הגבלות

softouch

New member
הגבלות

אילו הגבלות יש למי שלוקח ריטלין (LA)?
ברור שלא אלכוהול וכו..אבל מה עם שתיית קפה, ופ"ג, ונהיגה, וריקוד ?
שאלתי את הנוירולוג שלי והוא אמר שאין עם כל אלו שום בעייה, למעט אולי נהיגה אבל במקרה הזה צריך לבחון כיצד זה משפיע כי זה וינווידואלי..
אני שותה כל יום בין 0 לגג- 3 כוסות קפה, ושלוש פעם בשבוע הולכת לחוגים או פעילות אחרת.
אני מרגישה ששתיית קפה כשאני על ריטלין עושה לי כאבי ראש ותחושה של דפיקות בלב ובראש ותחושה של כמו לחץ
ולפעמים במהלך פ"ג אם לקחתי ריטלין לפני שעתיים, מרגישה כאב ראש.
ואם לוקחת יחסית מאוחר, באיזור 16-17, אז מתקשה להרדם וכאשר ההשפעה המתפוגגת יש לי אי שקט בלילה.
אבל אם לוקחת בשעות מוקדמות, בבוקר, ובלי קפה, אז הכל "חלק"

עקרונית אין בכלל בעיה

אבל צריך לבדוק את השפעת הקפה יחד עם צריכת הריטלין..קפה לא פעם משמש כ"תרופה טבעית" להפרעת קשב" ושילוב ביניהם עשוי ליצור מינון יתר..
מכל מקום לא מומלץ לקחת ריטלין לאחר השעה 1600 כי אז עלולות להיות בעיות של שינה

zivadina

New member
הכי טוב להקשיב לגוף הפרטי שלך

ובנוגע לנהיגה: יש כאלה שריטלין עוזר להם להתרכז בנהיגה,
ויש כאלה שריטלין ממקד אותם יותר מדי, ואז אינם שמים לב למה שקורה בצדדים

כדאי להווכח בתגובות שלך ולראות מה טוב לך.

softouch

New member
לי זה עוזר

לי ריטלין עושה תחושה שאני מסוגלת להתעסק בדבר אחד להרבה זמן, בלי לקום כל 5 דק', לזוז כל 5 דק', בלי להתחיל לשחק עם פריטים שרואה על השולחן או להתעסק בשטויות מסביב שיש בחדר או בסביבה שלי. וגם לא להגיב לכל דבר שממצמץ או זז או חולף על פניי או שומעת בצדדים, ולהתרגז מזה שכל דבר ששומעת מפריע לי...אני מרגישה בהתחלה קצת במצב של "פעלתנות" לחצי שעה ואח"כ להרבה זמן רגועה ועושה דבר אחד, עובדת מסודר, לפי מה שתכננתי עם המטלות שלי למשך היום. לא מציק לי הרעשים שיש מסביב. לא אכפת לי מהם. אני פתאום מצליחה לחשוב יותר ברור מה צריכה לעשות ולתכנן ולפעול בלי להתפזר לכל הכיוונים. כי בדרך כלל אני עושה הרבה דברים במקביל אבל כל הזמן מפסיקה באמצע כל אחד מהם ועוברת לדבר הבא ושוכחת בכלל מה התחלתי ואני מרגישה שמצליחה להיות "מאורגנת"
אבל קפה (במיוחד עם הריטלין) עושה לי תחושה של כאב ראש ודפיקות במצח ובלב וואז אני פשוט שוכבת\יושבת עד שזה ירגע כי התחושה היא מאוד לא נעימה עם סחרור ולחץ..

למעלה