הבת שלי מעשנת

AYELET1

New member
הבת שלי מעשנת

מצאתי סיגריות אצל הבת בתיק (ולכל המעוניין- אפילו לא התכוונתי לחטט. חיפשנו שתינו בקדחתנות את הטלפון שלה...). חשבתי על כל "דיוני הסיגריות" שהיו כאן, וזה קצת תרם לתגובה מתונה... אבל אני עצובה מאד. בפרט, שיש לה כדוגמה את הסבא שלה עם נזק נוראי לריאות, עם איכות חיים בזבל, וכל זה תוצאה של 50 שנות זפת בריאות.

DizzyMissLizzy

New member
נעצבתי אל ליבי יחד איתך../images/Emo7.gif

ואיך את מתכוונת להגיב לזה? בת כמה היא? בעיניין דומה: לפני כשבוע לקחנו את הבן (16) לאיזה שהוא מטפל אלטרנטיבי בגלל בעיה מסויימת. המטפל שאל כמה שאלות בקשר לבעיה הבריאותית, ואח"כ שאל אותו אם ניסה סיגריות, סמים או משקאות חריפים. הבן אמר שלא נגע בסמים, אבל סיפר שבגיל 14 ניסה לעשן סיגריות (ולא המשיך איתם) ופעם אחת (לפני כשנה) שתה עד כדי שכרות. כמובן שהופתענו. לא ידענו מה לעשות עם זה, ועזבנו את זה בינתיים. הוא כמובן יודע כמה הדברים האלה שליליים, כך שאין טעם לחזור ולנדנד לו על זה שוב. ואני עדיין לא יודעת אם יש בכלל טעם לדון בזה...

AYELET1

New member
זהו , שהם יודעים...

הבת בת 17. מה אעשה? ברגע הראשון רציתי להעיף לה את הסיגריות לפח ואחרי זה לחנוק אותה, אבל התעשתתי... אם אזרוק את הסיגריות, היא תקנה חדשות. היא עובדת ויש לה כסף. לנעול אותה בבית? לא ממש מעשי. גם היחס (מצידה), השקר (שאלתי אותה לא מזמן)... עצובה וגם מאוכזבת...

חני ב

New member
מבינה אותך כל-כך

מאד רחוקה מזה, אני בטוחה אבל שאחטוף שוק אם אדע שגל/רומי יעשנו, ובטח אם יסתירו זאת ממני. מה את מתכוונת לעשות? שיחות נפש?

AYELET1

New member
הבעיה היא ששיחות נפש פשוט לא עוזרות

זה מנסיון בנושאים שונים. ומלבד זאת, שיחות נפש בנושא קיימתי איתה לפני שנודע לי או לפני שהתחילה לעשן. השאלהה מה באמת לעשות ואם בכלל יש משהו לעשות. את כל הנזק - היא יודעת , וכפי שסיפרתי, היא גם רואה את הסבא. את ההרגשה של "לי זה לא יקרה" קשה כנראה לבטל ...

bimbo.

New member
מה פרוש "מעשנת"? כמה ביום?../images/Emo10.gif

אם זה רק בחברה כדי לעשות רושם, אולי כדאי לעבור לסדר היום. הבעיה היא, שעם הזמן זה עלול לגרום לעישון מוגבר יותר. אז מה בדיוק קורה עם הבת?

AYELET1

New member
אינני יודעת כמה ביום,

וכן אני בהחלט חוששת שבמשך הזמן יהפוך לעישון מוגבר. אז אינני עובת לסדר היום, אך לא כל מה שאני אומרת או לא מתקבל... זו הבעיה...

bladimari

New member
השקר

אנח חושב שהבעיה העיקרית היא -השקר. כדי שתנסה ותפסיק לעשן צריכים לדבר ולדבר ולדבר (אבל גם כאן ההצלחה לא מובטחת).אם מדובר בלחץ חברתי ובנים ובנות עושים זאת במסגרת החברה המאבק קשה . אפשרות אחת היא ללכת איתה,ובתנאי שתסכמו מתי,כמה ולמה.(ובתנאי בל יעבור שלא תעז להתקרב לסמים). אפשרות אחרת (בהסכמתה) היא לשלוח אותה לטיפול בנושא. אפשרות נוספת היא פשוט לוותר (במידה והנושא לא חשוב עד כדי כך) הנושא העיקרי שלדעתי כן מצריך שיחות רציניות הוא נושא השקר

חני ב

New member
מסכימה איתך

איילת, אולי קודם תבררי מדוע שיקרה לך. אח"כ בכל-זאת נראה לי, שכדאי כן לנסות להניע אותה מהעישון ולהזכיר לה את הסבא, שאולי הוא לא תמיד נגד עיניה. כי אם לא תגיבי, היא אולי תחשוב שזה מקובל עלייך, שהשלמת עם העובדה שהיא מעשנת, ואת לא מעונינת בכך, נכון?

גליה13

New member
הייתי בסרט הזה-

כעסתי- דיברתי- אמרתי- הסברתי- והפסדתי במלחמה הזו-החיל שלי מעשן- התחיל בנרגילה- ועבר לסיגריות (ומקוה ששם הפסיק) אין לי אלא לחזק את ידיך כי עצות אין לי-

AYELET1

New member
תשובה לכולם

להתעלם לא התעלמת , לאחר שגיליתי. היא יודעת היטב מה אני חושבת על כך (אמרתי לה...). ללכת לטיפול- אינני בטוחה שצריך, אם היא תרצה להפסיק (ואם תצריך, אז שתלך....). הנקודה היא, שהיא לא רוצה בכלל להפסיק. אינני מתכוונת להפסיק לדבר או להפסירק לאמר את דעתי - פשוט אני מכירה היטב, ואינני תולה תקוות רבות בכך... בקשר לשקר היא מודיעה לי, שהיא בכלל לא שקרה. היא פשוט לא אמרה כלום כשדברתי על כך... היא לא אמרה כלום, אך בצורה שהיתה אמורה להתפרש לכיוון מסויים. גררררררררר

מיכל007

New member
לגרום להפסיק........

תתחילי לדבר על כך שהעשון לא טוב ובלה בלה בלה---תפחידי אותה את גם יכולה לגרום לה הודות בכך שהיא מעשנת תניחי את הקופסא על השולחן\מיטה העיקר שיהיה גלוי לעיין מקווה שיעזור מיכל

AYELET1

New member
לדבר , דיברתי שנים.

להודות- היא הודתה (מצאתי את הקופסה... מה כבר אפשר לאמר...) ולמרות זאת, לא נראה לי שהיא מפסיקה בזמן הקרוב...

vered4

New member
אני חושבת על ההודעה שלך

מצד אחד נשמע לי נורא מדכא, מצד שני אני עישנתי מהגיל שיצאתי מהבית (בצבא), אז מה ההבדל מבחינת הגיל? שנה. ההורים שלי העבירו על זה ביקורת, ולכן, כל השנים שעישנתי, לא עישנתי אצלם בבית או לידם. זה לא מנע ממני לעשן, אבל עיצבן אותי שהם מתערבים בעיניני. בסופו של דבר, החלטתי להפסיק בגלל בריאות, אבל עישנתי די הרבה זמן. היא צריכה להגיע למסקנות שלה לבד. כך שהדבר היחיד שהייתי עושה, מבררת איתה מה היא יודעת (ואת אומרת שהיא יודעת), ומראה לה תמונות של ריאות של מעשנים. מעבר לזה, הייתי מספרת לה מה הרגשתי, כשגיליתי ששיקרה. (גם ההתממות לא עוזרת).

גולדי2002

New member
אפשר לנסות לדבר

השאלה אם זה יכול לעזור. בתור מי שעישן כל שנות נעוריו אני יודע שכשהייתי נער מי בכלל יכול היה לתת לי הרצאות על נזקים? זה לא עניין אותי בכלל. חוץ מזה שעישון נחשב "קולי" ומי שמעשן הוא יעני בוגר, עמוק יותר. חוץ מזה שעישון, בתקופת בית הספר בעיקר, הוא משהו ממש מחתרתי. אני לא שוכח שכשהייתי בבית הספר היינו מעשנים במחששה ותמיד מישהו היה צריך לשמור שלא יבוא מורה ואם היה בא מישהו ישר היינו מכבים הסיגריות שלא יראו. היה בזה משהו נועז, משהו שמקשר בין החבר´ה, כמו מין סוד כזה, כאילו כולם "שותפים לפשע". תחושת הסיכון, האדרנלין, ה"הליכה על הקצה". אולי אני מקצין את זה קצת אבל אלה הם זכרונות של איך היה אצלנו בביה"ס. בצבא, זכור לי שהראו לנו סרט על נזקי העישון והביאו מישהו עם רמקול בגרון שכבר היה מחוק לגמרי מהסיגריות, כבר לא היה לו קול. כולנו כמובן הזדעזענו עמוקות (מה, לא מזעזע?), וכולם ככה צקצקו בלשון ואמרו אוי אוי אוי איזה מסכן, אבל תכל´ס, כשיצאנו החוצה כולם הדליקו סיגריות. גם ככה נמות מתישהו. אחרי שקברנו חבר טוב של המשפחה שנפטר מסרטן ריאות כתוצאה מעישון בדרך החוצה מבית הקברות הדלקנו גם סיגריות. בקיצור איבדתי סבא ו-4 חברים יקרים מסרטן והפסקתי לעשן כמו ורד בגלל בריאות. כבר לא יכולתי יותר. לא עם ולא בלי. חוץ מזה בן אדם שמעשן עושה כל מיני תחבולות ומניפולציות כדי להסתיר וחושב שאף אחד לא יודע (כאילו שלא מריחים). אצלי אבא שלי למשל לא אמר לי כלום כי הוא תמיד אמר שהוא בעצמו מעשן אז הוא לא יכול להגיד לי לא כי הוא לא דוגמא. בטוחני שלחלקכם יהיו השגות לגבי שיטת החינוך הזאת אבל מה שאצלי היה הוא שאני הייתי צריך לחוות את זה על בשרי. לא תמיד יש לנו אפשרות להשפיע על אנשים בצורה שהיינו רוצים. אני יודע שאפשר לדבר ולהסביר אבל לפעמים (גם אם זה קשה להגיד) צריך לתת לאנשים להתגלח על הזקן שלהם. למרות שעישון גורם נזקים קשים לבריאות (וגם לכיס) אבל אולי היא תפסיק לעשן כשהיא תגלה את ההוצאות הכרוכות בדבר. אין ספק שיש פה את אלמנט הלחץ החברתי שהוא מאד חזק ואנשים לא רוצים להיות שונים אז הם עושים מה שכולם עושים לטוב ולרע. ולסיום הייתי רוצה להתריע על משהו שאותי מעצבן באופן מיוחד: לא יודע אם הילדים שלכם נוהגים לשבת בבתי קפה אבל בזמן האחרון, מסתובבים נציגים של חברות סיגריות בבתי קפה ומציעים לאנשים סיגריות בחינם. חוץ מהפלישה למרחב הפרטי שבדרך כלל מתבצעת די בגסות (למרות החיוכים הרחבים של אותם נציגים) יש כאן ממש שידול לעישון. ויש כאלה, שמה שנותנים להם בחינם יקחו. גם אם זה משהו כמו סיגריות, שמזיק גם למעשן וגם ובעיקר לסביבתו. הם ממש מנסים לגרום לך לעשן.חשבתי לפנות בעניין לאגודה להגנת הצרכן כי לפי דעתי זה לא חוקי. אז קחו לתשומת לבכם. לילה טוב גולדי

AYELET1

New member
תודה רבה לכל העונים והמגיבים!../images/Emo140.gif

מכל תשובה לקחתי חלק או הכל
וכאמור גם דיונים קודמים בנושא עזרו קצת לקבלת פרופורציות... וורד, אני אכן מתכוונת לדבר על ההתממות המעצבנת. ומה שכתב גולדי, לגבי הזלזול בבריאות בגיל צעיר, זו בדיוק הנקודה, כךך נדמה לי.

visitor

New member
היי, סליחה שאני מתפרצת

אבל לפי דעתי אולי תתני לסבא לדבר איתה, שיגיד לה איך שהוא מכור ומה זה עשה לו... עוד משהו, תחשבי איתה כמה הסיגריות יעלו לה, ז"א אין לי מושג כמה חבילה עולה נגיד 10 ש"ח (זה הגיוני?) לא משנה אז תחשבי כמה היא מבזבזת כסף על זה שהיא יכולה לבזבז על דברים אחרים ואולי זה ישפיע ועצה שלישית תגידי לה לא לעשן בבית, והיא נמצאת בבית כמה זמן? 10 שעות? אז לפחות אז היא לא תעשן......

למעלה