הגברת יצור החלב

• פותח הנושא nuv
  • פורסם בתאריך

nuv

New member
הגברת יצור החלב

שלום לכולכן אני אמא מזה 5 חודשים ועד הזמן האחרון אני ובני נהננו מאד מהנקה מלאה. בשבוע האחרון רכשתי משאבת חלב (כדי לנסות ללמד את הפשוש מהו בקבוק וכדי לזכות בקצת עצמאות) ואוי ואבוי נראה לי שאין לי מספיק חלב ואני מרעיבה את הבן שלי. עשיתי חישוב של מישקל ומספר הארוחות שלו ביום וראיתי שנישאב פחות ממה שהוא אמור לאכול. הוא אמנם רגוע ולא עצבני אבל זה הטבע שלו. השאלה שלי האם מישהי מכן מכירה ונעזרה בתרופות הומאופתיות להגברת יצור החלב. תודה אמא מודאגת...שקשה לה מאד לותר על ההנקה לטובת תחליפים.

דיאנה1

New member
נוב שלום, הסירי דאגה מליבך.

אין מה להשוות את פעולתה של המשאבה לפעולת היניקה של התינוק. המנגנון שונה לגמרי וזה של התינוק הרבה הרבה יותר יעיל. אם לא הצלחת לשאוב כמות גדולה - זה לא אומר _כלום_ על כמות החלב שיש לך עבור בנך. אם הוא רגוע, יש מספיק חיתולים רטובים משתן ועולה במשקל בצורה תקינה באופן ממוצע אין לך מה לדאוג שאת מרעיבה אותו. בכל מקרה, כדי לדאוג לייצור חלב תקין, יש להקפיד על שתיה מרובה, מנוחה ותזונה מאוזנת פחות או יותר לפני שפונים לתרופות ותכשירים למיניהם.

zimes

New member
לא לא לא לא לא

יש לך מספיק חלב. המשאבה לא מפיקה אותו בהצלחה רבה כמו תינוקך. אל תתני לאף אחד לשכנע אותך ששאיבת חלב מלאכותית במשאבה היא מדד לחלב שיש לך, בוודאי שזו לא סיבה לתת תחליף. (אני מתנצלת על כך שאני חוזרת על דבריה של דיאנה. אלה דברים כה חשובים, שהם ראויים להאמר גם יותר מפעמיים, עד שתשתכנעי לבטוח בגופך ובילדך)

אפרת_ח

New member
החישוב לפי משקל גוף הוא רק

"כלל אצבע", כמו שאומרים מהנדסים. זאת אומרת שהוא רק בסיס ראשון לשינויים אצל כל תינוק ותינוק. כשהוא יקבל בקבוק מהבייביסיטר אז תדעי כמה הוא צריך במנה - רצוי שיישאר 10-20 מ"ל בבקבוק ואז את בטוחה שהוא אכל כמה שהוא רצה. אני אתן לך דוגמה, שקד שלי שוקלת 5,900 (בער בגיל של בנך) ואוכלת 120-140 מ"ל בארוחה. הבן של חברתי קטן ממנה בחודש, שוקל קצת יותר (6,300) ואוכל 180-220 מ"ל בארוחה - כמעט כפול! בנוסף, אני מצטרפת לקודמותי - שאיבה לא אומרת כלום על כמות החלב ביניקה ממש. אל דאגה ובהצלחה

למעלה