הגבהת כידון

Asaf-a

New member
הגבהת כידון

ברצוני להגביה הכידון האם מלבד החלפת הכידון לגבוה יותר האם יש אופציה להרכבת מתאמים גבוהים לתושבת הכידון? האם המוצר הזה קיים בשוק וזול יותר מכידון?

XDR

New member
מקפיץ...

ושואל שוב: האם קיימים מתאמים שמגביהים את כידון האופנוע ללא צורך בהחלפת הכידון עצמו? ואם לא, למה? לדעתי היה דיון קצר על זה בפורום לפני מספר שבועות רק שאני לא מצליח למצוא אותו. יהודים, עזרה!

enigo

New member
XDR או ASAF-A???

או שמא אתם אותו אדם??? לגבי הגבהה - לא מכיר מתקן כזה, ועל פניו נראה לי בעיתי. כי חיבור הכידון למשולשים הוא ב 90 מעלות לכיוון הפעלת הכוחות העיקריים (לצדדים ובמישור האופקי). בכידון גבוה הכוחות מתפזרים ע"פ כל הכידון, אבל באביזר הגבהה כל הכח יתרכז בשתי נקודות חיבור... לא נשמע טוב, אבל אולי אני לא חושב בכיוון הנכון.

XDR

New member
שניים שונים לחלוטין...

הוא פשוט רוצה לקחת ממני את הכידון הגבוה שלי ואני מנסה למצוא לו פתרון חלופי שישאיר אצלי את הכידון שלי...
האמת שזה דיון שניהלנו בינינו והוא העלה אותו לפורום וזה מעניין גם אותי. לדעתי לא מדובר בשינוי לרעה מהמצב הקיים מכיוון שגם כיום הכידון יושב על תושבות שמחוברות למשולש העליון, כל השאלה היא מה ייקרה אם התושבות האלה יהיו גבוהות יותר. הרי ניתן יהיה לעשות תושבות שלא ייתעוותו מהמאמץ (נראה לי, אני לא מהנדס מכונות...) לא? לדעתי תושבות כנ"ל הוזכרו פה בהקשר של אופנועי טריאל. ...מקסמקס?

enigo

New member
גם לא מהנדס מכונות אבל....

נראה לי שהנקודה הקריטית היא המרחק מנק´ חיבור הכידון לתושבת לנק´ חיבור התושבת למשולש, אבל יתכן שזה לא כזה קריאי, צריך להעיף מבט מעמיק על צורת החיבור המדוייקת שם. אני מקווה שמחר בבוקר יהיה לי זמן ואני אוכל לחזור עם תשובה יותר משכילה.

Asaf-a

New member
למה להשמיץ, אני יותר יפה....מההוא

תאוריה יפה בנית אך לא נכונה..... אותן שתי נקודות חיבור יעבדו גם בחיבור על ידי מתאמים, אלא שיופעל אותו כוח על בורג ארוך יותר דהיינו מומנט רב יותר. להערכתי עדיין לא צריכה להיות בעיה למצוא ברגים חזקים מספיק וארוכים. הכוחות אינם מתפזרים על כל הכידון כי רתום במרכז ולכן המומנט בכיוון סיבוב הכידון זהה (במרכזו), המומנט במקרה נפילה בכיוון קדימה / אחורה של האופנוע רב יותר אם כי לא נוראי. בקיצור - לא רואה בעייה טכנית להתאמת מתאמים להגבהת הכידון (כמו באופני הרים טובות). אסף הזה ולא ההוא...

המטיייל

New member
ובניגוד ל- XDR ואניגו שכחת לציין

שאתה מהנדס אבל יש לך חבר מהנדס מכונות. מכאן בעצם מתחילות כל הבעיות....

enigo

New member
המטייל בשחקים?

בראלי האחרון ברמת הגולן היה צוות אופנועים שכלל DR650 91 ו XR600, זה לא אתה במקרה, נכון?

Asaf-a

New member
זה לא הוא אבל דומה...

בתמונ זה DR650R שנת 92 או 93. אבל אנו עוד זוממים הצטרפות לראלי מתי שהוא...(צריך שמישהו יגיע אחרון לא?)

המטיייל

New member
אכן...

זה לא אני, אם כי מאוד דומה (המיגון וכו) אבל נראה לי שהאופנוע מודל 92. היה בראלי זה גם 91 בדיוק כמו שלי (ראו אותו בערוץ חמש, בסיקור). לגבי מה שאסף כתב - אנחנו שוקלים השתתפות, בדיוק מהסיבה שציין - מישהו צריך להגיע אחרון. אגב, איפה הראלי הבא? ידוע משהו כבר?

enigo

New member
לא היה 91...

זה היה DR600 שנת 90, שאכן נראה דומה מאוד. הראלי הבא הוא מחר ומחרתיים, בערד... אתה לא קורא את ההודעות האחרות שלי? נראה אותך שם? אניגו.

enigo

New member
והתמונה...

כלבלב מוטרף 3, מה אתה אומר על הטכניקה כאן?

Asaf-a

New member
זו הבעייה, יותר מדי מהנדסי מכונות

ביחד, אין מי שילכלך ידיים.... כמו גם יותר מדי כלכלנים יחד, לא מצליחים לעשות חשבון במסעדה מי ישלם כמה...

גבוהים...

משום מה יש לי היכרות מסויימת עם הנושא... רלוונטי רק אם אתה מעל 1.85 ויש כאלו גבוהים מכך שהתרגלו לכידון סטנדרטי אם אתה מהזן ההוא שבנות כה מחבבות ממליץ לך על כידון רנטל גבוה, להם יש את הסחורה הכי גבוהה בשוק, ובאיכות ראויה. כנס ל"שחר", ושם תמצא, אם אין - בדוק שם בקטלוג, או באתר שלהם יש גם שם נתונים - ובחר לך דגם והזמן אותו. כידון כזה מאפשר לרוכבי 1.90 לעמוד ולהחזיק כידון כשהם זקופים. יש מתאמים להגבהת כידון סטנדרטי. אין בהם שום פסול ובטח לא בנושא חלוקת עומסים או כד´... הרבה פחות מקובל ולדעתי יותר יקר. מיותר. אם אתה גבוה - יש צרכים נוספים והתאמות נוספות לנפילים. יתכן ובקרוב אוציא על כך כתבה ב... www.fullgaz.co.il

TShavit

New member
נסה כידונים של טרקטורונים

אם נושא הגובה כל-כך קריטי לך - הם מ-א-ד גבוהים. אין בעיה למצוא אותם במתחם סלמה. אבל לטעמי, זה יצא מוגזם. כל ההתעסקות במתאמים גבוהים יותר - מיותרת. רנתל גבוה יעשה את העבודה היטב (אם כי לטעמי הוא קצת רחב, והולך יותר מדי אחורה). פעם מצאתי איזה כידון צרפתי (אולי "רמירז"?) שנתן שילוב מנצח - הגבהה יפה, בלי לשלוח את כל הכידון אחורה מדי. טל 1.94 מ´ בצל

אגב טל במידה ותראה את הכידון של ח

הגבות שלך יתרוממו ולא ירדו בפליאה מזכיר קצת את רוכבי ההראלי בארה"ב " מונקי בר "

הלו הלו...

הכידון של ח. מה איתו? טל, הרוחב זניח - כי חותכים אותו, כך אני עשיתי בארבע דקות עבודה... בדיוק לרוחב שמתאים לי. לגבי תנוחת ה"קסטום" אתה צודק במקרה של רנטל, מתרגלים.

shimonXR

New member
Hi guys

G´day nice to see tha furom (in a internet shop) austrlia is great! see u all in december. asaf-a, you got the right bike, leave the handel bar!!!

למעלה