הבת שלי דורשת כלב

allar

New member
הבת שלי דורשת כלב

איך אני יכולה להסביר לבת שלי שאני לא יכולה להביא כלב הביתה. אני אישית לא אוהבת כל כך כלבים והדירה קטנה. מצד שני אני מבינה את הבת שלי כי בודד לה.

דנה5555

New member
להסביר...

בעברית הכי פשוטה שיש... שהבית לא מתאים לגידול כלב, הכלב עצמו יחיה שלא בנוח בבית קטן ולא יכול לקבל את כל הדרוש לו. עם כל הרצון, במצב הנוכחי, הדבר בלתי אפשרי, ואם...וכאשר תעברו לדירה גדולה יותר, תשקלי שוב את הנושא. בהצלחה !

allar

New member
תודה

אני הסברתי, אבל יש בכי בבית. אין מה לעשות. נעבור גם את זה.

פלגיה

New member
לא הכל חייבים להסביר

כמובן שנחמד לתת לבת הסברים, לחשוב יחד מה התנאים שכלב צריך, ולהראות לה שבדירה שלכם זה פשוט לא מתאים. הנקודה היא שאחרי שנתת את ההסבר - היא לא חייבת להשתכנע, וגם אם היא השתכנעה וקיבלה בשכלה את הסירוב שלך - היא לא חייבת לקבל אותו בלב שלם, ולא חייבת לקבל את נקודת המבט שלך. את לא אוהבת כלבים - בעיני זה נימוק מספק למה לא להביא כלב. היא בודדה ועצוב לה- וזכותה להתמרמר על החלטתך. צמה כן אפשר לעשות? את יכולה להבין אותה ולקבל את רגשות האכזבה ווהתרעומת שלה לגבי החלטתך אתן יכולות לשבת יחד ולחשוב מה כן אפשר לעשות (להביא חיה אחרת, או לרשום אותה לחוג העוסק בחיות, או לחשוב על דרכים אחרות להפגת הבדידות שלה)

allar

New member
תודה, זה באמת מה שקרה והיה הרבה בכי

פלגיה, מה הדכרים האפשריות להפיג את הבדידות שלה שאני יכולה לעזור? היא הולכת לחוג טניס פעניים בשבוע. חברות אין לה כי היא רוצה חברות שמקובלות בכיתה והן תפוסות כבר. הרגלתי אותה לקרוא ספרים, היא יושבת מול sims ומשחקת. רצינו להתנדב לטפל בסוסים, אבל עכשיו קר ולא יוצא לנו כי היא לא תמיד רוצה. יש לך עוד רעיונות? תודה אלה

noa_f

New member
ממה שאת מתארת, הבדידות שלה

היא כתוצאה מהבחירה שלה (רוצה חברות ש"תפוסות". מה זה תפוסות? את מתכוונת שהן "לא שמות" עליה, בעצם). אני הייתי מדברת על העניין הזה. על בחירה של חברים, לא לפי רמת המקובלות שלהם - אלא בגלל שהם נחמדים, יש להם תחומי עניין דומים וכו'. הייתי מעודדת אותה למצוא חברים אנושיים, גם אם הם לא מלכי הכתה. חברים שיהיה לה כיף איתם ושירצו להיות בחברתה. הכלב נשמע כמו בריחה מהתמודדות.

allar

New member
אני חושבת כמוך

אולי אני לא יודעת להסביר במילים יפות כמו שאת הסברת כרגע. אנסה שוב לדבר אתה. המון תודה לך.

פלגיה

New member
היא רוצה חברות

או רוצה את הפופולריות? זה נושא שצריך לחשוב עליו. למה היא רוצה רק את החברות שתפוסות? אולי הן לא יהיו טובות עבורה, ודווקא הבנות הפחות אהודות בחברה יתאימו לה יותר? זה דבר שצריך לפתור בפני עצמו. כלב לא יעזור כאן.

allar

New member
ברור שהיא רוצה פופולריות

היא גם שואלת אותי איך להיות מקובלת בבית ספר חדש (היא עולה לכיתה ז'). כל ההסברים שלי שלא צריך לרדוף אחרי הפופולריות צריך להיות את עצמינו לא מתקבלים.

לב אם

New member
כדי להיות מקובלת על אחרים

חשוב קודם כל לאהוב את עצמך ולהיות חברה טובה עבור החברים שלך, כישורים חברתיים הם משהו שצריך לתרגל - לשחק עם אחרים, לדבר אתם , לצאת אתם, להשתתף יחד בפעילות - בין אם זה בכתה, בתנועה או בחוג. אם היא תשב בבית בלי לדבר עם אחרים עד כתה ז', יהיה לה מאד קשה בכתה ז'. (מה גם שבדרך כלל אם יש סטיגמה, היא עוברת מבית ספר לבית ספר) - לכן עכשיו זה זמן חשוב מאד שאסור להזניח, להתחיל ומצוא ולפתח קשרים חברתיים עם ילדים שיקבלו אותה. חשוב מאד גם להסביר לה שמחטיבת הביניים ואילך, ממילא כל הנושא של "מלכת כיתה" יורד דרסטית, יש כמה קבוצת והיא יכולה למצוא את קבוצה שלה, ולהיות עם חברות שכיף לה להיות אתן. הפופולריות תגיע לבד, מעצם זה שהיא מבסוטה וטוב לה.

פלגיה

New member
ההסברים הללו באמת לא מתקבלים

אבל זה לא אומר שצריך להפסיק לתת אותם. מהניסיון שלי הקטע החברתי הוא מאוד חזק בכיתות ו' ז' וכרוך גם בהרבה כאבי לב. גם הילדות הפופולריות (אלה ה"תפוסות") לא פטורות מכאבי הלב הללו כי תמיד ישנו החשש שהחברות ידחו אותן ושהן יירדו ממעלתן הרמה. חשוב להיות איתה, לתמוך, להקשיב, ולקבל את הקשיים שלה. וגם להעיר את דעתך מדי פעם. אם היא מקטרת על שיעמום אבל כשחברה מתקשרת היא דוחה אותה בקש - אין לה זכות להתלונן, ואת יכולה לומר לה את זה. לעודד אותה לכמה שיותר התנסויות חברתיות. מהבחינה הזאת התנדבות עם סוסים יכולה להיות נהדרת, לא בגלל הסוסים, אלא בגלל שהיא אפשרות לחשיםה לחברה נוספת מחוץ לכיתה שלה. בכל אופן - אם היא "דורשת" משהו זה לא סיבה לתת לה. את האמא והמילה האחרונה היא שלך.

טאשקה

New member
ואולי היא רוצה כלב כי היא רוצה כלב

אני בתור ילדה רציתי כלב, כי מאוד אהבתי חיות (עד היום). אז היה לי כלב ותוכי וגם הלכתי לחוג חיות. אולי אפשר להתפשר על חתול. הטיפול בו פשוט הרבה הרבה יותר והוא מצריך פחות תשומת לב...

למעלה