"הבשורה הטובה:"

Deathatred

New member
אז זהו שכן

[צטט]צריך לבחון כל מקרה לגופו. ולא בכל מקרה מתו חיילים להצלת חיי אזרחים גרידא (אני לא בטוח שאני משתמש במילה הזאת בהקשר הנכון הארמית שלי לא משהו).[/צטט] כשאתה הורג מחבל אתה מציל אזרחים. נקודה. כשאתה תופס מפעל פצצות ומשמיד אותו אתה מציל אזרחים. נקודה. והדוגמאות עוד רבות. [צטט]כשאומרים שאני מת למען המדינה והעם אף אחד בהלוויה שלי לא מעלה בראשו ולו לשנייה את התמונה של האנשים שלמענם מתתי, רק שני פסים וגן דויד.[/צטט] מאיפה אתה יודע? אתה קורא מחשבות? [צטט]אני לא יודע מדוע החלטת שאני שונא את המדינה. קוראים לזה העברת ביקורת ואני מצטער אם זה פוגע בסולידריות הזהובה שלכם. תן לי להנות מימיהה החרונים של הדמוקרטיה האישראלית לפני שהימין יבלע אותה כתוצאה מימים טרופים אלו. [/צטט] כי אתה כ"כ לא מוכן שיאמרו שעשית משהו בשביל המדינה. אני מעביר ביקורת על הביקורת שלך. וזו זכותי. ואל תדאג לדמוקרטיה, יש לך כאן חופש ביטוי יותר מכל ארץ אחרת בעולם. כי גם בכל מדינה דמוקרטית מתוקנת אחרת, על דברים שחלק מהשמאל והערבים (בייחוד הח"כים הבוגדניים שלהם) אומרים כאן, היו תולים אותם או שמים אותם במאסרים ארוכים.

PROJECT:2501

New member
אבל

שאתה מת בשמירה על מאחז מבודד אתה מת בשביל אדמה. אין לי כח להצדיק כל סיבה למוות שהוא לטובת הצלת חיי אדם באופן ברור ומיידי כי זה ממש לא מה שאני בא לדון בוא. יש הבדל בין לעשות משהו למען המדינה ולמות למען דיגלה. צטט: "אל תדאג לדמוקרטיה, יש לך כאן חופש ביטוי יותר מכל ארץ אחרת בעולם"
ואומרים שהשמאל מנותק מהמציאות.

Deathatred

New member
תראה

[צטט]"אל תדאג לדמוקרטיה, יש לך כאן חופש ביטוי יותר מכל ארץ אחרת בעולם" ואומרים שהשמאל מנותק מהמציאות. [/צטט] בכל מדינה דמוקרטית אחרת, אם הייתי מתבטא כמו בשארה, דראשווה ושאר החכ"ים הערבים היו מגרשים אותך/אוסרים אותך/תולים אותך. סה"כ, לא עצרו עדיין אף איש שמאל בגלל הדעות שלו או בגלל דברים שאמר. למרות שחלקם בגדר הפלילי (הסתה, לשון הרע, שקרים ופגיעה בבטחון המדינה). [צטט]שאתה מת בשמירה על מאחז מבודד אתה מת בשביל אדמה. [/צטט] החייל שומר על האדם. המתנחל לא מתכנן ממש למות ולהרוג אלא להעניש את הפלשטינים על הטרור בלי לפגוע בחיי אדם. [צטט]ממש לא מה שאני בא לדון בוא[/צטט] בו. [צטט]יש הבדל בין לעשות משהו למען המדינה ולמות למען דיגלה.[/צטט] למות למען הדגל (אתה לא מת למען חתיכת הבד עצמה, אלא למען מה שהוא מסמל ומייצג - את המדינה ואת אזרחיה) זה המקרה הקיצוני ביותר של לעשות משהו למען המדינה ומתים למען המדינה רק שאין פיתרון אחר.

PROJECT:2501

New member
הלוואי שזה היה ככה

שאדם מת למען המדינה רק כאופציה אחרונה. אבל מלחמות בריריה הן דבר שכיח ביותר בהיסטוריה של העולם בכלל והמדינה בפרט. לא הבאת דוגמא למה שאמרו באשרה ושאר החכי"ם הערבים אבל אני יכול להניח למה אתה מתכוון (גם אני לא ממש מת על חברי הכנסת הערבים הלאומנים כמו שאיני ממש משתגע על כל חברי הכנסת הלאומנים). בחול דברים קיצוניים בהרבה נאמרים ע"י אנשים בלי בושה והציבור סופג את זה בשם חופש הביטוי (טומס ג´פרסון, נדמה לי, אמר שמחיר החופש היא ערנות מתמדת). ישראל היא לא דוגמא ומופת לדמוקרטיה, התיקשורת פטריוטית החינוך דידקטי והדוגמאות רבות. " הדגל מסמל את המדינה ואזרחיה" למה אתה כל כך משתוקק לסמליות? האם הקונספט של מדינה כמוסד המעניק סיעוד ביטחון וכו´ לאזרחים בתמורה לציות לחוק למען יצירת סביבה פורייה יותר להגשמה עצמית ולחיפוש אחרי האושר האישי לא מספיק בעיניך לתפקידה של המדינה? מדוע אני נדרש גם לאהוב אותה.

Deathatred

New member
תגובה

[צטט]שאדם מת למען המדינה רק כאופציה אחרונה. אבל מלחמות בריריה הן דבר שכיח ביותר בהיסטוריה של העולם בכלל והמדינה בפרט.[/צטט] רוב מלחמות ישראל נכפו עליה - חלקן ע"י איום הטרור. מדינה לא יכולה להשלים אם כך שיש התקפות טרור על אזרחיה ומחובתה להגן על עצמה. [צטט]לא הבאת דוגמא למה שאמרו באשרה ושאר החכי"ם הערבים אבל אני יכול להניח למה אתה מתכוון (גם אני לא ממש מת על חברי הכנסת הערבים הלאומנים כמו שאיני ממש משתגע על כל חברי הכנסת הלאומנים). [/צטט] מח´ול אמר שטרור נגד חיילים הוא לגיטימי, בשארה קרא לערבים ולחיזבאללה להמשיך בטרור "התנגדות" כנגד ישראל. דרוושה שלח מכתב תנחומים עם חותמת רשמית של הכנסת לממשלה הסורית על החיילים שמתו בתקיפת הראדאר. בראכה, גם שלח על נייר רשמי של הכנסת, קריאה להעמיד לדין את שרון על פשעי מלחמה. טיבי וחבריו מסיתים לאלימות וכל פעם שהם בהפגנות הערבים מתחילים להרביץ. ועוד ועוד דברי הסתה, בגידה ובלע. [צטט]בחול דברים קיצוניים בהרבה נאמרים ע"י אנשים בלי בושה והציבור סופג את זה בשם חופש הביטוי (טומס ג´פרסון, נדמה לי, אמר שמחיר החופש היא ערנות מתמדת). [/צטט] הבא דוגמאות. [צטט]ישראל היא לא דוגמא ומופת לדמוקרטיה, התיקשורת פטריוטית החינוך דידקטי והדוגמאות רבות.[/צטט] ובארה"ב התקשורת לא פטריוטית? והחינוך בארה"ב לא פטריוטי? ובאנגליה, לא מחנכים לאהבת אנגליה? נו באמת. וממה שאני חוויתי, החינוך כאן לא יותר מידי פטריוטי. [צטט]" הדגל מסמל את המדינה ואזרחיה" למה אתה כל כך משתוקק לסמליות?[/צטט] לאדם קל יותר להזדהות על סמלים. תחשוב על זה כרעיון באריזצת קומפקט. [צטט] האם הקונספט של מדינה כמוסד המעניק סיעוד ביטחון וכו´ לאזרחים בתמורה לציות לחוק למען יצירת סביבה פורייה יותר להגשמה עצמית ולחיפוש אחרי האושר האישי לא מספיק בעיניך לתפקידה של המדינה? מדוע אני נדרש גם לאהוב אותה. [/צטט] עם אף אחד לא יתרום למדינה היא תקרוס ותתמוטט ואיתה כל העניים, כל החברה וכל התנאים הטובים שיש לך היום. ככל שאנשים יאהבו יותר את המדינה והעם, הם יעזרו יותר אחד לשני ויתרמו יותר למדינה. אבל לפחות אל תשנא אותה.

למעלה