הגברת עם הקמליות

ספרן

New member
הגברת עם הקמליות

לה דאמה אלאס קאמיליאס, סלוניקי 1922

may55

New member
ספרן איזה מקסים האם ניתן לראות את

הספרים האלה מקרוב לבדוק ואולי גם לרכוש?

אסטרלו

New member
לו יכולתי לקרוא את זה!

רומן כואב (או מלא סבל?) זו הכותרת. אדאפטאדו=מעובד. עיבוד ע"י איזאק פלורנטין. שמתם לב שזה הוצאה שניה? סיגונדה איריסיון? כנראה שהיה לזה ביקוש.

el arvole

New member
שלום ספרן

מהיכן אתה מביא את האוצרות האילו?? והיכן אפשר לראות אותם?? ארבוליקו

ספרן

New member
מעניין

לא שמתי לב שזו מהדורה שניה. בקטלוג של יערי מופיעה רק מהדורה זו. אבל בעקבות דבריכם חיפשתי בקטלוג הספריה הלאומית, ואכן מצאתי שלפניו נדפס ספר זה באיזמיר. כנראה יערי לא ראה אותו אז (בתרצ"ד). ספרי לדינו הם בדרך כלל נדירים ואינם מצויים. הם נמכרים במכירות פומביות. למרות שאני שומר מצוות, מעניין אותי יותר הספרים החילוניים בלאדינו. הספרים הדתיים מצויים יותר, כי הם נשמרו. הרומנים, ספרוני הכיס, ספרי המדע והדעת, העיתונות (המאוד עשירה ! ) בכללותה, מראים על תרבות שהייתה ו(כמעט) איננה. ניתן לראות את הספרים בספריות של הספריה הלאומית, יד בן צבי ועוד. מן הסתם הם לא עומדים על המדף מחמת נדירותם. אצלי הם בדרך כלל מחזיקים שבוע שבועיים עד שאני מעביר אותם לאספן שישלם עליהם. בינתיים אני מזכה את חברי הפורום. אני קונה אותם מסוחרי ספרים, שדורשים עליהם מחיר מפולפל, אז אל תרוצו.

יו ראתי את הסרט בילדותי לה ויולטארה

עם השחקנית שריתה מונטיאל . כבר אז אהבתי את השפה הספרדית והרגשתי שאני שייכת.

may55

New member
היה מעניין לו יכולנו לקרא בלאדינו

הגברת עם הקמליות - אלכסנדר דימא הבן מרגריט, יצאנית צמרת, פלגש להשכיר יפיפייה, המוקפת הערצה, כסף ופאר, חיה חיי הוללות המשחיתים את בריאותה הרופפת (יש לה שחפת) - עד שהיא אהבה "אחרת", "אמיתית" כשהיא פוגשת את ארמן דיוואל, בחור ממשפחה בורגנית טובה. ניסיונם של האוהבים לבנות לעצמם עולם-בועה, מנותק מן העבר, מן העתיד, ומפאריז, להתמזג בתוך נצח שהאהבה היא בו חוק יחיד - נכשל כישלון חרוץ, כי המציאות של העולם החיצוני פולשת ואינה מוותרת. ה"טלנובלה" הזאת, אחד מסיפורי האהבה המפורסמים - להיט מתמשך שזכה למעלה ממאה מהדורות רק בצרפת עצמה, וזכה לעשרות תרגומים, עיבוד לאופרה, לתיאטרון ולקולנוע.

רותי ב.

New member
בארץ שיחקה את

הגברת עם הקמליות, גילה אלמגור. אני גרתי אז באילת, וכמובן הלכתי לראות את ההצגה... באמצע ההצגה, אביאן קוואנטוס 'חוליגנים', קי נוסה קוואלו, אבלארון קון בוז, אי גילה אלמגור סי אינירביו מונצ'ו, היא 'עצרה' (איך אומרים את זה בלאדינו??) את ההצגה, וכעסה על אלו שדיברו, והוציאו אותה מהריכוז. רק במזל, ואחרי הרבה תחנונים, ההצגה נמשכה באותו הערב. ונדמה לי, שאחר כך קראתי באיזה שהוא מקום בעיתון, שהיא הודיעה שלאילת היא לא תגיע יותר לעולם, להשתתף בהצגה.

tsiporganeden

New member
אילה נדמה לי שהויולטרה זה מוכרת

הסיגליות, זה אני זוכרת היטב, השאלה אם הגברת עם הקאמליות זה אותו סיפור רק שהפרח שונה, קאמליה זה פרח אחר לגמרי, סיגלית זה בעצם כמה פרחים קטנטנים בצבע סגול באותו גבעול, אני רק יודעת שגם היתה הצגה כזו, הגברת עם הקאמליות, ואגב לפני שנתיים בזמן שדיפדפתי ב- YES הגעתי לתחנה ספרדית והיה שם הסרט הזה "לה ויולטרה" גם הפעם נהניתי לראות את הסרט.

אילה לה ויולטרה זה לא הגברת עם הקמל

איילה האחת, את התבלבלת הגברת עם הקמליות זה הרומן של אלכסנדר דיומה שהפך למחזה ולסרט ואף לאופרה (לה טרויאטה) ולה ויולטרה זה משהו אחר לגמרי זה מוכרת הפרחים. היידה שיהיה טוב אסתר

Sarika

New member
לה ויולטרה=מוכרת סגליות, סיפור...

אהבתם של מוכרת סגליות פשוטה ודיפלומט רם מעלה והקשיים שנערמו בדרכם עקב הבדלי מעמדות.

may55

New member
אני חושבת שהכוונה ל"גברתי הנאווה"

על הסרט: אודרי הפבורן כמיס אלייזה דוליטל מוכרת הפרחים הענייה שתחת הדרכתו של פרופסור היגנס המנסה להוכיח שהוא מסוגל להפוך כל אחת לגברת ואלייזה הופכת לגברת אנגליה ומכובדת לכל דבר. הסרט זכה ב 8 פרסי אוסקר!!!

מאי קרידתי איזיטס סלטה

עושים סדר בבלאגן: הגברת עם הקמליות זה אחד - סיפור של אלכסנדר דיומא שנכתב על קורטיזן (מן נערת ליוו/זהר) בצרפת שמתה משחפת. אחר כך נכתבה אופרה לה טרויאטה של ורדי על אותו סיפור. הויולטרה - היתה מוכרת פרחים שהתאהבה בבן מעמד גבוה - סרט ספרדי עם סריטה מונטיאל. גבירתי הנאוה הנו מחזמר שהיה לסרט בעקבות מחזה לתיאתרון שכתב ברנרד שאו - שנקרא פיגמליון. אני מקווה שעשינו סדר עד שמישהו יצוץ עם עוד פרחים ומוכרת פרחים אי יה בולימוס.

may55

New member
אסתר תודה על הגברת עם הקמליות יודעת

והבאתי קישור מתאים כמו כן לגברתי הנאווה אם כך מוכרת הפרחים היא כמו שכתבה אילה היתה מוכרת פרחים שהתאהבה בבן מעמד גבוה - סרט עם סריטה מונטיאל. הסיפור על מוכרת הפרחים לא מוכר לי וזה מסקרן אותי אי אגורה טודו ב'ינו הסולוגאר

אסטרלו

New member
זימבול../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

עוד פרח. טנייה מוס אונה טאנטי קה סייאמבה זימבול. מוס ריאייה מוס דל נומברה פין קה מוס דישו מי מאדרה קה אן עברית סה ימה "לילך"

למעלה