הגבהת כידון

הגבהת כידון

שלום. לאחרונה החלטתי להתחיל לרכב על אפניים (להלן המתחיל). בשביל ההתחלה קנתי Schwin במידה S16 (גובהי 173) בעיקר כי אני סובל מהגב התחתון. במהלך הרכיבה, לאחר כ 10 קילומטר, אני מרגיש כאבי גב וצוור. מבירור הבנתי שכנראה הקידון נמוך לי. נסעתי באפניים אחרים עם קידון גבוהה יותר והרגשתי טוב יותר. לכן, החלטתי להגביה את הכידון. מצאתי שני אפשרויות: 1) סטם מתכוונן. 2) מגביה כידון. כמה שאלות: 1) מי מהם מגביה יותר ? 2) מי מהם חזק ועמיד יותר ? 3) איכן ניתן למצוא במחירים סבירים ? עוד שאלה של מתחילים. איך קובעים את גובה המושב, אמרו לי ע"י מדידת זוית הירך כאשר הרגל למעלה. אם כך, מה הזוית (ישרה, מטה ...) תודה.

bikingstudent

New member
ת'שמע.. האופניים שקנית הם במידה קטנה

האופניים במידה שקטנה לך.. לא יודע למה קנית S אתה צרך M מעבר לזה יש לי ניסיון טוב עם סטם מתכוונן ואת גובה המושב אתה מכוון לפי נוחות כשהרגל עם ברך ישרה אבל לא נעולה צריך להיות כיפוף מינימלי

למה M ? מה טווח הגבהים ביחס למידות האפניים ?

היי. תודה על התגובה. אני נוסע עם האפניים של אישתי במידה 16 קרוס קנטרי (או אורבני כפי שרבים אומרים) של חברת MERIDA והם נוחים לי, לכן הלכתי על מידת S, זאת בנוסף לזה שאני רוצה להיות כמה שיותר עם הגב ישר כי כפי שאמרתי יש לי בעיות גב. אתה יודע מי משני ההתקנים מגביה יותר ?

israbike

New member
לרוכב מתחיל

אני מסקים עם קודמי שקניתה אופניים קטנות. אתה תוכל למצוא את כל התשובות ב"כתבות מובחרות" באתר www.israbike.co.il בנוסף מחשבון למידת אופניים(באנגלית) כאן. עם שאלות נוספות אפשר לפנות דרך האתר www.israbike.co.il

לאחר קריאת ההמלצות שלכם, להלן התוצאות.....

שלום ושוב תודה על התגובה. קצת דאגתי לאחר שכתבתם שאני צריך אפניים במידה M ולא כפי שקניתי S. אז נכנסתי לאתרים שציינתם וגם לאתר הבית של Schwin. לאחר לימוד החומר בשלושת האתרים, בהנחה שהבנתי נכון, להלן התוצאות: א. באתר israbike מצויין, בין היתר, שיש הבדל במידות האפניים בין היצרנים וסוגי השלדות. אם הבנתי נכון, S של schwin יכול להיות M של חברה אחרת, או ההפך. כמו כן, הם מציעים כלל אצבע לקביעת מידת האופניים ע"פ סכום אורכי אורכי הגוף והזרוע וחילוק ב 2. אני קיבלתי 58 ס"מ מרחק בין ציר הכסא לציר ההגה. ב. באתר competitivecyclist בו המחשבון שהצעתם, הכנסתי את כל הנתונים הנדרשים וקיבלתי את התוצאות הבאות: Top tube length = 52 (אורך מציר המושב לציר ההגה) Stem length = 9 (אורך המחזיק הכידון) Standover height = 71 (גובה מקסימלי של המוט העליון בשילדה) - להגן על האואבוס !!! :) ג. באתר של schwin מדרגים באופן כללי את המידות ע"פ גובה הרוכב, S עד לגובה 169 ס"מ, M עד 189 ס"מ, L עד 205 ס"מ ו XL מעבר לגובה 205 ס"מ. מכאן הבנתי כמה דברים: * ראשית שהגובה שלי הוא 172 ס"מ ולא 173 כפי שכתבתי - כנראה שהרבה זמן לא נמדדתי בגובה. לא שזה משנה. * לקחתי את נתוני המחשבון ומדדתי באופניים שלי (מידה S כזכור) וקיבלתי נתונים קרובים מאוד, סטייה של עד 4 ס"מ. * ע"פ הגובה שלי, הקרוב יותר ל 169 ס"מ מאשר 189 ס"מ, חברת Schwin ממליצה על מידת S. * ולבסוף, וכאן הדילמה שלי, באתר הישראלי ממליצים על 58 ס"מ, הגדול ביותר בכ 6 ס"מ (10%) מכל המלצה אחרת. אז, לאחר חקירת הנושא, או שיש לכם עוד מקורות מידע בנושא, או שאנחנו מחליטים שעבור הגובה שלי, מידת S היא הנכונה. אגב, מעניין לדעת המלצות של חברות אחרות לגודל האופניים בהתאם לגובה הרוכב. השמח לתגובתכם המלומדת. בברכה. *

etal2

New member
ובכל זאת...

קודם כל צריך להיות ברור שאין שיטה אחת 'נכונה' להתאמת אופניים, יש תמיד מי שיפול בין מידות או שיכול לבחור בין שני גדלים מתאימים ומדידה דרך האינטרנט אין ברירה אלא לקחת בעירבון מוגבל, עם זאת אני נוטה להסכים עם מי שאמרו פה שהאופניים כנראה קטנים עליך. נתחיל מהיצרן, אני לא יודע מאיפה מצאת את טבלת המידות והגבהים שאתה מדבר עליה. באתר של schwinn מה שאני מצאתי שכתוב שם זה: small - מ-157 עד 168 ס"מ medium - מ-168 עד 175 ס"מ large - מ-175 עד 188 ס"מ xl - מ-188 ס"מ ומעלה מה שהרבה יותר הגיוני כשמסתכלים בנתוני הגאומטריה של האופניים שלהם וגם מיישר קו פחות או יותר עם שאר היצרנים. כמו שאתה יכול לראות אתה נמצא בדיוק באמצא הטווח של המדיום. דווקא כלל האצבע באתר הישראלי יצא לך הגיוני, 58 ס"מ מחיבור הכיסא לציר ההגה (המדידה צריכה להיות מקבילה לקרקע) זה גודל סביר בהחלט, שוב פעם בהסתכלות על נתוני הגאומטריה של schwinn אתה יכול לראות שבמידה מדיום הגודל הזה הוא באזור ה-57 ס"מ (תלוי בדגם) ואילו ב-small מדובר רק ב-54 ס"מ. במידות אופניים סטיה של 4 ס"מ בטופ טיוב אפקטיבי זה לא הבדל זניח שאפשר להתעלם ממנו, ההבדל בין מידת אופניים אחת לבאה אחריה הוא בדרך כלל 2-3 ס"מ ככה שבהחלט סביר שאתה על המידה הלא נכונה. לגבי מה שיצא לך במחשבון של competitivecyclist אני נוטה לחשוב שאולי זו טעות באחת המדידות שלך או שהמחשבון מיועד בכלל לאופני כביש. צינור עליון אפקטיבי באורך 52 ס"מ זו פשוט לא מידה נורמלית לאופני הרים ועובדה שיש יצרנים בודדים שטורחים בכלל לייצר אופניים במידה כזו (extra small). כשאני עושה השוואה עם האופניים שלי (אני 170) מידת ה-small של שווין בהחלט תהיה קטנה עלי ואני יכול לומר בוודאות שהמדיום שלהם דומה בגודלו למה שיש לי היום (והרבה האנשים עוד חושבים שהאופניים שלי קטנים עלי). לאור הדברים האלו הרמת הכידון לדעתי היא בדיוק הפוך ממה שאתה צריך, הרמת הכידון תקטין את הקוקפיט עוד יותר כשכבר היום הוא קטן מדי בשבילך. אם תתעקש לנסות להשאר עם השלדה הנוכחית הייתי ממליץ קודם כל להאריך סטם ,לשים מוט כיסא layback ולקחת את הכיסא כמה שיותר אחורה. זה כמובן לא יתן תנוחת רכיבה אידיאלית אבל זה המקסימום שאפשר לעשות בנסיבות.

לגבי המידות באתר schwin....

small if you're 5'2"-5'6", a medium if you're 5'6"-5'-9", a large if you're 5'9"-6'2", and an XL if you're taller than 6'2". בהנחה שפיט = 33.4 ס"מ ואינץ = 2.54 ס"מ אזי "2'5 זה 5 * 33.4 + 2 * 2.54 = 167 + 5.08 = 172.08 ס"מ תקן אותי אם אני טועה.

ובהמשך, השאלה אם ה 3-4 ס"מ הבדל יכולים....

לגרום לכאבי גב, או שדווקה ההתכופפות של הגב אל כידון רחוק יותר מהכסא, יכול לגרום לכאב גב. אני חשבתי שכאשר הגב פחות מכופף ויותר זקוף, פחות כאבי גב. לגב זקוף יותר, חשבתי להוסיף מגביה כלשהו לכידון. האם בשורה התחתונה אני צודק, ואם לא, למה ?

שי el

New member
גאומטריה "זקופה"

הרמת הכידון דורשת אמנם את קירובו, אבל בד"כ בשני ס"מ ואולי גם פחות, שזה אמנם ההפרש בין גדלי השלדות. אבל (באל"ף רבתי) לשלדה קטנה יותר יהיה גם צינור ראש קצר יותר, ולכן כידון נמוך יותר. הרכבת סטם קצר יותר ובזווית חדה יותר, על שלדה בגודל המתאים תרים את הכידון גם כן. למעשה, לאלו החושקים בכידון גבוה יותר, מומלץ בד"כ לקנות מידה גדולה יותר (בגבולות ההיגיון), ולקצר את הסטם. בסטם קצר משמונה ס"מ ההיגוי יהיה אגרסיבי יחסית (אם כי באופני הרים, זה אולי רצוי), אבל אם אתה חושק בתנוחה שהאופניים לא תוכננו לה, תאלץ להתפשר. הטעות שגרמה לך לקנות מידה לא נכונה נובעת מחוסר ההבנה שההתאמה של האופניים לרוכב תלויה במיקום של שלוש נקודות: הפדלים, האוכף, והכידון. מה שאתה מנסה לעשות הוא להתאים נקודה אחת (כידון), ע"י שינוי של שתי אחרות, כך שאולי תרכב זקוף יותר, אבל על חשבון הברכיים שלך. באופניים מתוכננים היטב, מידה קטנה יותר לא תתבטא רק בצינור עליון קצר יותר, אלא גם בזווית אוכף קהה יותר, כדי לקרב את הפדלים לאוכף (בגלל ההנחה שרגל הרוכב קצרה יותר), כך שתצטרך גם להרחיק את האוכף עוד אחורה (אוכף הנמצא יותר קדימה מאפשר הפעלה של יותר כוח על הפדלים, על חשבון נוחות הרכיבה), מה שיתכן ובכלל לא אפשרי. שים לב שההרחקה הנ"ל תיקח את מרכז הכובד שלך אחורה, מה שכנראה יפריע ליציבות ולהיגוי. אח"כ, כמו שכבר ציינתי, הכידון מלכתחילה יהיה נמוך מדי. מוזר שחנות אחראית נתנה לך לרכוש זוג במידה כזו בלי להזהיר אותך שהם יהיו קטנים עליך. אם זה באפשרותך, החלף אופניים בכאלו במידה מתאימה, ולכל היותר הרכב עליהם סטם קצר עם זווית גדולה יותר. אם לא, תוכל להגביה את הכידון בעזרת סטם מתכוננן (שים לב רק שיהיה די ארוך).

שי el

New member
ועוד פתרון מוצלח

אופני עיר/נוחות מיועדים ומתוכננים לרכיבה זקופה, ולמרות שמם, רוכב לא אגרסיבי יוכל להנות מהם גם בשבילים לבנים ושבילי 4x4. לחילופין, ובהנחה שאין לך בעיה אורתופדית, מתיחות לפני ואחרי הרכיבה (וגם תרגול של יוגה או פילאטיס), והרבה רכיבות לחיזוק שרירי הגב, יאפשרו לך לרכב כפוף יותר ללא כאבים.

למעלה