הבקעת המבצר הגרמני

elib33

New member
הבקעת המבצר הגרמני

אני פותח הודעה חדשה בגלל חשיבות הנושא. היום פניתי לשגרירות הגרמנית כדי לבקש את התיקים של הורי בקשר לתביעות הפיצויים.הופנתי לגב' בשם שמידט,שדיברה גרמנית ואנגלית גרמנית. נתקלתי ביחס לו זכו אבותינו. הכחשה של האפשרות לקבל את החומר; זלזול וכו,; והכל בטון מתנשא.משהתעקשתי הסכימה שאשלח בקשה והיא תראה. מאחר וידעתי מהפורום כי חברים הצליחו להשיג המידע טלפנתי שוב ובקשתי את "כהן"-שם שהוזכר בפורום. הופנתי לגב' בשם כהו גרטרוד אך התברר שהיא בחופשה, ואז גיליתי את שלומית. שלומית מדברת עברית; יודעת על מה מדובר ומשתפת פעולה. הכתובת אם כך היא שלומית, ולמעשה לא צריך לפנות אליה אלא לשלוח פקס עם הפרטים, כפי שכבר הוסבר בפורום, ולהפנות אותו אליה. פניתי גם ללשכה של משרד האוצר ושם לא היו בעיות; מלבד זאת שהנתון שדרוש להם הוא תאריך הלידה. מצאתי את התיקים הן של אבי והן של אימי. אלי

הגרמנים ימ"ש לא השתנו. טוב שיש

שלומית בעולמנו. תודה על המידע, בהצלחה, לאה

wow1

New member
לתשומת לבך: אם הוריך קבלו פיצויים

ממדינת ישראל, ועל כך מעידה מציאת התיקים בארכיון הלשכה לשיקום הנכים ונפגעי הנאצים במשרד האוצר, אזי לא אמור להיות תיק/תיקים בארכיון במינכן והפניה לשגרירות הגרמנית מיותרת. אבל, אם מי מהוריך, או שניהם, נטשו בשלב כלשהו את מסלול הפיצוי הישראלי ועברו לגרמני (כמו שעשתה סבתי) אזי כנראה שיהיו תיק/תיקים גם בארכיון במינכן. איל.

elib33

New member
פיצויים

אני יודע שהם קיבלו ישירות מגרמניה; נראה שבארץ ישנם רק העתקי תעודות רפואיות. אם כך יש תיקים בשני המקומות. אלי

תודה רבה

על המידע וכמו שאמרה לאה טוב שיש שלומית ונפלא שהצלחת. איך פנית ללשכה של משרד האוצר? מה מספר הטלפון או הכתובת שלהם? תודה רבה,

elib33

New member
טלפון

הלשכה לפיצויים אישיים 03-6234100 שגרירות 03-6931314

זלזול וכו,; והכל בטון מתנשא

אתה מתבטא כאילו שאם תפנה למשרד ממשלתי ישראלי אתה בטוח שלא תיענה ב"זלזול וכו,; והכל בטון מתנשא" אין לזה שום קשר להיותם גרמנים. אני קבלתי שרות בשגרירות גרמניה כמה פעמים ותמיד נתקלתי ביחס אדיב ביותר.

elib33

New member
דמות

חנה ודני יקרים -דיברתי רק על דמות מסויימת אחת !

תודה על המידע החשוב!

אני טילפנתי לURO ו הלישכה ובשני המקומות לא קיבלתי יחס נחמד במיוחד כך שבהחלט אנסה את שלומית זו,האם יש לציין על הפקס עבור שלומית כהן? שלך חנה גונן

elib33

New member
פקס

שלומית אינה כהן; צריך לציין שלומית בלבד. בהצלחה אלי

DGL242

New member
מתוך הנסיון שלי לשומית היא אישיות

מקסימה ומיוחדת על הפקס יש לכתובר עבור שלומית באנגלית כדי שהגויים יוכלו לקרא. אחרת הפקס מסתובב ולא מגיע אליה.

elib33

New member
טוב לדעת

זהו מידע חשוב לשכמונו;הרושם שלי דומה למרות שהוא מתבסס על שיחה אחת קצרה. האם אפשר לקבל עוד פרטים ? אלי

תיק אישי

גם אני פניתי לפני כחודש לשלומית להשגת התיקים של הורי ורציתי לציין את היחס האישי של שלומית , הגיע אלי התיק של אימי מהנובר וכתבו לי שהתיק של הורי מאוחד אבל בתיק לא היו רישומים על אבי. פניתי שוב לשלומית הגעתי אליה לשגרירות כדי שתעיין בתיק, בקשתי שלא תוותר ידעתי בוודאות שאבי קיבל פיצויים בנפרד. שלומית שלחה שוב בקשה וקבלתי תשובה שקיים תיק במינכן ורק אצטרך להעביר את תעודת הלידה שלי כדי לאמת שאני בתו.

elib33

New member
כבר ברור

מהתגובה של "אדמונית" כבר ברור לי מה שחפצתי; שמדובר במי שמבין לליבינו ויעזור לנו בהשגת המידע החשוב כל כך. אלי

למעלה