הבת שלי

eyall24

New member
הבת שלי

יש לי ילדה בת 8 שלפני שבועיים היה לה התקף שכלל איבוד הכרה למשך מספר דקות, זה היה ליד תחנת אוטובוס, וזה התחיל ש fהיא בהתה בנקודה מסוימת ונפילה, במיון בבדיקת eeg בעירנות איבחנו את זה כאפילפסיה, היא קיבלה תרופה בשם volperal לפני 3 ימים היה לה התקף נוסף שכלל נפילה ובהיה בנקודה מסוימת אבל היא התאוששה מהר וגם היום לה התקף נוסף שהיה דומה לאחרון השאלות שלי למי שיש לו או היה לו מקרים דומים , כל ההתקפים קרו בין חצי שעה עד שעה מההתעוררות משינה האם זה קשור? מתי התרופה מתחילה להשפיע? האם יש קשר לכדור בגודל בינוני שנזרק ופגעבאוזן שלה שבוע לפני המקרה הראשון? והכי חשוב מה צריך לעשות שמתחיל התקף?

שלום לך

בדרך כלל תרופות אנטי אפילפטסיה מתחילים בהדרגה בימים הראשונים אין עדין השפעה של התרופה. יש מצב שאפילפסיה מתעוררת מפגיעה בראש, אבל לא ניראה לי ממקרה זה. אנחנו מחפשים סיבות, אבל לרוב אין. לאפילפסיה יש מיספר סוגים, כרגיל בפורום אנחנו ממליצים לקבל איבחון לסוג מרופא נוירולוג מומחה באפילפסיה.כל התיאור שלך למהלך ההתקף הוא חלק מאיבחון סוג האפילפסיה. איבחון הסוג הוא חלק מהערכה סטטיסטית להמשך הטיפול. בהתקף אין הרבה מה לעשות מילבד להרחיק מחפצים שניתן לקבל מהם מכה, להשכיב על הצד. לראות שהוא מיסתיים ב- 5 דקות, ואחריו יכולה להיות שינה עמוקה.

הבת שלך

בהרבה מאוד מקרים מופיעים התקפים עד שעתיים אחרי שמתעוררים מהשינה. היה פה אבא שהמליץ בעבר על השכמה איטית - קודם לשכב קצת במיטה ערים ולקום לאט לאט. אולי הוא ייכנס ויסביר לפרטים. התרופה תתחיל להשפיע כשתגיעו למינון "טוב" של התרופה, בדרך כלל פונקציה של כמות מיליגרמים מהחומר הפעיל בולפורל/דפלפט (שני השמות של התרופה) לכל קילו משקל גוף. אחרי כמה שבועות במינון הטוב הזה אתם אמורים להרגיש שיפור, ובתקווה איזון. למרבה הצער, אין שום תעודת ביטוח שהתרופה תעזור וקיים סיכוי מסוים שהיא לא תעזור ותצטרכו לחפש תרופה אחרת.

הי

השכמה איטית זה אני, עד היום, רק לא בקפיצה. 10 דקות. במשך הזמן כבר קרה שקפצנו,ולא קרה כלום. אבל לא לשכח שבאפילפסיה הכל סטיסטיקה.

למעלה