הגבתי בקיצוניות?

Crema86

New member
הגבתי בקיצוניות?

אתמול עבדתי בתחנת הדלק ולפתע משאית נכנסה ברוורס למשאבה שאני הייתי בדיוק בצד השני שלה ונבהלתי .
האקדח של 95 נשבר וגם המשאבה קצת זזה וצעקתי כזה ותפסתי מרחק .
התקשרנו למנהל שהגיע בערב לבדוק את המצב ובדק במצלמות מה קרה ואיך..
ולפני שהוא הלך תדלקתי לקוח ואז הוא דיבר בקול רם ולא שמעתי מה הוא אומר אז התקרבתי אליו כי דיבר איתי.
הוא אמר שראה איך אני עפה מהמשאבה ומה אני נבהלת שלא יקרה לי כלום ושאני אשאר בכל מקרה בחיים כי יש לי ראש מאבן!
אם כבר יקרה נזק למשאבה ולא לי..
אני לקחתי את ההערה שלו קשה ולא בהומור כי הופיעו לי רגשי נחיתות שהוא מזלזל בי , שהוא מתכוון אולי לזה שאני טיפשה .
בד"כ כשאני נעלבת אז אני צוחקת כזה כאילו אני לוקחת את זה בהומור והפעם הייתי המומה ולא ידעתי איך להגיב..
בנסיון לצאת מהמצב הלא נעים הזה רק מלמלתי "טוב בסדר בסדר " כשאני מגלגלת עיניים ורומזת לו שיפסיק להביך אותי (אולי לא הצלחתי להעביר לו את המסר כמו שצריך ). הוא ראה שאני לא זורמת עם ההערה שלו ושוב חזר על המשפט כדי שאני יגיב לו ושוב הרגשתי אי נעימות של איך הוא מרשה לעצמו ואני יכולה להתלונן עליו.. שוב עניתי מושפלת "בסדר" כשאני ממש לא מחייכת אלא אפילו לא מביטה עליו והוא הלך הביתה..
הוא מוריד לי משמרות ןמציב לי אולטימטום למכור מפיצי ריח לאוטו כמה שיותר לאנשים ולא הוא יביא לי רק 2 משמרות בשבוע..
אני השתפרתי ומהמצב שבהתחלה סירבתי לו ולא הצעתי כמעט למצב של השתדלות אמיתית ופתאום הוא בא לי ביציאה הזאת..
אז הוא גורם לי שוב לחזור למצב שעשיתי לו טובה שמכרתי לו 3 מפיצי ריח כדי לסתום לו את הפה..כי הוא מציק !!

זאת שעבדה איתי במשמרת המוכרת אמרה לי שהוא סתם צחק איתי והוא רצה שאצחק !!
אבל הרגשתי מושפלת לגמרי !! אני לא אוהבת את הבדיחות האלה. היא אמרה שאם הייתה במקומי הייתה צוחקת.

סיפרתי גם לאחי לשמוע את דעתו בעניין והוא גם חושב כמוני שהוא לא מכבד אותי אם ככה מדבר עליי .
הוא גם יודע שאני לא יעשה עם זה כלום ולא אתלונן עליו אז הוא מרשה לעצמו..
והוא נתן לי עצה שבפעם הבאה שהמנהל שלי מציק לי עם מפיצי ריח בכל פעם לענות לו "יש לי ראש מאבן אז אני לא מסוגלת למכור מפיצי ריח". אח שלי אומר שלבטח המנהל ינסה להגיד לי שצחק איתי ומה אני לוקחת את זה קשה..
אני דווקה חושבת שהמנהל שלי עוד יענה "כן אני יודע שיש לך ראש מאבן אבל מה הקשר למפיצי ריח ?
לא תמכרי מפיצי ריח לא תקבלי משמרות אני מבטיח לך . אל תשחקי איתי משחקים. אני המנהל פה, אני החזק".
וגם שאל למה לא אמרתי למנהל שלא מקובל עליי איך שהוא מדבר עליי שזה לא מצחיק אותי? פשוט הייתי בהלם ולא ידעתי איך להגיב..

עוד דוגמא לכך שהיה עוד קטע..
תדלקתי מכוניות והיו מלא רכבים כי מחירי הדלק אוזלו, ואז קלטתי לקוח חפרן!!
כל פעם שהוא מגיע מתדלקים לא אוהבים לתדלק אותו כי הוא שואל מלא שאלות ודורש כאילו חייבים לו משהו..
אז הוא התחיל עם החפירות על מחירי הדלק ואז ביקשתי כסף מראש כרגיל והוא התחיל לנפנף לי עם היד "יאללה תדלקי תדלקי אני לא טס לחו"ל, אני כאן לידך..".
לא התרגשתי ממנו כי מנסיון של שנים כבר יצא לי להיתקל בגרועים ממנו..
ידעתי שככה הוא מדבר לא רק אליי אלא זה האופי שלו!!
ואז המתדלקת השנייה (זאתי שאמרה למנהל שמצידה יפטר אותה והיא לא תנקה את התחנה) הסתכלה עליי והעיפה את המבט ונגשה ללקוח עצבנית שלא יפה איך שהוא מדבר עליי בחוסר כבוד. אני דווקה הופתעתי כי אני אישית לא התרגשתי ממנו בכלל כי אני מתדלקת אותו מעל שנה והוא טיפוס שכזה..
ואז הוא התעצבן ואמר מה את מתערבת והתחיל באמת לקלל אותה שתסתום את הפה ושהוא ידאג שהיא לא תסיים את המועדפת ונוצר ריח שווא בינהם. אני כנראה לא הבנתי באותו הרגע כמה היא עצבנית והערתי לו על הכפכפים שבאמצע החורף הוא מסתובב וצחקתי עליו.
פתאום אני קולטת אותה חוטפת קריזה עליי מדוע אני צוחקת על לקוח שמזלזל בי . שהיא מנסה להגן עליי ואני לא מבינה שהוא משפיל אותי..ושאין בעייה שפעם הבאה שהיא תקלוט מישהו שמזלזל בי היא לא תתערב..

אם אני יתחיל להגן על עצמי על כל לקוח מעפן שמנפנף לי עם היד לא ישאר לי הרבה בריאות.
כל עוד לקוח או מנהל לא מקלל אותי אני לא יקח את זה קשה ...

אני לא יודעת איך להתנהג במצבים קיצוניים ואיך להגיב..
כנראה שאני רגישה מדי

אין לי תשובה לשאלתך

אך יש לי עצה,תביעי את רגשותיך בפני המנהל שלך,יכול ליות שהוא כזה בור ואינו מבחין ברגשותיך וחולשותיך.
גם אני נפגעתי לא מעט מהמנהלת שלי וכששמתי את הדברים על השולחן גיליתי כמה היא עיוורת לרגישות של האחר.היא למדה והפכה יותר עדינה יותר מודעת.

sharpantie

New member
נראה לי

שהרבה מהמשתתפים כאן שמכירים את הסיפור שלך, ישמחו מאוד
כאשר תחליטי לעזוב את תחנת הדלק ולחפש לעצמך עתיד במקום בטוח יותר
שגם ידע להעריך את כישורייך. מה יש לך לחפש במקום שאת מקבלת ממנו רק
עלבונות וחוסר הערכה??

לגמרי.

הוצאת לי את המלים מהפה.

Crema86

New member
מגיבה

חשבתי על הנושא הזה כשאני בחופש ..
והגעתי למסקנה שאולי זה הבעייה שלי שנתתי לו את הזכות לדבר עליי ככה והוא מרשה לעצמו. במידה ואעיר לו פעם אחת בצורה חד משמעית שדיבורו לא לעניין בפעם הבאה הוא יזהר לפלוט דברים כאלה..
ואם לא יפסיק להתנהג ככה, אז אני אצטרך לאמץ גישה כלשהי כדי להתמודד ולהקל על עצמי כי יש לי קושי בוויסות רגשי. כל דבר קטן אני נעלבת ממנו. גם "חברי" לעבודה העירו לי שאני מגזימה עם התגובות שליי

לגבי עזיבת התחנת הדלק אני לא מפסיקה לחשוב על זה , אבל כרגע חלשה מכדי לעשות את הצעד.
אני מנסה עכשיו ללמוד לחסוך ולצאת מהמינוס בבנק ואז להירשם לקבוצה למיומנות חברתית ואולי לשלב תמיכה מקצועית יותר שתעזור לי עם הביטחון העצמי כי בשביל להתפטר ולחפש מקום עבודה חדש שעבדתי בו 5 שנים לא קל ככה סתם לעזוב ולהסתפק בעבודה כלשהי שאין לי מושג אם אשרוד בו..
ליד הבית שלי יש מכולת שרשום שם שדרוש עובד/ת אחר/אית ורציני/ית
לעבודה במשמרות. חשבתי אולי לנסות את מזלי כדי לשלב אבל אני לא יודעת אם יקבלו אותי ואיך יתרשמו ממני, שלא נדבר על העבודה שלי .
בהתחלה אני יסתיר מכולם בעבודה בתחנה שאני משלבת מחשש שאם זה לא יצליח לי ולא יתרשמו ממני לטובה מבחינת הקליטה והתאמה שאז לא יצחקו עליי שהנה למה לא שמו אותי בחנות בתחנה..
השאלה איך אצליח לתמרן בין 2 עבודות זאת השאלה ואיזה תירוץ להמציא למנהל שלי בתחנת הדלק בלי לעורר חשד

תשמעי

נניח שאת בהתחלה משלבת בין שתי העבודות, ואז המנהל שלך בתחנת הדלק שם לב -- אז מה הדבר הכי גרוע שהוא יכול לעשות?

אה. לפטר אותך.

פייר -- מה רע שיפטר אותך? תוכלי לקחת את הפיצויים וללכת לעבוד במקום שיתייחסו אלייך כמו אל בנאדם.

Crema86

New member
נכון, נקודה למחשבה

אם הוא לא ינסה בכוונה לעשות לי דווקה כדי שאני זאת שאתפטר ואז לא אקבל כלום..
מתישהו הרגע הזה יגיע שאעזוב את התחנה אני מרגישה את זה..
כי כל פעם שנכנסת מישהי חדשה לחנות אני מרגישה צביטה בלב ורצון להוכיח את עצמי
בדיוק התחלתי לקרוא את הספר "כוחו של התת מודע".
אני מנסה להשחיל מחשבות חיוביות ואמונות חיוביות אבל בכל פעם שקורה מקרה כלשהו אז אני מתקשה .
המטרה שלי כרגע להרגיש שווה ובעלת ערך וביטחון עצמי גם אם הסביבה בעבודה לא נותנת לי להרגיש ככה.

הי קרמה,

גם אני קוראת אותך הרבה זמן ומסכימה שהדבר הנכון עבורך הוא לעזוב את התחנה. ושהבוס שלך מזלזל בך, ונראה על פניו שבתחנה, גם משאר אנשי בצוות, את לא מקבלת את היחס הראוי לך. יחד עם זאת אני מאוד מבינה את החשש שלך לעזוב, הפחד מהתנסויות חדשות כל עוד את אינך מאמינה ביכולותייך. אני יכולה להגיד לך שלמרות התכנים הקשים שאת מביאה במכתבים שלך, את מצטיירת כבחורה חכמה, רגישה, נעימה, והקושי העיקרי שאני רואה הוא חוסר ביטחון עצמי, המוביל לבדידות ארוכת שנים ומכאן חוסר מיומנויות חברתיות.

הקשיים שהעלית הפעם עלולים לחזור גם במקומות עבודה הבאים, מה שכינית כ"מקרי קיצון", אינם כלל מקרי קיצון אלא מקרים בהם התנגדו לדברייך/פעולותיך ואת לא ידעת איך להתמודד איתם. אלה מקרים נפוצים מאוד במערכות יחסים, גם אישיות וגם במקומות עבודה. אני חושבת שסדנא לפיתוח אסרטיביות תועיל לך, זה אולי כמו פלסטר על קושי עמוק יותר שקשור בדימוי עצמי נמוך, אבל להזיק זה לא יזיק ואולי תוכלי ללמוד דבר אחד או שניים שכן יועילו לך.
מצאתי בחיפוש מהיר את הלינק הבא,
http://www.renihul.co.il/119966/free-assertive-course
אולי זה יעניין אותך. שוב, להזיק, זה לא יזיק.

Crema86

New member
התרגשתי מהתגובה שלך..

מאוד הזדהתי עם מה שרשמת לגבי הקושי שלי לעזוב את התחנה בעוד אינני מאמינה בעצמי. למעשה אני האוייבת מספר 1 של עצמי. אני הראשונה שמזלזלת ביכולתיי .

יצא לי רק עכשיו לספר לאמא על הנושא עם ההערה של המנהל לגבי "יש לך ראש מאבן לא יקרה לך כלום".
אמרתי לה שהייתי בהלם מזה שמנהל יכול לדבר ככה , שזה לא מקצועי מצידו. היא אמרה מה זה משנה מי הוא. שאם הוא היה אומר לה דבר שכזה היא הייתה זורקת לו את הכרטיס מזומן בפנים ועפה הביתה-בדיוק כמו המתדלקת החדשה .
היא אמרה שעצם הנסיון שלי לצאת מהמצב הלא נעים ולהגיד "בסדר בסדר" רק יגרום לו להסתלבט עליי יותר.
אני דווקה אמרתי לה שבפעם הבאה שהוא יומר לי משהו שכזה אני יעמיד אותו במקום ושמטעוית לומדים.
היא הזהירה אותי גם שאם לא אדע לענות לאנשים שמשפילים אותי בזמן בכל מקום יזלזלו בי
למרות כל הקשיים שעברתי אני כן מרגישה שיפור קטן בין מה שהייתי פעם לבין מה שאני היום למרות שזה מזערי .
פעם לא הייתי מתנגדת לכלום הייתי עושה כל מה שדורשים ממני. היום אני מעזה להתנגד למרות שאני מרגישה שאני נאבקת.
פעם הייתי הרבה יותר תמימה ממה שאני היום, והיום אי אפשר לסבן אותי אני ישר מרגישה כשמשקרים לי ושמשהו לא כשורה.

שמתי לב שאני מוצפת ברגשות שליליים כל היום רק עכשיו .
אני יודעת שאם לא אשנה את הגישה אהיה במצב של אבא שלי שלקה באירוע מוחי.
אני מאוד מאוד רוצה לשפר את איכות חיי , ואני עובדת בימים אלה על המחשבות שלי, מנסה להחליף אותם .
למשל לגבי החנות כשהופיע לי תסריט בראש איך אחת המתדלקות החדשות נכנסת לחנות (וזה באמת יקרה מתישהו) .
התגובה התמידית שלי תמיד רגשי נחיתות עמוקים , כעס , תסכול ואכזבה.
הפעם שיניתי לעצמי מחשבה. אמרתי לעצמי שזה שהם חושבים שאני סוג של אוטיסטית הוא לא נכון ! זכותם לחשוב מה שהם רוצים.
אני צריכה להודות להם שהם לא מכניסים אותי לחנות, שאני לא צריכה סתם כאבי ראש ויותר עבודה מאומצת , וגם הם לא שווים שאני יהרוס בגללם את הבריאות שלי. אני לא צריכה לעבוד בחנות בה לא סומכים עליי , ומורידים מהערך שלי. מה שחשוב זה מה שאני חושבת על עצמי .
כל מה שחסר לי זה רק הביטחון העצמי.
אני שולחת מסר לתת מודע שלי שאני עובדת איכותית שלבסוף אמצא את הפינה שלי שאהיה בה שבעת רצון.
הרגשתי טוב עם זה ששיניתי את המחשבה. השאלה מה יהיה בפועל ברגע האמת שאני אראה את הבעת פנים של מנהל מנסה להתגרות בי, או עובדים שמנסים לבדוק איך אני מגיבה ..
מקווה שעד אז אהיה מספיק חזקה , ששום דבר לא ישבור אותי.
אמן יעלה לי הביטחון העצמי , ואני יחליף את מקום העבודה בלב שלם ..
מחכה לרגע הזה..
אני אכנס לסדנא ששלחת לי ברצון רב
איך אהיה מאושרת כשיהיה לי ביטחון עצמי ומיומנות חברתיות.

אופירA

New member
מנהל
תגידי לעצמך יותר מזה

המקום הזה לא עושה לך טוב. ברור שבמקום עם אנשים עדינים יותר ופרועים פחות, נשמתך תוכל להיות רגועה יותר, והביטחון העצמי שלך ממילא יעלה.
לכן זה שאחרים נכנסים לחנות ואת לא - נכון שזה מבטא חוסר הערכה, אבל זה עוזר לך להיפטר מהמקום הזה כאשר תהיי מסוגלת.
כרגע את עדיין לא מסוגלת, אבל ברגע שתהיה לך עבודה חדשה ויותר ביטחון - תוכלי לעזוב, ורק תרוויחי מכך שתעזבי מקום שמזלזלים בך.

אל תתפטרי. יש הרבה דרכים לגרום שיפטרו אותך. כל הזמן מאיימים שיפטרו אותך, אז ברגע שתרצי להתפטר, תעשי בכוונה מה שמזהירים אותך לא לעשות, כדי שיפטרו אותך! למה שתפסידי פיצויים?

למעלה