הבעת דעה ושאלה..

הבעת דעה ושאלה..

במהלך החיים, בהתכתבויות, ובשיחות נפש... תמיד יוצא לי לראות שהבנות יותר חזקות באמונה, קשורות לקב``ה.. זה דבר מדהים.. כמה שהבן עוסק בתורה, הוא פחות חזק מהבת.. לדוגמא רואים בתנך שהקפידו בשמים על כך שלאה לא נישאה לעשיו, כי היתה מחזירתו לטוב, למרות כל הטומאה שבו!... שמעתי פעם מהרב נויגרשל שזו הסיבה שבנות פחות חייבות במצוות, משום שהקשר שלהם חזק לה`, ותמיד הם קרובות אליו, והגבר לעומת זאת צריך כל פעם לעשות מצוות בכדי שלא יפול.. במציאות היום יומית אני רואה שבנות השומרות נגיעה, יעמדו על זה לעולם, ואילו הגבר נופל מהר... בתנך ציווה ה` את אברהם ``כל אשר תאמר שרה, שמע בקולה!`` רואים שהכוח של האישה רב,.. גם במדרש נכתב שבגלות, בכו משה רבינו וכל האבות לפני הק``בה, שיציל את ישראל , ולא עזר.. וכשהגיעה רחל, מיד שמע ה` לתפילתה, ואמר לה ה` ``מנעי קולך מבכי, כי יש שכר לפעולת, ושבו בנים לגבולם``... האם אני צודק שנשים הינם במדרגה יותר גבוהה באמת?

לדעתי

זה בגלל שהם ריגשיות יותר.. בעצם רק רגש.. ולכן הן צריכות גבר כדי שיהיה להן איזה גב תומך.. באותו מידה הן נופלים על הקב``ה הן אינם `עובדים` את ה`. כמו הגברים אלא נופלים עליו..! (כמובן רק מתי שקשה להן) אנחנו `עובדים` אותו!

``כדבר אחת הנבלות תדברי``?

צא נא וראה מי המדוברת? קשה להאמין שבת יעקב הכשרה עוד עלולה היתה לקלקל את עשו באומרה לו ``ברך אלהים ומות``! ואגב, בדוק וראה מי הוגדרה ``גועלת אישה ובניה`` אף כי ``סודך וסוד רעך אל תגל`` עכ``ז זיל קרי בי רב הוא

גבר גבר,

זה שאתה `חכם` ו`בעל ידיעות` אנחנו יודעים. אבל אל תשכח שאתה לא כותב לעצמך.. אחי, רד לעם!

ציטטתי ס``כ פסוק

אני גולש בפלפון. וכאשר עומדים לרשותי 256 תוים, ההכרח לא ייגונה להיות תמציתי. ואילו עיין בחזל על זה הפסוק, הלא אז לא היה טוען שכאילו לאה היתה מחזירה את עשו בתשובה. ומדובר בדינה בת יעקב שלדעת חזל נישאת לאיוב בלומדם בג``ש הנבלות=נבלה

ומדוע נענש יעקב בגין החבאת דינה ?

כיצד עלה בדעתם שדינה היתה מחזירתו את עשו בתשובה? בעוד שלדעתם היא אשת איוב שדיברה כאחת הנבלות. עכ``פ ולואי שיענשו תחילה כל הללו המחביאים את בנותיהן בפני השבבניקים, ואיני מדבר על הללו שאין משתמשים בתורתם כקרדום לחפור בו אלא יוצאים לעבוד

ממש... ממש... לא נכון !!!

הגמ` אומרת שתשעה קבין של בושה ירדו לעולם - שמונה הנשים נטלו ואחד הגברים, ומסבירים ע``ז שאם היה יורד לאישה קב אחד של בושה מתוך מה שהם קבלו הם היו אונסים את הגברים מרוב שהיצר בוער בהם ! כך ששורש הצידקות באישה מגיע מבושה ! (כמובן שזה מעלה גבוהה אבל....) וחוצמיזה שאני מכיר בנות שהיו שומרות נגיעה מתוך אידיאולוג ובסוף נפלו.... !

9 קבין בושה ? לא זכור לי מאמר שכזה

ואשמח להתעדכן במקור כולל ציטוט מדוייק. ובכלל כמדומני שהלה צודק! וזוהי אחת הסיבות ש``כה תאמר לבית יעקב-אלו הנשים`` אף כי לא כדאי לך לדעת מה עשו אותן נשים צדקניות שלא תרמו את נזמי הזהב לכבוד העגל, בעוד שלמשכן תרמו את המראות הצובאות בלבד. ומה עשו בכסף ובזהב ?

האם הציטוט מדוייק ככתבו בכלשונו ?

לך תדע מתי תזדמן לידי מסכת קידושין ? אין ברירה. עלי לשחזר את ארון הספרים

זה ודאי שלא שם

בקידושין דף כ``ח הנושא הוא חלפין. ובדף מט: מובא כל העשרה קבין ולא מוזכר שם הנושא של בושה (עד כמה שזכור לי) ומה שבטוח שהעשרה קבין שירדו לעולם שתשעה נטלו נשים זה שיחה ולא בושה כמו שאמרתי לך

בושה לאישה? לא ידוע לי

אני שמעתי על עשרה קבין של שיחה שתשעה נטלו הנשים ואחד כל העולם.

שים לב בחיים שבנות פועלות יותר ע``פ

הרגש, ובנים יותר ע``פ שכל. בנות בטבען יותר רוחניות ולכן הקשר שלהם עם ה` חזק יותר. כמובן שיש בזה חסרונות כמו לדוגמא `נשים דעתן קלה`.. לכן בשביל להקים משפחה צריך גם תשילוב של השכל -הגבר. אגב, מנסיון וממה שאני רואה מסביבי, כשבחור ובחורה מחליטים ביחד לשמור נגיעה, בד``כ מי שנשברת ראשונה זה הבחורה, אבל אח``כ גם היא זאת שמתחרטת ראשונה.. גם קל יותר לדבר עם בחורה `מקולקלת` על רוחניות מאשר עם בחור. `לעבוד` עליה. היא יותר קרובה לזה..

למעלה