הגבלת ילודה

סשה87

New member
הגבלת ילודה

שלום לחברי הפורום,

האם מישהו פה מתעניין בהגבלת ילודה?

למה אין הפגנת בנושא זה?

מה הם הרעיונות לגבי בעיות עקב הזדקנות אוכלוסיה במקרה של הגבלת לידה?

סשה

סשה87

New member
אולי

אולי הפגנות אשר "יתניעו" תהליך בעניין זה. אני לא חשבתי על פרטים. אבל זה די ברור שריבוי האנשים הוא אחת הבעיות המרכזיות בכל עניין הטבעונות/איכות סביבה, ומשום מה לא מדברים עליו מאוד.

subatoi

New member
עדיין לא הבנתי.

אתה שואל על הפגנות בעד הגבלת ילודה ואז מיד מציג את הבעיה העיקרית במקרה כזה, הזדקנות אוכלוסיה. אז לאיזה כיוון אתה מכוון?

האמת שיש הרבה מדינות שמתקדמות להזדקנות אוכלוסיה, מסתבר שגם ישראל, לפי מוסף כלכליסט מהסופ"ש האחרון.
הדור שלנו נדפק מכ"כ הרבה בחינות

סשה87

New member
לא ניסיתי

לא ניסיתי לכוון לכיוון מסויים, אלא לשמוע מהן הדעות של אנשים בנושא - זאת מכיוון שאין לי ידע רב בנושא, ועם זאת קיבלתי רושם שזהו נושא מרכזי.

l coyote l

New member
אתה מתכוון להגבלת ילודה אקטיבית או רעיונית?

כלומר, האם השאלה היא אם יש כאן אנשים שלא רוצים ילדים (יש כאן לא מעט), או שאתה שואל אם יש שתומכים בהגבלת ילודה ממשלתית/חברתית?

סשה87

New member
האמת

האמת ששאלתי יותר באופן כללי, לראות האם צץ משהו מעניין אודות הנושא. אולי באמת אודות הגבלה חברתית.

l coyote l

New member
לא זכור לי שדובר פה הרבה על הגבלה חברתית.

לרוב יש כאן שרשורים של אנשים שלא רוצים ילדים, מכל מיני סיבות, אבל לא זכור לי דיון בנושא ספציפי של כפיה באמצעות חקיקה.
אם אתה שואל על דעות, אני לא בעד.
אבל גם לא כתבת מה הסיבות/הצדקות להגבלת ילודה.

הבט אחר של נושא דומה, אולי אתה מכיר: התנועה להכחדת האנושות מרצון, תנועה עולמית בסדר גודל קטן ולא ידוע (חיפוש בגוגל בעברית לפי: תלמ"ה).
טיעון ה"מה זה יעזור" שלהם דומה לטבעונות (על הבחירה המצפונית). משהו בסגנון "גם אם לא נראה את התוצאה בימינו, וגם אם הסיכוי אפסי, זו ההחלטה המוסרית".

http://www.vhemt.org/hebindex.htm

סשה87

New member
האמת

האמת שאין לי תמצות מילולי עבור הסיבות להגבלת ילודה בשלב זה. כרגע אני רק חש זאת בתבניות לא-מילוליות. בכל אופן, זה נראה שבעולם ה"מפותח" איך שהוא ההגבלה קוראת מעצמה.

octopussyisback

New member
מה יקרה כשכולם יהיו צמחוטבעונים

http://www.calcalist.co.il/world/articles/0,7340,L-3630349,00.html
משום מה אני רואה בכל הכתוב רק דברים טובים.
בעניין האבטלה - העוסקים בטיפול בחיות ובפגרים יוכלו לעסוק בטיפול בצמחים מלפני הזריעה עד אחרי האכילה, והסבת המקצוע רק תעשה להם לנו וליקום רק טוב.
בהצלחה לכולם במעבר...

subatoi

New member
איך אמרו כנסיית השכל?

"בואי, בואי, בואי מהפכה!"

וישא"ק.

סשה87

New member
כפי שהערתי שם

"קריסת הכלכלה" היה גם טיעון כנגד סיום העבדות בארה"ב. איך שהוא שרדו בסוף. הייתי משער שזה בטח טיעון שגם צץ עם כל מיכון.

בכל אופן - אני מתעניין באופן כללי, אבל ללא ידע רב (אז אם מישהו יכול לספר) - איך עובד גינון טבעוני. הבנתי שישנן טכניקות של גידול קטניות בין הגידולים, בשביל העשרת האדמה בחנקן או משהו כזה? האם יהיה זה באמת מספק? מה עם אופציה של חיות אשר יירעו באזורים רצויים, ללא שום פגיעה בהן (לא שאני יכול לדמיין דבר כזה ללא נטרול "גן החמדנות"...)? האם זוהי הגישה ב-"veganic permaculture"?

למעלה