? עֲשֶָׂרָה אֲנִי יוֹדֵעַ: TEN של פרל ג'אם – נכדיו של ניל יאנג, תשע (NINE) הוא האלבום התשיעי של Fairport Convention, שְׁמוֹנָה מיילים מעל האדמה מרחפים הבירדס, שבעה הרכבים לקלפטון, שִׁשָּׁה חברים בהרכב המקורי של האחים אולמן, חֲמִשָׁה חברי THE BAND, אַרְבַּעה FAB FOUR, שְׁלשָׁה חברים ב-POWER TRIO של קצפת, שְׁנֵי סיימון וגרפונקל, אֶחָד בוב דילן שֶׁבַּשָּׁמַים וּבָאָרֶץ אַחַד עָשָׂר מִי יוֹדֵעַ? אַחַד עָשָׂר אֲנִי יוֹדֵעַ: אחד עשר כדורגלנים היו בכל קבוצת כדורגל של אלטון ג'ון (או רוד סטיוארט) , עשר של פרל ג'אם, תשע של פיירפורט קונבנשן, שְׁמוֹנָה מיילים מעל האדמה מרחפים הבירדס, שבעה הרכבים לקלפטון, שִׁשָּׁה חברים בהרכב המקורי של האחים אולמן, חֲמִשָׁה חברי THE BAND, אַרְבַּעה FAB FOUR, שְׁלשָׁה חברים ב-POWER TRIO של קצפת, שְׁנֵי סיימון וגרפונקל, אֶחָד בוב דילן שֶׁבַּשָּׁמַים וּבָאָרֶץ שְׁנֵים עָשָׂר מִי יודע? שנים עָשָׂר אֲנִי יוֹדֵעַ: שנים עשר שירים של רנדי ניומן, אחד עשר כדורגלנים היו בכל קבוצת כדורגל של אלטון ג'ון (או רוד סטיוארט) , עשר של פרל ג'אם, תשע של פיירפורט קונבנשן, שְׁמוֹנָה מיילים מעל האדמה מרחפים הבירדס, שבעה הרכבים לקלפטון, שִׁשָּׁה חברים בהרכב המקורי של האחים אולמן, חֲמִשָׁה חברי THE BAND, אַרְבַּעה FAB FOUR, שְׁלשָׁה חברים ב-POWER TRIO של קצפת, שְׁנֵי סיימון וגרפונקל, אֶחָד בוב דילן שֶׁבַּשָּׁמַים וּבָאָרֶץ שְׁלשָׁה עֶָשָׂר מִי יוֹדֵעַ? שְׁלשָׁה עָשָׂר אֲנִי יוֹדֵעַ: מעליות הקומה ה-13 של רוקי אריקסון. שנים עשר שירים של רנדי ניומן, אחד עשר כדורגלנים היו בכל קבוצת כדורגל של אלטון ג'ון (או רוד סטיוארט) , עשר של פרל ג'אם, תשע של פיירפורט קונבנשן, שְׁמוֹנָה מיילים מעל האדמה מרחפים הבירדס, שבעה הרכבים לקלפטון, שִׁשָּׁה חברים בהרכב המקורי של האחים אולמן, חֲמִשָׁה חברי THE BAND, אַרְבַּעה FAB FOUR, שְׁלשָׁה חברים ב-POWER TRIO של קצפת, שְׁנֵי סיימון וגרפונקל, אֶחָד בוב דילן שֶׁבַּשָּׁמַים וּבָאָרֶץ
גיטרה אחת, גיטרה אחת (חד גדיא)
גיטרה אחת, גיטרה אחת שקנה צ'אק ברי בשוק השחור, גיטרה אחת, גיטרה אחת בא ביבי קינג, ניגן על הגיטרה ו"אכל" בנגינה את צ'אק ברי, שקנה בשוק גיטרה אחת, גיטרה אחת הגיע פיט טאונשנד ודפק את הגיטרה בראש לביבי קינג, ש"אכל" בנגינה את צ'אק ברי שקנה בשוק גיטרה אחת, גיטרה אחת ואז בא אלווין לי ושינה את העולם של פיט טאונשנד, שדפק את הגיטרה בראש לביבי קינג, ש"אכל" בנגינה את צ'אק ברי שקנה בשוק גיטרה אחת, גיטרה אחת הופיע דיוויד גילמור וזרח כוכבו מעל אלווין לי ששינה את העולם של פיט טאונשנד, שדפק את הגיטרה בראש לביבי קינג, ש"אכל" בנגינה את צ'אק ברי שקנה בשוק גיטרה אחת, גיטרה אחת ואתה, סטיב האו, לימדת איך נשמעת גיטרה "חללית מתקדמת" את דיוויד גילמור, שזרח כוכבו מעל אלווין לי ששינה את העולם של פיט טאונשנד, שדפק את הגיטרה בראש לביבי קינג, ש"אכל" בנגינה את צ'אק ברי שקנה בשוק גיטרה אחת, גיטרה אחת. ואתה פראנק זאפה, גירשת עם השפם את סטיב האו שלימד איך נשמע הצליל החללי המתקדם את דיוויד גילמור, שזרח כוכבו מעל אלווין לי ששינה את העולם של פיט טאונשנד, שדפק את הגיטרה בראש לביבי קינג, ש"אכל" בנגינה את צ'אק ברי שקנה בשוק גיטרה אחת, גיטרה אחת. הגיח לו אריק קלפטון, אלוהים בכבודו ובעצמו, וקיצץ את שפמו של זאפה, שגירש את סטיב האו, שלימד איך נשמע הצליל החללי המתקדם את דיוויד גילמור, שזרח כוכבו מעל אלווין לי ששינה את העולם של פיט טאונשנד, שדפק את הגיטרה בראש לביבי קינג, ש"אכל" בנגינה את צ'אק ברי שקנה בשוק גיטרה אחת, גיטרה אחת ואז הופיע ג'ימי הנדריקס ויחרוך בשערותיו המקורזלות את האלוהים קלפטון, שקיצץ את שפמו של זאפה, שגירש את סטיב האו, שלימד איך נשמע הצליל החללי המתקדם את דיוויד גילמור, שזרח כוכבו מעל אלווין לי ששינה את העולם של פיט טאונשנד, שדפק את הגיטרה בראש לביבי קינג, ש"אכל" בנגינה את צ'אק ברי שקנה בשוק גיטרה אחת, גיטרה אחת ולבסוף בא.. דווין אולמן – עצם את העיניים הרים את המפרט באוויר, הניח אותו על הגיטרה וכולם למדו מאיפה משתין הדג. גיטרה אחת, גיטרה אחת.
פותחים את הדלת לאליהו הנביא. תם ונשלם.

melancholy man

New member
כאן ביתי פה אני נולדתי, כאן בניתי

את ביתי בשני ידי, כאן גם איתי וכאן כל אלף ילדי... (סתם הערה על זה שאני מעדיף להצלות בגיהנום של דץ ודצה על פני הנשרים) הולדן, ממני עוד לא שמעת את זה עד עכשיו, אז הנה זה בא: גאון אתה, גאון. נהנתי, ואידך זיל וגמור...

noosh

New member
חחח הולדן, אתה מלך!

אוי, פשוט קרעת אותי מצחוק.. אהבתי את "כמה מעלות (90125???)", אבל עכשיו כשאני עוברת על זה שוב אני לא יכולה לבחור
מעניין מה תגיד אמי היקרה על ההגדה הזו, אולי היא תסכים להחליף אותה בזו שאנחנו קוראים כבר 3000 שנה...

giloni

New member
הולדן Dear

כאן London. רק על הניקוד מגיע לך שקית' אמרסון יכין עבורך בלבד, הגדה מאויירת במייטב הפסיכדליה הבריטית. אילו אתה היית טורח על הרשימות האינסופיות של רון מייברג במעריב, בהן הילל ושיבח את המולדת החדשה תוך התעלמות מוחלטת מארצו של הדג וונדה, דיינו (או שאולי זה אתה, מיברג, under cover?). כמה שאתה מגרד לי את העצבים, כך אתה מצליח לשעשע ולרגש אותי בכל פעם מחדש. יש הרבה הגדות אלטרנטיביות, אבל זו שלך עולה על כולן מבחינתי. כמה חבל שלא נוכל לקרוא אותה מסביב לשולחן הפסח ענק המימדים שמשפחתה של רעייתי שתחייה, כפתה עלי. שיהיה לך פסח שמח, ושסוף סוף ג'ף בק ימצא את האפיקומן... יקי

ThE RhythM

New member
../images/Emo6.gif מלך!!!

אח, הולדן, התגעגעתי! קרעת אותי עכשיו חוצמזה...כל הכבוד על הניקוד! זה ממש מעצבן להתעסק עם זה כשמקלידים...אז לא רק שאתה מלך, יש לך גם יותר מדי סבלנות

OzzzzzY

New member
../images/Emo47.gif../images/Emo47.gif../images/Emo47.gif../images/Emo47.gif../images/Emo47.gif

אתה פשוט ענק
אין לי יותר מה להוסיף

Tomer 123

New member
גדול!!!

נהניתי וצחקתי לאורך כל הדרך! כרגיל, צרמו לי הירידות על הפרוג ופיאור היתר (לדעתי) של הרוק הדרומי, אבל אצל הולדן זה תמיד מצליח לא לגרוע מהחוויה. קיצר, אחלה של מאמר! תמשיך לכתוב, רק בתדירות יותר גבוהה, אנחנו מתגעגעים...

Abbe Faria

New member
גאוני, פשוט גאוני

וסביר להניח שאם חז"ל (או מי שהם לא היו) לא היו כאלה מניפולטיבים זאת היתה ההגדה האמיתית לפני מאות שנים... כמובן שבשיר האחרון התבלבלת בסדר בין דווין לFZ אבל נוותר לך...

MajorWinters

New member
הלדן תאמץ אותי../images/Emo19.gif

אחד שאינ יודע לשאול איך להיגמל..... הרג אותי!

Boo9ie

New member
אתה ה ../images/Emo47.gif

והרגת אותי עם הניקוד...
כמו שאמרו כאן, תוביל אותנו במדבר 40 שנה...העיקר שתמשיך לכתוב
יום בטרם לגמו איזה גלון וחצי שניים
ויש לשבור את כל אלבומי ג'נסיס מיד ולחצותם לשניים למען לא יזיקו עוד לאוזן אדם יוקו אונו...יימח שמה! ואני צוחקת כל הדרך

meindelbium

New member
גאון, פשוט גאון../images/Emo98.gif

רק יש את הקטע של הארבעה בנים פעמיים לא בסדר....נונונו

FloyDviR

New member
זה ענק !!

ממש תענוג לקרוא את זה
הולדן... אתה גדוללל !

pasteran

New member
וואו

מיברג לא היה עושה את זה כל כך טוב. בעצם אין אף כותב בארץ. תשמע חייבים לפרסם את זה. אני קורא בעיתונות על מוסיקה את כל מה שאני יכול להניח עליו את ידי ובכלל טורים ומאמרים וזה ממש בטופ של הקצפת ברמת כתיבה.

gilgamesh

New member
שתהיה בריא

ההגדה שמורה לבטח על ההארד דיסק שלי,ירושה לדורות הבאים.

spake

New member
חחחח...אדיר......

יש לי הערה.............משיח לא בא משיח גם לא יטלפן (לגביי הסוף!)

spake

New member
אנ'לא מבין למה........

למה סלש לא מופיע באגדה?.............. סתם........יצא גדול..........

Paranoid Y

New member
פריד אל אטרש הוא מגדולי אגדות הרוק

של זמננו המודרני, שיריו האלמותיים מהדהדים בכל רחבי עולם הרוק נ' רול, ושלא נדבר על כישוריו המלוטשים והוירטאוזיים בגיטרה, רק בגלל שהוא מצרי הוא לא פרץ אל תודעת ציבור חובבי הז'אנר בארץ הקודש, פריש אל אטרש, האיש והאגדה, אגדת הרוק הדרוזית הכי גדולה בשטח!! :> בתמונה מימינכם פריד מראה את כישוריו בגיטרה, אם תעשו עוד תחרות גיטריסטים, אסור שהוא יישאר בחוץ הפעם...

למעלה