הגברה לגיטרה פלמנקו

jopass

New member
הגברה לגיטרה פלמנקו

שאלה לגיטריסטים שבינינו: איך אתם מגבירים את עצמכם(אם בכלל)? עם פיק-אפ, מיקרופון או שילוב? באיזה מגבר אתם משתמשים? באופן כללי- מה הדרך הטובה ביותר להגביר גיטרה פלמנקו(במחיר סביר)?

jazzistco

New member
לא יודע לגבי מחיר... אבל פרה-אמפ או

פיק-אפ כלשהו מעוות את הצליל ! במקום שיהיה סאונד של גיטרה ספרדית... זה נוטה יותר להשמע כמו גיטרה חשמלית... מגבירים פשוט עם מיקרופון מיוחד שעומד על סטנד שמופנה לכיוון הגיטרה... או ש... פעם לה טוררה אמר שהכי טוב זה להגביר עם "מיקרופון של שדרני טלויזיה", לטענתו, מיקרופון כזה אינו מעוות הצליל... אבל יש בעיה - הוא יקר ! ולא צריך לדעתי מגבר.. אפשר לחבר גם למערכת סטריאו פשוטה...

jopass

New member
לא מסכים

ההגברה האידיאלית היא באמת כנראה מיקרופון באמת טוב שמופנה אל הגיטרה, וככה באמת כל הגיטריסטים הרציניים ביותר מופיעים. יחד עם זאת, פיק-אפ פותר הרבה בעיות של פידבק, וניתן להוציא איתו גם סאונד טוב- אני ראיתי את מיגל סקיר מופיע עם גיטרה פלמנקו עם פיקאפ, ומיקרופון קטן שמתלבש על החור, והסאונד היה מעולה, לא מעוות בכלל.

Zidan de Toledo

New member
פתרונות במחיר סביר

הסאונד של ברוזה בעיני, הוא מדהים, ולמרות שהוא לא מנגן פלמנקו פורו, הגיטרה יוצא במלוא הדרה (כמובן שזה תלוי גם בסוג הגיטרה). הוא אכן עושה את השילוב בין פיק-אפ, לבין מיקרופון שטח קונדנסר (מהטובים שקיימים -AKG414). אני משתמש וממליץ במיק' שטח מניטורי pro70 של חברת אדיו-טכניקה, שעושה את העבודה נאמנה, ולא יקר יחסית. כמובן שכל מיקרופון אחר (דינאמי או קונדנסר) גם יכול לעבוד, זה גם צלוי מאד בסאונדמן, כי לא הרבה בארץ יודעים להתמודד עם הגברה של כלים אקוסטיים, בינהם גיטרת פלמנקו. אגב, אני זוכר מהופעאות בספרד, שההגברה היתה מינימלית ופשוטה, משהו בסגנון SM58 (האגדי לשירה).

כיטרה

New member
איפה מוכרים

אתה יודע איפה מוכרים כזה בארץ ? אני הרבה זמן מחפש מיקרופון כזה לגיטרה שלי...

jazzistco

New member
בטח שאתה חושב שזה לא מעוות

את הצליל, בגלל שהגיטריסטים שאתם לוקחים מהם דוגמא (סקיר מיגל וברוזה...->אגב, מה הוא קשור בכלל?!) הם גיטריסטים שממילא הסאונד שלהם גרוע... ותאמינו לי שכן ! אבל אם הייתם לוקחים גיטריסטים שהסאונד שלהם ממש ספרדי ופלמנקי ומדהים (כמו ויסנטה אמיגו, למשל...), הייתם רואים שהם משתמשים במקרופון ולא באיזה פראמפ או פיקאפ פריקי ומסריח... לי יש ריקרדו סנשיז פלמנקית שקניתי עם הגברה של "פישמן" ("prefix pro) ותאמינו לי שכשחיברתי את זה למערכת הקולנוע הביתי שלי או למגבר הפנדר שלי, הצליל יצא ---> איך לומר במלים עדינות...? מעוות לגמרי!

jazzistco

New member
אגב, כשאני אומר "ויסנטה" אני כמובן

מתכוון בהופעות שלו, ולא בהקלטות...

giti1

New member
אפשרות נוספת...

אני סבור שלמיגל ולדיוויד ברוזה יש צליל מוגבר שהוא די חבוט ומרוט אפילו בהקשר של הופעה עם תזמורת סימפונית. וזה גם נכון שלויסנטה ופאקו יש צליל-מוגבר כובש אלא שאני מניח שהם היו מפיקים את הצליל הזה גם מגיטרה של ריקרדו סנשיז עם הגברה של פישמן, מסוג אלה שקונים אצל אמנון צארום. לדוגמא: יצא לי לשמוע את אורי הרפז מנגן באחת כזו והיה ממש תענוג. שמעתי את יחיאל וירון חסון מנגנים בגיטרות מיצור תעשייתי כשהם מפיקים צלילים רבי הבעה. משמע זה גם סוג ההגברה ובפירוש גם איכות הנגינה.

Zidan de Toledo

New member
אני רכשתי את שלי בראשל'צ

בחנות הזאת. אבל ייתכן שאפשר להזמין מכל חנות, צריך לברר. המיק' עושה עבודתו נאמנה.

כיטרה

New member
דיברתי עם החנות

הבנאדם מכחשי שהור מוכר/מכר מיקרופונים כאלה... דיברתי עם מיוזיק-סנטר בראשל"צ - הוא רוצה 1070 ש"ח וצריך להזמין ולא יודע ואולי ונראה... אולי שבוע אולי חודש... בקיצור צריך לחפש...

the benjamin

New member
שאלה

למרות חילוקי הדעות גם לגבי ברוזה... אני מעוניין להגביר את הגיטרה שלי, אולם צריך לקחת בחשבון את התיפופים הדפיקות והנקישות והניגון הקצבי - כמו שברוזה עושה - איך כדאי להגביר? (בלי שמיקרופון יפריע או יעוף...) זקוק לעזרתכם - תודה. בני

jazzistco

New member
כדי שהמיקרופון לא יעוף

או יקפץ לך הראש, אתה צריך להעמיד אותו על סטנד מיוחד בזוית שפונה לכוון תיבת התהודה של הגיטרה.

the benjamin

New member
ואז הפרו70 לא רלוונטי..

בקיצור קונדסר זה הפיתרון? כמה אמור לעלות?

jazzistco

New member
הנה מה שהתכוונתי... בערך...

האמתי שגם אני ביררתי ואין כאלה בארץ... אז במקרה מישהו ימצא שיגיד לי...

Zidan de Toledo

New member
וודאי רלוונטי

הפרו70, נותן את הפיתרון מאחר והוא לא נצמד במקום מפריע (ניתן לשנות את המיקום), וגם הוא קולט יפה את כל המכות בכל מקום בגיטרה.המיק' שרואים לא כל-כך טוב בתמונה, לדעתי זה מיקרופון דינאמי פשוט. בכל מקרה לא הייתי ממליץ על קונדנסר, אלא אפילו דינאמי סטייל SM58 יעשה יותר טוב את העבודה. מפתיע לשמוע שאין למצוא את הפרו70 בחנויות, אולי יהיה הכי טוב והכי מהיר לרכוש דרך האינטרנט, מצורף המפרט הטכני שלו.

jazzistco

New member
זידאן, מה זה בעצם קונדנסר?

קונדנסר זה לא מה שכאן בתמונה ? ולגבי הפרו70, זה לא אפשרי להרכיב אותו בתוך הכלי, כלומר להצמיד אותו בתוך תיבת התהודה כדי שהסאונד יהיה יותר עשיר ?

קונדנסר זה סוג של מיקרופון

ישנן שתי טכנולוגיות עיקריות של מיקרופונים: מיקרופון קיבולי (קונדנסר) ומיקרופון מגנטי (דינאמי). לא נכנס כאן לפרטים הטכניים, אלא רק למה המשתמש רואה בסופו של דבר: לקונדנסר יש לרוב היענות תדרים שטוחה יותר, רגישות גבוהה יותר ומיתקף מהיר יותר מזה של דינאמי בדרך כלל. קונדנסר גם קטן יותר. לעומת זאת, הוא דורש מקור מתח חיצוני (סוללה או פנטום), כשהדינאמי לא זקוק לכך. קונדנסר זה לא פיק-אפ.

El Tablao

New member
חברים, אתם לא בפורום הנכון.........

! let's face it החיים אכזריים! שום טכנולוגיה לא יכולה לתת צליל פלמנקו למי שאין לו!!! תודה לאל שנשארו עוד כמה נישות בחיים, שלא טכנולוגיה ולא כסף, יכולים להשפיע בהם, בצורה דרמטית. viva el flamenco puro

למעלה