ערב טוב אבי../images/Emo185.gif
מטבע הדברים שמי שמשתתף כאן בפורום - מצבו לא הוטב. לאורך הזמן שאני מנהלת את הפורום יצא לי להתכתב, לדבר בטלפון, ולהכיר, הרבה מאד אנשים עם OCD. חלקם מרגישים הרבה יותר טוב, מיעוטם מרגישים מצויין, ואלה כבר המשיכו בדרכם ולא נכנסים לפורום ולא עוסקים בכלל בנושא.בגלל זה התמונה שמצטיירת כאן בפורום אינה אוביקטיבית כי כאן לא כותבים אלה שהוטב להם. כל אחד מהם הוא סיפור שונה. אחת, מנהלת הפורום הקודמת, היא דוגמה להצלחה של טיפול משולב - לקחה תרופות תקופה ארוכה, עברה טיפול קוגניטיבי התנהגותי שנתן לה רשת ביטחון, ואז, לאט לאט הפסיקה בהדרגה את התרופות - ואין OCD. אין כבר כמה שנים טובות. כלום. אז יש מטפלים שיגידו שזה כרוני וזו לא החלמה מלאה כי אולי בעתיד, מתי שהוא, זה יחזור. לדעתי זו החלמה. להתיחס לכך כאל "הפוגה זמנית" (ארוכה) זו בעיני התיחסות שלילית שיכולה אפילו ליאש אנשים. אני מכירה כמה וכמה אנשים שעם התרופות הם "מאוזנים" לגמרי, כלומר הסימנים של הOCD נעלמו, ונוח להם להמשיך עם התרופות (או שהם מפחדים לשנות). האם זו החלמה? באמת שאיני יודעת. אם מישהו חי חיים מלאים - עובד, לומד, נמצא בזוגיות, מבלה, יוצר, נטול דאגות OCD - האם הוא "חולה" או בריא? ויש כמובן כמה וכמה שטופלו רק טיפול קוגניטיבי התנהגותי ויצאו מזה או לגמרי או חלקית בצורה שמאפשרת להם לנשום ולתפקד. מולם יש כאלה שטופלו, היתה הפוגה והOCD חזר. זו הפרעה מאד חמקמקה ולדעתי אי אפשר לעשות לגביה הכללות. אני חושבת שכדאי לנסות שוב ושוב ולא להתיאש - לפעמים פניה לאותו הטיפול עם אותו מטפל שלא עזר לפני שנתיים יכולה לתת תוצאות שונות - בגלל נקודת הזמן השונה, בגלל שינוי במוטיבציה ובתובנות ועוד. זו רק דוגמה לשוני הרב שיש ובודאי שלא המלצה לפנות שוב למטפל שלא עזר. בקיצור - תשובתי לשאלתך היא קצת פילוסופית. מה זו הבראה? מיהו אדם בריא? לילה טוב תמי