הבצפר

ronzehavi

New member
הבצפר

השבוע הייתה לי בחינה "בבצפר" (נמל ת"א), התרשמתי, אבל לא מספיק.
משהו שם אמר לי שאולי זה לא זה, אולי זו הדרך שלהם, האסטרטגיה..אז הייתה לי בחינה בתשלום (350 ש"ח), "ועדת קבלה" + חומר למידה, שלא נבחנתי אף לא על שאלה אחת מכל הרשימה שהייתה שם..(חשוב לציין שלא הלכתי לבחינה של קופירייטר אלא משהו אחר, למרות שזה מה שרציתי כל הזמן).

לפני שבע שנים סיימתי תיכון (מגמת תקשורת), במהלך שנות לימודי הבנתי שזה אחד הדברים שאני ארצה לעסוק בהם בחיי (רעיונאי), לקראת סיום הלימודים הלכנו ליום התרשמות באחד ממשרדי הפרסום הגדולים בארץ, לפתע תדהמה..משהו קרה לי בפנים, משהו טוב, הבנתי שזהו זה מה שאני רוצה..קריאייטיב !

ומאז אני עובד במקום נחמד ורוצה להתפתח לכיוון של פרסום, למרות הידיעה שבתחום הקופי המשכורות לא משהו.

נ.ב - האם מישהו מכיר עוד כמה בתי ספר מהטובים ?

תודה מראש.

"בחינה בתשלום"? זה משהו שלא מוצא חן בעיני...

וזאת בלשון המעטה. לשלם מאות שקלים 350 ש"ח כדבריך בשביל להיבחן?... מוזר , נישמע לי מאוד לא הוגן במיוחד כלפי חבר'ה צעירים שכל שקל משמעותי עבורם.
ועדת קבלה או כל סינון אחר שלא כרוך בתשלום, לגיטימי בעיני. נישמע תמוה אם אכן גם לא ניבחנת על שאלה מתוך חומר הלמידה.
מה היתה התשובה אגב לגבי קבלתך לאחר הועדה והמבחן? האם נימקו את הסיבה במידה ולא קיבלו אותך?
בכל מקרה יש עוד מקומות ללימוד לתחום הפרסום והקריאטיב, מציע לך לדפדף בנושא בפורום ובגוגל, ולהתייעץ כמובן עם חברים ומי שעוסק בתחום תמיד מומלץ.
העובדה שאתה עובד במקום נחמד להבנתי בתחום הפרסום בהחלט מועילה לדעתי, ובכלל אין פסול בלנסות להתקבל לעבודה בפרסום ,עם יש לך את היסודות, או אפילו תיק עבודות שהכנת לקבלת התרשמות מכשרונך, במהלך חיפוש מקום לימודים או תוך כדי תקופת הלימודים.
בהצלחה

ronzehavi

New member
אני לא עובד במשרד פרסום

אני לא יכל לפרט.
עדיין לא קבלתי תשובה לגביי ועדת הקבלה, זה כנראה יקרה ממש ביום יומיים הקרובים.

יש לך המלצה על מקום טוב והוגן ללמוד בו?

שוב תודה.

ורד בטש

New member
מוטי יקירי- מיונים בתשלום - מה חדש?

בתור מנהל הפורום חשוב שתדע
זה 10 שנים אנחנו ממיינים את טובי העובדים בתעשיה
באותו סכום של מיונים 350 ש"ח
סכום שנועד לשרת את שני הצדדים-
לבדוק התאמה של המועמדים ככל שניתן לפני שמבזבזים זמן ומשאבים (לשני הצדדים כאמור)
זו הצהרת כוונה חשובה ומהותית בתהליך הקבלה ללימודים

מזה 10 שנים לקיומנו אנו עדים לבתי ספר לפרסום קיקיוניים ששייכים לאנשים פרטיים בתי ספר שנפתחים ונסגרים ושלא מסוגלים לשלם למרצים

הבצפר הוא המוסד עם גב חזק כלכלי - כאמור שייך למשרדי הפרסום
הבצפר בעל המוניטין הכי נחשב בענף ללימודי תקשורת ופרסום
אתה יודע את זה

אתה מוזמן לבקר :)
בברכה ורד בטש

הי ורד ברוכה הבאה
אתחיל מהסוף...

מכיוון שאין נחתומך מעיד על עיסתך אני אעיד ברשותך..
גם מהיכרות של מנהלי משרדי פרסום וחברים/ות מהתחום.
כמי שבתחום השיווק הפרסום התקשורת השיווקית לא מעט שנים, כולל כמרצה במקומות רבים, אני בהחלט חי את הנושא, מכיר ומוקיר את "הבצפר".
מדובר במוסד מכובד שרכש מוניטין רב ובצדק, כמוסד מודרני מתקדם לחשיפה והכשרת פרסומאים ,אנשי מקצוע ותקשורת שיווקית, ועל כך בוודאי שאין חולק.
חובתי כמנהל הפורום היא להיות אובייקטיבי,הוגן, ולאפשר דיון פתוח בכל נושא הקשור בנושאי הפורום. מכיוון שקיימים עוד מקומות ללימוד מקצועות הפרסום, אני מקפיד לציין זאת ומתעקש כמיטב יכולתי לשכנע את המתעניינים לעשות סקר שוק כפי שהצעת בהגינותך. סקר שוק לא מתייחס רק לשכ"ל אלא למרכיבים חשובים מאוד כגון: חוו"ד בוגרים,העוסקים בתחום, מסגרת, מרצים , השמה כפי שציינת אם קיימת ועוד.
אני מודה שמפריע לי נושא התשלום עבור הליכי המיון, כפי שרשמתי , כעיקרון בכל מוסדות הלימוד ו/או ההכשרה מלבד אוניברסיטאות ומכללות ששם זה כבר מוטמע, אני בטוח שיש לכך סיבות טובות, ואני מנחש שיש אפשרויות במקרים מסויימים ללכת לקראת המתעניין בנושא, דווקא בגלל שעומד גוף חזק מאחורי "הבצפר"..
כמו בעולם השיווק בו בשוק הקולה לדוגמא יש את "קוקה קולה" "פפסי" ו.."R.C" ,גם בתחום לימודי הפרסום והשיווק, התמונה דומה, ולא אומר מי לדעתי הוא "הטוב ביותר" ומי הוא ה R.C,.. זה לא יהיה הוגן, מה עוד ופה אני מזדהה עם דבריך, זה עניין גם של תחושה וטעם אישי.
אני יותר מאשמח ורד להשתתפות הבצפר בפורום, של תלמידים, עבודות, דיעות, ובכלל, כמו גם כל מוסד וגורם שיש לו תרומה בנושאי הפורום, בוודאי האמור לגבי "הבצפר".

ורד בטש

New member
בחינה בבצפר

הבחינות מיון בבצפר נועדו למיין ולסנן
יש מספר מקומות מוגבלים ללימודים
הבצפר מבוסס השמה- ולכן הרעיון שתהיה התאמה ככל שניתן בין המועמד למסלול אותו הוא בחר- כדי שבעתיד תיהיה אפשרות לשלוח אותך לראיונות עבודה
חשוב שתבדוק עוד בתי ספר- זה חלק מתהליך קנייה נכון
הבחינות הן לא בחינם- והן עבור שני הצדדים כדי שלא יהיה מצב של חוסר התאמה
מרצים בכירים בענף ממיינים את התלמידים- הן דרך בחינות והן דרך ראיונות - וכן הזמן שמוקדש לתהליך עולה כסף

היות ואין הנחתום מעיד על עיסתו
והיות ואני מנכ"ל הבצפר
והיות ואני מכירה את שוק התחרות

אם לא הרגיש לך נכון ללמוד
אל תתחיל ללמוד אצלנו
לימודים חייבים לבוא ממקום של כיף והנאה

המון בהצלחה

ורד בטש

Shira2311

New member
לימודים בבצפר

מטרת ועדת הקבלה, כמו גם הבחינה, לאתר יצירתיות, לבדוק מי יכול ורוצה לחשוב מחוץ לקופסא.
לעניין המחיר, זמן שווה כסף כמו בכל מקום ותשלום מעיד על מחויבות לתהליך.
אני ממליצה בחום לבדוק ולחפש מקומות נוספים. בסופו של יום אני מניחה שמי שמתאים לנו ומי שאנחנו מתאימים לו מגיע אלינו וזוכה להיות אחד ממאות הבוגרים המצליחים שלנו.
המון בהצלחה,
שירה אימרגליק מנהלת מסלול יחצ ודוברות ב״הבצפר״

ronzehavi

New member
הפלא ופלא

ברור ובוודאי שלא יגידו אחרת.."הבחינות הן לא בחינם- והן עבור שני הצדדים כדי שלא יהיה מצב של חוסר התאמה", לא נראה לי שהצלחת להבין את עצמך יקירתי.
אתם מגישים דף עם שאלות (שצריך לענות עליו בבית או שהבחינה מתקיימת אצלכם), איך בדיוק זה מצריך ממכם זמן עבודה? מה, להגיש דף בחינה? לתת הסברים? להשאיל עט? לקרוא את הבחינה?

חוץ מתאוות בצע אין לכם כלום ויכל להיות ששאר הגופים עושים את אותו הדבר כמוכם וזה ממש לא הופך את העיניין לבסדר..הרי כולם בסופו של דבר רוצים לגזור קופון.
כאשר מדובר (רוב התלמידים) בחיילים משוחררים, סטודנטים שגם ככה המדינה עושקת אותם אז למה שגם שאר הגופים "שרכשו לעצמם מוניטין במשך כל השנים" לא יאכלו מהעוגה גם כן.

בסופו של דבר ובשורה תחתונה, ההנחה הרווחת פה היא שאין גבול לכמה ועד כמה הכסף משחק תפקיד ראשי, כסף כסף כסף..מסכנים, איך תצליחו לגמור את החודש, אהה נכון מדובר במצב הכלכלי הקשה שבו שרועה מדינת ישראל, או אולי זה מחירי הדלק, שוק הנדל"ן, תעריפי המים אולי בכלל זו ההעלאה של "יוניליבר" שהעלתה את מוצרי המזון..

תעשו טובה ותשמרו לעצמכם את ההסברים המיותרים (בלשון המעטה) כי אתם יודעים.."השם שלכם הולך לפניכם". ביזיון.

ronzehavi

New member
עוד דבר

איך בדיוק התשלום של 350 ש"ח אמורים לשרת גם אותי ??

"הבצפר הוא המוסד עם גב חזק כלכלי - כאמור שייך למשרדי הפרסום" אז למה מלחתחילה לגבות סכום מאוד מאוד "צנוע" של 350 ש"ח ???

איזה בולשיט..נראה לי שאתם לא שמים לב מה אתם רושמים..זהירות, שלא תהרסו בטעות את כל מה שבניתם במשך כל כך הרבה שנים.

הבעתי את דעתי בנושא, מסכים איתך..

שיש טעם לפגם לפחות לדעתי,בגביית תשלום עבור הגשת מועמדות לקורס פרסום.
כאמור, "הבצפר" נחשב מוסד מכובד וותיק בתחום, אבל יש כמובן גופי הכשרה ולימוד נוספים , כמו ACC המכללה לתקשורת ופרסום, מכללות, לימודי חוץ וכיו"ב.
לדעתי חשוב ללמוד במוסד מוכר עם המלצות, אך לא בהכרח מה שיקר הוא הטוב ביותר וכמובן להיפך, סקר שוק חובה.
מאחל לך בהצלחה בכל מקרה

lamalo

New member
י הרשמה, חלום והגשמה

דמי הרשמה, על פי המילון: "תשלום עבור טיפול מנהלי בהרשמתו של מישהו למסגרת פעילות מסוימת (לקורס, לטיול, למועדון וכד')".
כשכותבים בגוגל "דמי הרשמה" מקבלים 36,800 תוצאות. דמי הרשמה לאוניברסיטה, למכללה, למשפחתון, לפעוטון, לגן, למכון כושר, למכרז ולכל מה שזז.
"הבצפר" לא המציא את זה, זה קיים ומקובל בכל תחום ובכל מקום, זה מכסה עלויות של זמן ואנשים ומעל הכול - אני ממש לא מרגיש שזו הבעיה כאן.

אני חושב שהבעיה האמיתית כאן היא שאתה לא מנסה לממש את החלום המהותי שלך.
אתה כותב "לא הלכתי לבחינה של קופירייטר אלא משהו אחר, למרות שזה מה שרציתי כל הזמן".
ואתה מוסיף "במהלך שנות לימודי הבנתי שזה אחד הדברים שאני ארצה לעסוק בהם בחיי (רעיונאי)".
ועוד אתה כותב "לפתע תדהמה..משהו קרה לי בפנים, משהו טוב, הבנתי שזהו זה מה שאני רוצה..קריאייטיב !".
ואני לא מצליח להבין איך אדם שכותב כל כך יפה ואמיתי על החלום שלו - לא מנסה להגשים אותו?
למה לא באת לבצפר - שהוא לכל הדעות מקום מעולה ללמוד בו קופירייטינג, ואני אובייקטיבי לחלוטין - כדי להיבחן לקופי???

ועוד יותר משמעותי - למה שלא תעשה את זה עכשיו?

טלפן כבר מחר לבצפר, ובלי להירשם מחדש, תמורת אותם דמי רישום שכבר שילמת - תוכל לעשות את הקופיטסט שלהם ולהיפגש אחר כך בוועדת קבלה עם מנהלי הקורס,
עופר גולן או רוני אפלבוים (שהם אנשים מדהימים, במיוחד רוני אפלבוים, וממש כדאי להיפגש איתם ואני אובייקטיבי לחלוטין).

קורס הקופי בבצפר עשוי להגשים את החלום שלך ולשנות את החיים שלך -
למה שלא תיתן לעצמך סיכוי?

בברכה ובהצלחה

רוני אפלבוים, מנהל מסלול הקופי, "הבצפר" של חברות הפרסום

Zohar co

New member
למה באמת לא קופי?

בתור בוגרת קורס קופי בבצפר, אני חייבת לציין ששכחתי לגמרי את עניין דמי ההרשמה עד שקראתי על זה עכשיו.
בכל מוסד בו למדתי/ רציתי ללמוד עלה עניין דמי ההרשמה ולכן כשנתבקשתי לשלם בבצפר דמי הרשמה לא חשבתי שיש פה משהו מוזר.

אבל חשוב מכך- למה באמת אתה הולך להיבחן למקצוע שהוא מלכתחילה לא מה שרצית? רוב האנשים בעולם לא יודעים בכלל מה החלום שלהם, ואתה גילית מה אתה רוצה, זה מעולה. לך על זה.

יש לי תחושה שאם היית הולך להיבחן לקורס קופי והיית מרגיש שאתה בדרך להגשים חלום, לא היית כותב בכלל על דמי הרישום.
ועוד משהו קטן- השנה הכי כייפית שהייתה לי בחיי הבוגרים, הייתה השנה בה למדתי קופי בבצפר. אמיתי.

ronzehavi

New member
אמרתי ואגיד שוב

הפירוש במילון שמצאת לא הופך את העניין ליותר טוב גם לא מה "שנהוג" בקרב מוסדות לימוד...

ההתלבטויות שלי לגבי מה ללמוד, איפה ולמה הם אישיות, יש המון סיבות למה החלטתי ללכת למשהו אחר ולא לקופי.

בנוסף לכך, קורס קופירייטר הוא דבר שאני אשעה בלי קום קשר לקורסים אחרים. רק לא בטוח שזה יהיה "בבצפר".

המשך יום טוב.

למעלה