הבקבוק מכה שנית

yaelgreen

New member
הבקבוק מכה שנית

שלום לכולן, בתי תמר בת 7.5 חודשים ובעוד שבועיים אחזור לעבודה. מזה כשבועיים התחלתי להרגיל אותה למשפחתון, בתחילה אכלה מבקבוק כשהייתה צריכה (היא אוכלת פירות וירקות ועדיין משלימה עם חלב) אך בימים האחרונים החלה לסרב לבקבוק, ולחכות שאני אגיע אז היא מתנפלת עלי ברעב גדול... החלטתי שעלי לגמול אותה מהנקה בשעות היום (ממילא אהיה בעבודה) ואני מתכוונת להציע לה בעצמי בקבוק מחר (שזה יקבל משנה תוקף) ולא לוותר... יש למישהי עצות לגבי התהליך המבאס הזה? נסיון בעניין? עלי לציין שתמר אף פעם לא היתה חובבת בקבוק אך אכלה כשצריך, בזמן האחרון היו קשיים. סליחה על האריכות ותודה על התייחסותכן!!

1טלטלים

New member
אל אולי גם תמשיך לאכול שלא תהיי

לידה,היא תקבל את העובדה,תרגיש רעבה ותוכל,מלבד שאת מציעה רק את החלב שלך.וחוץ מזה,החלב לא חייב לצאת מהבקבוק,ניסית ללת לה לשתות מכוס פלא של אוונט(כוס שלא נשפכת),או לאכיל אותה בכפית או להשקות בכוסית קטנה,אולי היא תתלהב ותרצה! חוץ מזה ,יש תינוקות שמוכנים לחכות לאמם 4,6,8 שעות עד שאמא חוזרת,בדיוק כמו תמר שלך וזה בסדר.ועוד דבר היא גם אוכלת כבר אוכל מוצק, אולי פשוט להוסיף לה עוד משהו קטן(מחית פירות,אבוקדו עם עגבניה,מחית פירות בתוספת טחינה גולמית,פרות הדר...ובטח היא כבר יכולה לאכול מרק עם קצת בשר הודו/עוף).אולי היא פשוט מרגישה שאת צריכה לעזוב אותה והיא שובתת.אך גם זה זמני,זה ישמע מצחיק אך קטנים שלנו מרגישים את התנודות במצבי רוח,מתח(במיוחד תינוק יונק),חרדות וחששות,דאגות של אמא,כל מה שעובר עליך בעצם עובר גם עליו,היא גם התחילה מסגרת חדשה-ממסגרת קטנה מאוד,אינטימית,אמא והיא,הוצאת אותה לעולם הגדול עם עוד ילדים,עם גננת,סביבה לא מוכרת.הכל בא לה ביחד-משפחתון,אמא יוצאת לעבודה,צריך לאכול מבקבוק.לעתים,אנו רוצים יותר מדי מהם ולא קולטים שיש דברים שמצריכים זמן מה,וסבלנות ולזרום הן מילות המפתח כרגע. סליחה על התפלספות. מקווה שעזרתי אמא של טל

yaelgreen

New member
עדיין זה קשה...

אמא של טל, תודה רבה על העידוד. כוס זה בהחלט דבר שחשבתי עליו, והיא שותה יפה מאוד מים אבל נראה לי שהנקודה היא שהיא צריכה להבין שבשעות מסוימות אין ציצי, לא אכפת לי אם תשתה מבקבוק או מכוס, פשוט נראה לי שאם זה לא יבוא ממני המצב ימשיך וזה קשה מאוד. גם ככה היא קמה הרבה לאכול בלילה, וזה יחמיר, ואני מותשת... רוצה לחזור לעבודה עם קצת כוחות... אני מנסה להיות מאוד סבלנית, ולדרג את התהליך (למשל לא לתת מטרנה, רק חלב אם בינתיים) ואם לא ילך, לא נורא נסתדר עם מה שיש. אבל אני בכל זאת רוצה לשדר לה שעד השעה 1500 לא יונקים, ונקווה שזה ישתפר. נראה איך יילך מחר... תודה יעל

yaelgreen

New member
שכחתי לציין שהיא אוכלת עוד דברים,

בעצם גם פירות וגם ירקות, אך רגילה עוד להשלים בהנקה וכשאני לא שם מעדיפה לחכות ולהשאר רעבה. כל המצב מביא לי נאחס כי אז אני מרגישה עוד יותר רגשי אשמה שאני משאירה אותה במשפחתון... היא בררנית באוכל, הבת שלי, אבל אוכלת יפה מוצקים, נקווה שתמשיך כך. ושוב תודה, ולילה טוב.

1טלטלים

New member
תעדכני אותנו.

אל דאגה,קטנים הם שורדים ,עם מעט עזרה מצידך ופחות נוקשות. אמא של טל

yaelgreen

New member
עדכונים - בקבוק../images/Emo99.gif

א. ובכן, לא כ"כ פשוט אך גם לא נורא כמו שחשבתי. אתמול (יום 1) היה משבר סביב ארוחת הצהרים (בבוקר הנקתי), והיה ברור שהפיצונת גם עייפה וגם רעבה ורוצה לינוק. והיא סרבה לכל מה שהצעתי לה (כולל ירקות, תוספת פירות, חלב מבקבוק וכוס) ופשוט רצתה לינוק. לא הצעתי לה ציצי, היו קצת בכיות, בסוף נרדמה במיטה עם מוצץ וישנה הרבה. כשקמה, לקחתי אותה על הידיים ועוד ישנה עלי, ואז התעוררה, שיחקה קצת, נזכרה שהיא רעבה ולקחה ממני בקבוק. (!) היום - היה יותר קשה, כי הסתובבו פה כל מיני סבים וסבתות שבאיזשהו שלב ביקשתי שילכו, הייתי נורא עייפה והייתי צריכה להגדיר לעצמי מה בעצם אני רוצה ממנה. בסוף אכלה קצת מהבקבוק, אח"כ עוד מהכוס, ואז הנקתי אותה כי כבר היה מאוחר... ב. מה בעצם המסר שלי אליה? אני משתפת אתכן בלבטים שלי, כי בטוח כל אחת עוברת את זה מתישהו. וכאן אני חייבת למחות כנגד אמא של טל, שטענת שאני נוקשה - תאמיני לי, אני ממש לא בנאדם כזה. לדעתי זו לא נוקשות אלא החלטיות, וזו אולי שאלה של חינוך יותר מאשר של הנקה. ברגע שנוצרה לנו סיטואציה שתמר החליטה שהיא לא רוצה בקבוק, אפילו כשאני אינני, ואני אוטוטו חוזרת לעבודה כשאצטרך בהמשך להיות מדי פעם 24 שעות מחוץ לבית - האם זה פייר להשאיר את כל ההתמודדות לבעלי?? האם יהיה יותר טוב לבתי שאין לה סדר יום קבוע, כי במשך השבוע יש בקבוק ובסופ"ש הנקה? ומה עם גודש בחזרה לעבודה כל יום א'? החלטתי לעצמי שבעצם, אני מתחילה כאן תהליך גמילה (שאני מקווה שיימשך הרבה זמן), והמסר שלי הוא שלא בכל פעם שתמר רוצה - יש לה ציצי. לא התעקשתי היום שתאכל ארוחה שלמה מהבקבוק, אלא התעקשתי לא לתת את הציצי למרות שרצתה, והצעתי לה דברים אחרים. ברגע שהיתה מוכנה לקחת, עודדתי אותה מילולית ובחיוך, ולא ציפיתי ליותר מזה - ברור לי שהיא צריכה התתחשבות מצידי, והיא תלמד לאט לאכול כל פעם יותר, לזה יש לי הרבה סבלנות! אך לדעתי עדיף שיהיה לה סדר יום קבוע, ובעיקר שתבין את המסר - עכשיו שהיא מספיק גדולה כדי להבין (וברור לי שהיא מבינה!!) שלא כל פעם שהיא רוצה יש ציצי, ושאמא רוצה שתאכל באמצעים אחרים. בנות, ממש סליחה על האריכות, אך לדעתי זה דיון מעניין ואשמח לשמוע דעות נוספות ולקבל עצות, כי אצלינו אנחנו בתחילת הדרך, (אם כי צועדות בצעדים בטוחים) יעל, אמא של תמר.

1טלטלים

New member
לאמא של תמר

ושוב,מפני שבתך עומדת בפני שינויים גדולים כגון,חזרה שלך לעבודה,ז.א פחות זמן אמא,אולי תקראי לזה זמן ציצי ואני טוענת שהנקה זה יותר מאופן הזנה ותינוק יונק מרוויח כפליים,גם הסתגלותה לסביבה חדשה,גן וגם עובדה שאת מנסה להרגילה לבקבוק,זה באמת הרבה עבור תינוקת בת 7.5 חוד',לכן התנהגות לא נוקשה ,אלא גילויי פשרנות מצידך מדי פעם לא יזיקו.אך זה רק לפי דעתי,בטוח,את כאמא של תמר יודעת מה הכי טוב ובטוח עבורה. לגבי סדר יום קבוע-מחכים בדרך מורדות ועליות בנושא זה,כי לעתים קשה ללמד אדם בוגר מהו סדר יום קבוע,יכול להיות שאני טועה והסתכלות שלי על הדברים היא שונה משלך. לגבי בקבוק במהלך שבוע והנקה בסופי שבוע-יכול להיות שבהתחלה תרגישי אי נוחות,עליה ניתן להתגבר ע"י סחיטה קלה ובהמשך הדרך גוף ילמד לייצר פחות. לי חברה טובה שעושה את אותו דבר (תינוקת שלה בת 8 חוד'),במהלך שבוע היא מקבלת מזון מוצק,בקבוק היא לא רוצה ומסתדרת בלעדיו פשוט מצויין,שותה מכוס,ויש את אמא שמניקה במהלך שישי שבת ללא הגבלה.בהתחלה היא הרגישה באמת קצת אי נוחות ואחרי פחות משבועיים הכל הסתדר. מאחלת לך הרבה הצלחה בהמשך הדרך ....הכל ,כמובן,בידיים שלך. אמא של טל

1טלטלים

New member
ועוד משהו קטן

המשיכי לעדכן בפורום,הסוגייה באמת מעניינת!!!! אמא של טל ושוב הרבה בהצלחה !

yaelgreen

New member
עדכון נוסף...../images/Emo13.gif

לאמא של טל, תודה על ההתייחסות (למרות התעקשותך לקרוא לי נוקשה... תדעי לך שאני כמעט נעלבתי... אבל לא). היום היה הרבה יותר קל, תמר שתתה מבקבוק כמעט הכל ובשעה יותר מוקדמת (אם כי היה מאבק). אבל שתדעי לך שהחלטתי שהשבוע תהיה אתי ולא במשפחתון עד שהעסק יזרום, כי אני מרגישה שזה דורש ממנה יותר מדי. ושוב אני מנסה להסביר את עצמי: נוקשות זה כשמישהו פועל על פי האינטלקט למרות שתחושות הבטן אומרות אחרת. אני, מנסה להיות מאוד קשובה לתחושותי כאם ורק כשמשהו מרגיש לי מאוד נכון אני פועלת לפיו, כמו ההרגשה שזה לא יהיה נכון להחזיר אותה למשפחתון בזמן שהתהליך הזה קורה. (מזל שהתחלנו מספיק זמן לפני חזרתי לעבודה!!) אני שמחה שלחברתך הכל מסתדר, אבל הסיטואציה שונה. תמר תצטרך עוד כחודשיים לעבור ימים שלמים בלי אמא, שעושה תורנויות ונשארת לילה בעבודה. להרגשתי יותר נכון להתמודד עם הנושא לפני שהקושי הזה מגיע! ושכחתי לציין - כשהיא רוצה לינוק, היא מסרבת להכל גם לכוס, זאת הנקודה. אז רק שנמשיך להניק בכיף ונקשיב לתחושותינו... זה נורא חשוב! יעל נ.ב נראה לי שלפעמים סירבה לבקבוק בגלל חלב לא טוב, אני מכניסה שאלה נפרדת בנושא

yaelgreen

New member
../images/Emo23.gif

שכחתי להגיד שנישקתי אותה המון ושגם היו לנו הרבה רגעים כייפים, ולא היו ימים מסויטים בכלל.
סתם כי אני אוהבת אותה נורא...

yaelgreen

New member
עדכון נוסף../images/Emo22.gif

לאמא של טל, תודה על ההתייחסות (למרות התעקשותך לקרוא לי נוקשה... תדעי לך שאני כמעט נעלבתי... אבל לא). היום היה הרבה יותר קל, תמר שתתה מבקבוק כמעט הכל ובשעה יותר מוקדמת (אם כי היה מאבק). אבל שתדעי לך שהחלטתי שהשבוע תהיה אתי ולא במשפחתון עד שהעסק יזרום, כי אני מרגישה שזה דורש ממנה יותר מדי. ושוב אני מנסה להסביר את עצמי: נוקשות זה כשמישהו פועל על פי האינטלקט למרות שתחושות הבטן אומרות אחרת. אני, מנסה להיות מאוד קשובה לתחושותי כאם ורק כשמשהו מרגיש לי מאוד נכון אני פועלת לפיו, כמו ההרגשה שזה לא יהיה נכון להחזיר אותה למשפחתון בזמן שהתהליך הזה קורה. (מזל שהתחלנו מספיק זמן לפני חזרתי לעבודה!!) אני שמחה שלחברתך הכל מסתדר, אבל הסיטואציה שונה. תמר תצטרך עוד כחודשיים לעבור ימים שלמים בלי אמא, שעושה תורנויות ונשארת לילה בעבודה. להרגשתי יותר נכון להתמודד עם הנושא לפני שהקושי הזה מגיע! ושכחתי לציין - כשהיא רוצה לינוק, היא מסרבת להכל גם לכוס, זאת הנקודה. אז רק שנמשיך להניק בכיף ונקשיב לתחושותינו... זה נורא חשוב! יעל נ.ב נראה לי שלפעמים סירבה לבקבוק בגלל חלב לא טוב, אני מכניסה שאלה נפרדת בנושא

למעלה