הבעת דעה ושאלה..

תבדוק טוב ביהדות ותראה..

האישה היא רוחנית וקרובה יותר לבורא.. התיקון שלה בעולם קל יותר מהגבר.. עיין אצל הרצאות הרב קוואס שליטא על שלום בית..

בשתי מילים . . .

הצדק איתך! אם כי ערבבת כמה דברים קטנים אך בשורה התחתונה אתה צודק, הנשים ברמה (רוחנית) הרבה יותר גבוהה מהגבר ולא ארחיב בזה כי אין לי כח לכתוב.

זה ממש לא מעניין אותי. . .

מה אחרים יחשבו שאני מפחד שיפריכו אותי או לא, אני את האמת יודע, הנשים המעלה שהן נמצאות בהן היא הרבה יותר גבוהה ומושלמת ממעלת הגבר, רק שאין לי כח להתחיל להסביר ולפרט ו-ל-ה-ו-כ-י-ח למה, מי שרוצה שיאמין בזה, ומי שלא רוצה... שיערב לו.

זה לא עניין של אמונה פה,

זה עניין של ידע על ידי למידה, רק שלהתחיל לצטט ולכתוב את מה שאני יודע לגבי זה שהנשים הן... זה מאוד ארוך ואין לי כח לכתוב, אז אני אמרתי שמי שרוצה להאמין לדברי אז שיאמין, ומי שלא אז שיערב לו.

19אריאל

New member
ידידי הבודד והנודד!

ראשית אני רוצה לציין שעשית עלי רושם מאוד חיובי. קראתי גם תשאלה שהשארת לרב והזדהתי עם כל מילה . לגבי השאלה הנוכחית... תשמע זה בהחלט חומר למחשבה. אם עד היום הייתי בטוח שהגברים יותר מהנשים, אז מהיום אני צריך לחשוב על זה מחדש . אני ישב על זה ומקווה להשיב תשובה מספקת.

19אריאל

New member
האמת שעדיין לא חשבתי על תגובה...

הייתי עסוק עם הרב... אני עכשיו הולך לישון אבל אני יגיב מחר בעזרתו יתברך. לילה טוב!

מירווש14

New member
תתפלא לשמוע, לנשים יש 'בינה יתרה'..

ולכן זה ככה.. בחור בן 20 ובחורה בת 15 או 16 בדרך כלל [ברוב המקרים] יש לה שכל כמו של הבחור בן 20 למה?! כי ה' חנן את הנשים בבינת יתר... (זה כתוב בתורה דרך אגב..)

זה לא כתוב בשום מקום בתורה

מה שכן כתוב באחד מהמדרשים לא זוכר באיזה נושא שלנשים יש רגש חזק מאד והוא בדרך כלל גובר על השכל חוץ ממקרי מחשבה וכדו`‏

19אריאל

New member
וזו דעתי.

הנשים אכן נבראו עם דרגת שלימות יותר גבוהה מהגברים בקירבתן לה` . מכיון שכך נתן הקב``ה לגברים כלים וכוחות איתם יכולים הגברים לעבוד ולהגיע הרבה יותר רחוק מהנשים עד כדי דרגה של ``ותחסרהו מעט מאלוקים`` . אל תדאג הגברים תמיד על הגובה!

נודד, אתה כותב יפה וחושב נכון...

למרות שהרבה בנים לא יאהבו לקבל את זה אבל המציאות מוכיחה שזה נכון. לבנות יש יותר אמונה ויראת שמיים מבנים. אבל, עדין יש גם לכאן וגם לכאן. אף פעם זה לא משהו מוחלט. וזה מזכיר לי, שאומרים שיש יותר בנות טובות בשידוכים מאשר בנים...... אני מתחילה להשתכנע שזה נכון...

למעלה