הבראה רפואית

הבראה רפואית

בוקר טוב לכולם. השבוע נודע לי (אחרי כמעט 10 שנים של נכות) שאני זכאי ל-5 ימי הבראה רפואית לי ולמלווה (או 11 יום למלווה בלבד) וקיבלתי את רשימת בתי המלון. רציתי לדעת מה התהליך לביצוע הזמנת חדר? האם יש למישהו המלצות לגבי בית מלון מסויים? (כרגע לא בים המלח כי אישתי בהריון וזה לא הכי מתאים). בנוסף האם אנו זכאים לטיפולים בבית המלון? תודה ויום טוב

עָנת

New member
הי אייל../images/Emo24.gif

באם מדובר בנכות נפשית,אכן אתה זכאי להבראה בבית מלון + מלווה. את רשימת בתי המלון ניתן להשיג במרפאה המחוזית.אם מדובר בהבראה ולא חמי מרפא,אתה לא זכאי לטיפולים!( על מה אתה מוכר?) העיניין הבירוקרטי פשוט מאוד
1.תיצור קשר עם המרפאה ע"מ לקבל שמות של בתי מלון(בטאגליינס שלנו קיימת רשימה) 2.מחליט איזה בית מלון מתאים לך. 3.מתקשר לבית מלון,ומזמין חדר. וזהו
. ואגב,לא הבנתי מה הקשר בין הריון לבין ים המלח

בוקר טוב ענת

אני מוכר על נכות נפשית 10% P.T.S.D ולכן זכאי להבראה. לגבי ים המלח והריון, לנשים בהריון לא מומלץ לשחות במים חמים או להשתמש בבוץ עם מינרלים וכן לעשות מסאז'ים או טיפולים הוליסטיים למיניהם לכן אם לא מנצלים את כל היתרונות הללו בים המלח אז מה הטעם לנסוע לשם ולסבול מהחום. לגבי המלון, יש לי את רשימת המלונות (שלחו לי בפקס), לא צריך לקבל הפניה מהמשרד שאיתה אני מגיע למלון? האם אפשר לפצל את הימים (נניח 3 ו 2) והאם זה כולל סופי שבוע או רק אמצע השבוע? מה לגבי איזו המלצה לבית מלון?
תודה ויום טוב

שלום רב...

לטיפולים בכל מקרה אתה לא זכאי, אחרי שהזמנת בחדר במלון המועדף על ידך, תבקש מהמזכירה הרפואית שלך הפנייה לאותו בית מלון, לא ניתן לפצל את 5 הימים אך ניתן לנצל רק חלק מהם, שאר הימים הולכים לאיבוד, פשוט בסוף האירוח אתה מצהיר שנהנת רק מחלק מהם, חופשה נעימה...

עָנת

New member
אייל../images/Emo39.gif לא,לא ניתן לפצל 5 ימים!

כל הבראה /חמי מרפא יכולה לכלול כמובן שישישבת(תלכו לסופשבוע רומנטי,מה טוב מיזה
) כן,בהחלט אתה חייב! לבקש מהמרפאה לשלוח/לפקסס אליך התחייבות לבית מלון. כמו שאמרתי,ממליצה בפה מלא על מלון קיסר

זה חידוש מבחינתי

מניסיוני פיצול לפחות משבוע ימים למי שזכאי לחמי מרפא (טיפולים), אינו אפשרי.

עָנת

New member
../images/Emo32.gifפיצול חמי מרפא

עומר יקירי: ע"פ הוראה 50.13,סעיף 12 תחת עקרונות ואני מביאה ציטוט:.12 ניתן לפצל את תקופת הטיפול בחמי מרפא , ובלבד שהתקופה הקצרה ביותר לא תיפחת מ - 5 ימים
ז"א מינימום ימים שאפשר לפצל זה 5 יום!.(לדוגמא לי מגיע 21 יום בשנה,ואני מפצלת בצורה כזו
5,5,5,6) אני מניחה שהכלל הזה תופס גם להבראה

AVI359

New member
טיפול בחמי מרפא

לכולם שלום רב טיפול בחמי מרפא מינימלי 5 ימים. חופשה עקב פגיעה נפשית או שהפיצול לא היה חוקי או שהיה לפי שיקול דעתו של רופא,פעם ראשונה שאני שומע על דבר כזה. בברכה אבי

למעלה