הברך התנפחה..:(

MENDEL02

New member
הברך התנפחה..:(

ערב טוב, אני בן 28 ובריא ( ברוך השם) בדר"כ. לפני שבועים בערך, ללא אזהרה מוקדמת, התחלתי להרגיש כאבים בברך ימים, בחלק הפנימי. תחילה התעלמתי אך כעבור כמה ימים הברך החלה להתנפח וחום הגוף עמד על סביבות 38. בפניה למיון האורטופד איבחן מתיחת גידים (לאחר שצילום הברך היה תקין). בגלל החום הוא הפנה אותי לרופא פנימי שניקר לי את הברך ( ללא נוזלים) וביצע בדיקות נוספות (צילום חזה, דם) הכל יצא תקין. ונשלחתי למנוחה של 5 ימים כשברך חבושה. לאחר שלושה ימים כאשר החום לא עבר והברך התנפחה עוד יותר, פניתי למיון פעם נוספת. שוב בוצע ניקור ברך והוצעו נוזלים (50CC) והופנתי להמשך טיפול של ראומטולוג. בוצעו בדיקות דם, שתן וצילום חזה ( בצילום חזה התגלה חשש לא ודאי לדלקת ריאות קלה). נשלחתי לביתי תחת טיפול של כדורי אתופן XL ודוקסילין (הבנתי שמיועד יותר לטפל בחשש לדלקת ריאות). המצב כרגע הוא שהברך עדיין נפוחה ( לדעתי היא שוב "מלאה" נוזלים) ,אני מוגבל בתנועה ולא מסוגל לישר את הרגל ולכופף אותה "עד הסוף". החום ירד. לעיתים מגיע ל37.5 אבל לא גבוה מכך. הסיפור, כאמור נמשך כבר שבועיים כמעט ואם לאמר את האמת אני מתחיל להילחץ במעט. האם יש לי סיבה לחשוש? לאיזו מחלה התופעות מרמזות? תודה!

נפיחות בברך

אין מי מה להילחץ אך מצד שני רצוי לטפל- האם חלית בשבועות שקדמו לתופעה ממחלת חום כלשהי? זיהום בדרכי השתן או מחלה שלשולית ? האבחנה הסבירה ביותר לעת עתה הנה של דלקת תגובתית - האם הזריקו לך סטרואידים לברך ? כדאי להתיעץ שוב עם ראומטולוג בנושא

MENDEL02

New member
שלום ד"ר..

ראשית, תודה על תשובתך. לשאלותיך: כן, כשלושה שבועות לפני שהברך התנפחה חליתי ליום אחד ( חום גבוה ושילשולים). השבוע הייתי בביקור חוזר אצל הראמטולוג שאבחנה שהברך שוב מלאה בנוזלים ולכן ביצעה ניקור להוצאת כמות רבה של נוזלים ככל שיכלה, אך לפיה יש עדיין נוזלים בברך (כי לא ניתן ל"שאוב" את הכל). ולאחר מכן הזריקה סטרואידים לברך. לטענתה, הנוזלים שלא "נשאבו", יספגו בגוף. המצב כרגע הוא שאני הולך טוב יותר על הרגל אך הברך עדיין נראית נפוחה ואני לא מסוגל לכופף אותה מעבר ל90 מעלות. האם זהו מצב נורמלי לטיפול (הסטוריאידים הוזרקו כשלושה ימים לפני כתיבת מכתבי זה)? ושאלה נוספת: מדוע לא נהוג לבצע פעולת הרדמה לפני הניקור? מדובר בכאבי תופת תודה!

MENDEL02

New member
שלום ד"ר...ממתין לתשובתך...

שלום ד"ר... את המקרה שלי סיפרתי בתגובות הקודמות. כיום אני שבועיים וחצי לאחר הזרקת סטרואידים. הברך נפוחה בעיקר בחלק התחתון שלה היכן שאמורים ליהיות ה"שקעים". לפני כיומיים בביקורת אצל הראומוטולגית שציינה בפני שהברך שוב מלאה מים אך כרגע אין טעם להוצאםמכיון שיש שיפור במצב הדלקת - 7700 צינקוויטים בשאיבה השניה לעומת 30,000 בשאיבה הראשונה שהתבצעה כשבוע לפני כן. המשך הטיפול שניתן לי הוא סדרה נוספת בת חודש ימים של אותופן הליכה על קביים ןביקורת בעוד כחודשיים. כרגע עדיין אינני מסוגל לכופף את הרגל מעבר ל90 מעלות. שאלתי: האם השיפור בדלקת הוא משמעותי? ואם כך מדוע תהליך ההחלמה ארוך כ"כ? מכייון שמדובר בברך ולוקח זמן עד שנספגים הנוזלים כפי שאמרה לי הראמוטולוגית? ושאלה נוספת: מדוע תהליך הניקור מבוצע ללא הרדמה? מדובר בכאבי תופת שמנעו מהרופאה לשאוב את מירב המים. תודה.

למעלה