הברזות

הברזות

אנחנו בני 24, בזוגיות כבר 8 חודשים. הרבה אהבה ונתינה, בסך הכל קשר מאוד הדדי. לפני כמה חודשים חבר שלי התחיל ללמוד ומאז תדירות הפגישות שלנו הלכה ופחתה. גם אני לומדת, עובדת ועסוקה, אמנם באופן קצת פחות אינטנסיבי, אך לקחתי על עצמי את הזכות והיכולת לקחת את המצב ולעשות לעצמי טוב, בכך שאם הייתי עוברת ליד ביתו או אם היו לי כמה דקות פנויות הייתי מתקשרת, עולה, אומרת שלום והולכת אחרי חצי שעה או אפילו פחות. אם צריך הייתי נוסעת ומביאה אותו אליי ומחזירה אותו. זה לא שהוא לא יוזם, אבל אני יוזמת הרבה יותר.כנראה שבאיזשהו מקום זה נעשה נוח עבורו אבל מצד שני גם אני רוצה לראות אותו ולהיות אותו ולכן לא ראיתי סייבה להפסיק. היום קרה משהו שונה- התקשרתי אליו, הוא היה אצל ידידה שלו (שאני מכירה והכל בסדר) ושאלתי אם הוא יוכל לבוא (בנוסף גם הכנתי לו הפתעה קטנה). הוא אמר שהוא יבוא. אחרי 45 דקות הוא מתקשר להגיד לי שהוא יעבור בבית קודם (אצלו לעבור בבית משמע הוא לא הולך לבוא) לכן ביקשתי ממנו שיבוא ולו לכמה דקות ויילך. הוא אמר שהוא צריך ללמוד (פתאום "נזכר") ואני ניסיתי לבקש שיבוא בכל זאת ואז יילך אבל הוא סרב. הדבר מאוד מאוד פגע בי, באופן טבעי, מה גם שקלקל את הטיימינג של מה שהכנתי. בכל מקרה, ירד לי כל חשק מלדבר/לראות/לשמוע ממנו ובטח מלהכין לו איזשהם הפתעות. העניין הוא שאני לא רוצה לשחק משחקים אך בכל זאת להעביר לו שיעור שיהיה מספיק דרמטי כדי שהוא יבין שהוא פשוט לא יכול לפגוע בי בצורה כזו. באותו הרגע שהוא הבין שהוא פוגע בי ( והוא הבין) ובכל זאת בחר להשאיר את המצב כמות שהוא- אני רואה את הדברים כחמורים וחושבת על ההשלכות לעתיד. בעבר יצאתי עם בחור שפגע בי אינסוף עד שבשלב מסוים החלטתי שלא אתן לזה לחזור על עצמו. והנה זה קורה לי, ולמרות שאני לא רוצה להשחק משחקים של "נפגעת" ולסנן וכו', אני יודעת שאם לא אבהיר לו בצורה חד משמעית שזה לא מקובל עליי, זה יחזור על עצמו. אני שוקלת אפילו לומר לו שאני לא רואה טעם ביחסים כרגע כדי שיבין שזה לא מצב הגיוני. אשמח מאוד לדעתכם הכנה והבוגרת. תודה

פרט נוסף

אני רוצה רק לציין שבאופן כללי יש לו נטייה להבריז ( גם לחברים) ובהרבה מהפעמים שקובעים איתו או שהוא מאחר או שעד הרגע האחרון אני לא יכולה להיות בטוחה שהוא באמת יגיע וזו הרגשה מאוד קשה וכואבת.

seeyou

New member
../images/Emo24.gifברור שזה לא מה שאת חלמת-

ברור שהקשר הוא לא מושלם אבל מה האלטרנטיבה שלך להיות כאשר את בסטטוס עובדת-לומדת? לא ציינת את הדברים החיובים שבקשר זה שהוא לא יוזם זאת לא בעיה(לדעתי) בסופו של דבר את מקבלת יחס טוב כאשר מתחשק לך?
לא כול הבנים-גברים מחזרים מלידה. אף אחד לא יכול להבטיח שתפגשי בחור עם "תוספות" שאת מחפשת. החיים בזוגיות מלאה פשרות יוסי

מריוס זכריה

Member
מנהל
דעתי הכנה (אני מקווה שגם הבוגרת ../images/Emo13.gif)

לדעתי משהו לא מאוזן במערכת היחסים שלכם. את יוזמת יותר, רוצה יותר, פנויה יותר - הכל יותר. אני חושב שזה בסדר גם להיות פחות, כלומר הקצב שלו גם בסדר. אני ממליץ לך להוריד קצב, עד שתגיעו לאיזון והדדיות. לא לעשות שיחות דרמטיות, לא להפרד ולא לסנן. שפוט, פחות לרדוף אחריו, יותר להתעסק בענייניך. להסכים לקצב שלו. חשוב שמערכת יחסים תהיה באיזון כלשהו, ואתם לא. אם את לא יכולה להוריד את הקצב, נראה שזה יגווע בכל מקרה. חוץ מזה, נשמע שיש לך נטיה להפגע מדברים. אני רואה את זה גם בסיפור על החבר הקודם, וגם כאן. בנקודה הזאת אני ממליץ לך לחשוב מה את יכולה לעשות כדי פחות להפגע. למשל - להתאים את הציפיות למציאות, ולא לראות בהתנהגות החבר שלך את מה שמעלה או מוריד את חייך, או במלים אחרות - להיות יותר עצמאית ופחות תלויה. מריוס

מריוס זכריה

Member
מנהל
ובקשר להברזות....

הברזות הן באמת דבר לא יפה. השאלה היא האם הוא מבריז לכולם (ואז זאת צרה צרורה), או שהוא מבריז בעיקר לך - ואז זאת צורה קצת אינפנטילית להגיב ללחץ יתר שלך. במקרה הזה, האחריות היא דווקא עליך, לרדת ממנו קצת. וזה שזאת לא תגובה בוגרת - מה לעשות. זה הבחור. הוא לא ישתנה, והבחירה בידיך. מריוס

czar

New member
יש שני סוגי כושר

מתפרץ - עצימות גבוהה לטווח קצר אירובי - עצימות בינונית לאורך זמן מתפרץ זה ספרינטים, ריצות קצרות וחזקות בלי יכולת להמשיך רחוק.....וזה את עכשו, רואה אירוע מקומי קטן ומשליכה אותו על החיים כולם. באירובי עצימות הכושר נפרשת עפ זמן ארוך, אלו רכיבות אופניים של מאות קילומטרים, ריצות ארוכות, פתחת את הריצה רע, לא נורא, תרפה ותן לגוף לחזור לעצמו. עשי את האנלוגיה בעצמך.

misty10

New member
לי נראה ש...

הוא פשוט לוקח אותך כמובן מאליו, את באה, את מאמצת, את יוזמת יותר, הוא כנראה עושה את זה כשזה מתאים לו, ולא ממש מתאמץ... ואת זה אני מסיקה מכך שהוא הבין שהוא פגע אבל משאיר את המצב כמו שהוא... ההמלצה שלי היא ת ת ר ח ק י הוא ימשיך לפגוע בך. ועל איזה עתיד את בדיוק מדברת??? לא נראה לי שהבחור רואה איתך עתיד בכלל... זה הכי בוגר שיש לי...

אל תנסי לשנות אותו

יש פה מקרה של מישהו גלוי לגמרי, מתנהג בכנות. את בעצמך אומרת שזה משהו שמאפיין אותו, לשנות תכניות ברגע האחרון ולהבריז. וגם העובדה שהוא יוזם פחות. זה טפשי לחפש שיוויון במערכת יחסים. במקום שיוויון צריך התאמה. החבר שלך בסדר גמור לדעתי. מתנהג בטבעיות, מראה לך את הצד האמיתי שלו. את זו שמנסה לשנות אותו, להנדס אותו שיתאים לאיזה בחור שאת מציירת בדמיונך איך צריך להיראות החבר שלך. צאי מזה... הבעיה שאת חושבת שצריך "לחנך" אותו... "להבהיר לו חד משמעית" "ללמד אותו" וכו'... את לא צריכה ללמד אותו כלום. זו הסחורה... מצד שני
הרצון של בת זוג לשנות את בן זוגה הוא אחד הדברים שלפעמים מחזיקים זוגיות שנים רבות. אישתי עדיין לא איבדה תקווה "לחנך אותי" ו"לשנות אותי", וזה יוצר מתח בריא בנישואים שלנו

נומלה

New member
נקודת ראות אחרת

במקום לראות את זה כנסיון "לחנך" אפשר לראות זאת כנסיון להבהיר לבן הזוג עם איזה דברים היא יכולה לחיות ומה מפריע לה מאוד שאיתו היא לא יכולה לחיות. ולידיעתך, ניתן להתאים ציפיות והתנהגות. חשוב לדעת איך לעשות את זה בדרך שתהיה קבילה על כולם. האם הוא היה מתנהג ככה גם בעבודה למשל? אומר לבוס שלו "אני מבריז כי זה אני" או שהיה מתאים את התנהגותו למה שמקובל במקום העבודה? אותו דבר בין בני זוג. אם יש התנהגויות שהן מאוד מפריעות לבן הזוג צריך לראות האם הן ברות שינוי. לדעתי, אגב, ההתנהגות הזאת מרמזת על משהו יותר עמוק מ"הוא בסך הכל הולך לחברים והכל בסדר"

את צודקת

לכאורה יש כאן תיאום ציפיות והתנהגות. אם זה בא לבד מצידו, זה יכול להיות שינוי אמיתי, כי אנשים מסוגלים להתחשב ולשנות את התנהגותם כפי שכתבת. הבעיה שאם זה בא תוך כדי לחץ ואולטימטום, גם אם יהיה שינוי הוא לא אמיתי בעיני. זה יהיה סוג של הצגה. ואני לרגע לא הגנתי על ההתנהגות שלו. לא נראה שהייתי מחזיק עם מישהי כזו שמפגינה זלזול ואדישות יותר משבוע. ממש לא הטעם שלי שיתנהגו אלי ככה. סוף שבוע מקסים.

BlackUnicorn

New member
כמה דברים

לא קראתי את מה שאמרו מעליי, אבל ניחא - דבר ראשון שהפריע לי - בקשר לכך שנפגעת מכך שהוא הבריז - אין לי שום ספק שזה היה בעיקר בגלל שהכנת את אותה הפתעה. ההודעה שלך נוטפת מכל כיוון וזועקת "חוסר תקשורת" - ברור לחלוטין שאת לא מדברת איתו על הנושא, כמו גם שאולי ציפית שהוא יקרא את מחשבותייך וידע איכשהו שהכנת לו הפתעה, ואם לא יגיע - יאכזב אותך... נו באמת?! לא הגיע הזמן להתבגר קצת? לא כולם חייבים לחיות את החיים כמוך, לראות את החיים ואת הזוגיות באותה גישה. יש כאלו שמעדיפים להתנסות בקצב איטי, להתנהל איך שנוח להם, וזה לא אומר שזה לא בסדר, זה אומר שככה זה מתאים להם. הבעיה שלך היא שאת משליכה את דרך החיים שלך גם על בן הזוג שלך, ו"מצפה" שהוא יחיה את חייו לפי הסטנדרטים שלך. זה מתכון להרס כל זוגיות. זוגיות היא קודם כל - פשרה בין שניים. בכלל, דיברתם על הנושא פעם? על כמה פעמים נוח לכם להיפגש בשבוע? מתי? אם זה מפריע לכם?? ובהנחה שלא, למה להתנהג בילדותיות ובמקום לדבר באופן שקול ורגוע, ישר לקפוץ לאולטימטומים ודיבורים קיצוניים?? מקומך הוא לא לחנך אותו אלא לקבל אותו ממקומו שלו. אגב, סתם הערה כללית שמשגעת אותי (לא אישית אלייך) - למה הנטייה הזו לכתוב "אנחנו ביחד *כבר* X חודשים"? למה, מס' חודשים בקשר זה הרבה היום? אנשים נמצאים בזוגיות במשך שנים... זה די משעשע אותי.

למעלה